Met de verhuizing en de voorbereidingen hiervan nog vers in ons geheugen, deel ik graag de dingen waar wij tegen aan liepen tijdens dit hele proces. Zodat je zelf goed voorbereid bent, om je even te verbazen wat een sukkels wij kunnen zijn en om even te lachen om sommige momenten. Wat ging er bij ons allemaal mis? Ik vertel je er alles over!

Check de vloer!

Als je een trouwe lezer bent, ben je inmiddels bekend met ons vloerdrama. Gaat er geen lampje branden? Ik vertel je in dit artikel alles. Check als je een vloer aanschaft (of iets anders wat serieus geld kost) of de juiste vloer besteld wordt. Als dit goed is verlopen, check dan ook bij levering of het echt klopt. Echt. Doe het. Dan kijk je tenminste niet met pijn in je buik naar je vloer/keuken/bank/tafel of wat dan ook.

Genoeg bel- en data-bundel voor je smartphone

Als je aan het klussen slaat in je nieuwe woning, dan is het wel zo fijn om een zo hoog mogelijke bel en data-bundel te hebben bij bijvoorbeeld je IPhone abonnement. Zo kun je eindeloos foto’s delen van het klusproces via Whatsapp of lekker hard meezingen met je playlist van Spotify. Maar denk ook aan leveranciers, instanties en tante Ria waar je eindeloos mee aan de telefoon hangt. Zo’n verhuizing kost al klauwen met geld, dan kun je beter goed voorbereid zijn door je bundels te verhogen!

Verzekeringen regelen

Regel op tijd verzekeringen voor je nieuwe woning. Ook een rechtsbijstandverzekering is een echte aanrader. Zorg wel dat je deze op tijd afsluit, het liefste drie maanden voordat je de woning betrekt. Die drie maanden is vaak de termijn dat je minimaal verzekerd dient te zijn voordat je er aanspraak op kunt maken. Zo hadden wij wat verborgen gebreken en was het even spannend of we de juridische hulp die we wilden inroepen wel verzekerd zou zijn omdat de verzekering inging op het moment dat we de sleutel kregen.

Zorg dat je genoeg verhuisdozen hebt

Op de dag van het verhuizen wilde ik de laatste dingen inpakken. Die dingen die je echt nog gebruikt op zo’n dag of de dagen ervoor. Denk hierbij aan je beddengoed, afwas, schoonmaakspullen, servies, bepaalde etenswaren, you name it. Maar goed, op een gegeven moment waren de verhuisdozen op en ik had ook geen tijd en plek om de andere verhuisdozen uit te pakken en naar het oude huis te halen. Op stel en sprong zijn we naar de bouwmarkt gegaan om alsnog een flinke stapel te halen. Geheel relaxed was dit zeg maar niet, haha.

Vraag hulp!

Ergens, in de weken voordat we gingen verhuizen, spraken man en ik tussen neus en lippen af dat hij mensen zou vragen die zouden helpen met verhuizen. Door al het geregel en gedoe was de echtgenoot dit straal vergeten. Hier kwam ik 2 dagen voor de verhuizing achter. Het was zacht gezegd best wel een uitdaging om alsnog mensen te vinden die konden helpen. Dus moesten we het doen met een buurman die hielp met de wasmachine naar beneden tillen en een broer die tussen alles door nog een paar uurtjes vrij wist te maken om ons te helpen. Vraag hulp, maar wel op tijd, haha.

Wat is jouw ultieme tip om een verhuizing voorspoedig te laten verlopen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.