Ik sta niet bepaald bekend om mijn groene vingers. Onze tuin bestaat vooral uit het gemak van kunstgras en de nog levende klimophaag is te danken aan de echtgenoot. De kans is groot dat als je mij een bos bloemen geeft, ik ze doorgeef aan bijvoorbeeld mijn moeder. Niet uit ondankbaarheid, want ik vind bloemen echt prachtig, maar er zit iets anders achter.

Waterschade

We hebben twee katten van ruim 12 jaar oud en deze poezenbeesten zijn ontzettend nieuwsgierig. Zo’n bos bloemen is hartstikke interessant en wellicht ook wel lekker. Ik zou er best van balen als zij een bloemenvaas omver trekken en de tafel en vloer zeiknat worden. ’s Nachts, of als je aan het werk bent. Zodat je zeker weet dat je waterschade hebt. Zal ik het wel gaan waarderen als de kinderen groot zijn en de katten het leven hebben gelaten?

Planten

Planten
Planten

En dan planten. Ik vind ze prachtig en een huis zelfs kaal als er niet iets groens staat. Maar ook hier spelen die katten weer een rol, want net als aan bloemen, knagen ze ook graag aan planten. Niet alle planten zijn daar even geschikt voor en sommige planten zijn zelfs giftig. Toch hebben we wat groens in huis, een heuse plant. Ik mocht hem een jaar of zes geleden meenemen vanaf mijn werk. Wel moeten we deze om de zoveel weken reanimeren omdat hij weer op sterven na dood is. Een groot irritatiepuntje bij Jeroen, want hij is van mening dat ik ook wel eens mag omkijken naar de plant. Eigenlijk mag het een wonder heten dat we onszelf, de kinderen en de katten in leven kunnen houden.

Urban Jungle van kunstplanten

Urban Jungle van kunstplanten
Urban Jungle van kunstplanten

Maar als ik dan op social media de Urban Jungle-trend of een groene wand vol planten voorbij zie komen en mensen verwoed zie stekken, dan vind ik dat toch wel echt tof. Maar ja, met onze plantengeschiedenis is dat te mooi om waar te zijn. Maar wist je ook dat dit prima kan met kunstplanten? En dat kunstplanten er echt niet zo tacky en cheap uitzien als bij bijvoorbeeld Action? Bovendien kost het nauwelijks tijd aan onderhoud. Je hoeft ze hoogstens af te stoffen, maar dat kun je dus prima meenemen als je toch aan het schoonmaken bent. En kunstplanten zijn niet gevoelig voor licht of temperatuur, dus kun je prima een oase van kunstplanten maken om dat mooie donkere hoekje op te fleuren. We hebben er in dit huis geen ruimte voor, maar in een volgend huis wil ik er zeker mee aan de slag, nu ik deze kunstplantoptie heb ontdekt!

Ben jij gek op planten en bloemen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 Comments

  1. Wat grappig je opmerking “eens in de.zoveel tijd moeten ze gereanimeerd worden” …..hier in huis weinig planten helaas. Ik heb groene vingers maar geen vensterbanken om mijn planten op te zetten…..splinternieuw huis en de woningbouw vond het makkelijker als er gaan vensterbank.in zat….Dus helaas geen plek behalve op een kastje of plankje na

    • Eke Reply

      Ik kan me voorstellen dat je daar van baalt! Zeker als je wel goede vingers hebt!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.