Een nieuw jaar wordt altijd gezien als een moment om opnieuw te beginnen. Starten met dingen anders aanpakken, vaak dingen die je anders zou willen zien. Persoonlijk vind ik niet dat dat per se met ingang van een nieuw jaar hoeft. Elke dag of zelfs elk uur zou je kunnen beginnen met het veranderen van iets wat je graag anders ziet. Wat ik zelf anders zou willen? Lees snel verder!

Leefstijl

Ik heb niet de meest gezonde leefstijl. Ik heb flink wat overgewicht, bewegen is niet bepaald iets wat ik graag doe en ik hou van lekker (ongezond) eten. Ik heb daar nooit problemen mee gehad en vond het allemaal wel prima. Natuurlijk baalde ik wel dat ik geen maat 40 heb en mijn billen te dik zijn om met mijn kinderen op een schommel te zitten. Maar als ik in ruil daarvoor mijn lekkere eten en luiheid in zou moeten leveren, dan vond ik dat het niet waard. Maar op een gegeven moment begon ik mij te ergeren aan mijn leefstijl. Aangezien ik deze ergernis nog niet eerder zo sterk en lang voelde, leek het mij het moment om hiermee aan de slag te gaan.

Eten en sporten

Eten en sporten
Eten en sporten

Na de zomervakantie begon ik met bewuster eten. Op zich deed ik het niet slecht, overdag op mijn  werkdagen. Ik at een havermoutreep, een stuk fruit en 4 volkoren boterhammen met mager beleg. Meestal gaat het thuis mis, omdat ik dan trek krijg en een paar snoepjes snaai uit de snoeptrommel van de kinderen. Of ’s avonds op de bank, dan heb ik acuut honger, terwijl we toch echt gezond en voedzaam eten in de avond. Ergens moest het roer om en die start heb ik gemaakt. Het gaat niet vlekkeloos, maar wel beter. Het kan beter en daar wil ik ook mijn best voor doen. Ook besloot ik in november me in te schrijven bij een Gym Community. Na een intake heb ik meteen met een les meegedaan en sindsdien ben ik daar regelmatig te vinden. Het kost me veel moeite om te gaan, maar als ik klaar ben, ben ik echt trots op mezelf. Die beloofde rush die alle fit people altijd zo bejubelen, heb ik nog niet ervaren. Maar wedden dat als ik twee keer in de week een les volg en mijn goed op mijn voeding let, ik resultaat ga zien?

Doelen stellen

Het is voor mij een beetje vaag wat ik wil gaan bereiken. Dat komt vooral omdat ik geen doelen durf te stellen. Ik ben namelijk veel te bang dat ik deze doelen niet behaal. Daarom probeer ik voor elke maand een doel te stellen, iets waarvan de kans groot is dat ik deze haal. In januari wilde ik bijvoorbeeld minimaal 1 keer per week naar de Gym. Een aantal andere doelen heb ik ook, minder afval- en sportgerelateerd. Zo wil ik meer lezen, meer echte aandacht aan de kinderen geven en minder vlees eten. Maar daar zal ik nog wel eens verder over uitweiden.

Bikini Body

Bikini Body
Bikini Body

Ga ik komende zomer een bikini body hebben? Die bikini ga ik sowieso dragen, want ik wil wel naar het strand of het zwembad met mijn kinderen. Maar een bikini in een kleinere maat moet toch wel haalbaar zijn. Helemaal als ik zo’n ontzettende leuke bikini zie van Protest. De Spring Summer Collectie van dit jaar heeft drie verschillende kleurpallettes. Van aardtonen (okergeel en donkerblauw) junglekleuren (rood, roze en groen) en neonkleuren. Van halterbikini’s tot triangelbikini’s en natuurlijk zwembroeken voor je wederhelft. Ook de kindercollectie ziet er erg puik uit, je krijgt echt al zin in de zomer.

De collectie is vanaf nu te koop en ik mag je blij maken met 10% korting met de code ekebrouwer10 (deze code is geldig t/m 30 juni 2020).

Ben je tevreden genoeg met je lijf om je in een prachtige bikini te hullen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.