Bij mij kun je terecht voor advies over een fijne plek om lekker te High Tea-en. Jarenlang heb ik door heel Nederland verschillende plekken bezocht, dus een ervaringsdeskundige ben ik zeker. Vorige week ontdekte ik een nieuwe High Tea Hotspot en daar wil ik je alles over vertellen. Wedden dat jij hier binnenkort te vinden bent?

Brownies&downieS

In 2010 werd de eerste vestiging van Brownies&downieS in geopend. Het concept, een lunchzaak waarbij gewerkt wordt met mensen met een verstandelijke beperking, bleek direct een succes. De combinatie van kwalitatief hoogstaande gerechten, welke je meestal niet tegenkomt in een gemiddelde lunch​room, en de bijzondere medewerkers zorgen wat mij betreft voor de succesvolle formule. Inmiddels zijn er 53 vestigingen in 3 landen door 85 ondernemers.

Na mijn enorm goede ervaringen met de High Tea bij Brownies&downieS in Goirle, was ik enorm blij toen ik hoorde dat er een vestiging in Lelystad zou komen. Ik hoopte dan ook dat de High Tea net zo verrassend en lekker zou zijn. Tijd dus voor een bezoekje met vriendin Sharon.

High Tea-recensie

Voordat ik ging schrijven op EkeBrouwer.nl, schreef ik op mijn website Hightealovely over High Tea’s. En dan met name recensies over de plekken die ik bezocht. Hoewel Hightealovely al even niet meer bestaat, wil ik wel deze fijne High Tea Hotspot met jullie delen. Zijn jullie er klaar voor?

Brownies&downieS Lelystad is te vinden in het centrum van Lelystad. Het interieur ziet er stoer maar toch gezellig uit met aan de wanden lange banken die echt wel prima zitten. Je kan er lekker op hangen, maar ook gewoon goed zitten. Ook is er een grote eettafel te vinden en een aantal hoge tafels en stoelen.

De thee
De thee

Als je een klassieke High Tea op een etagère gewend bent, dan zal je misschien even moeten wennen. De High Tea wordt geserveerd in drie gangen, waarin wel de officiële volgorde (eerst hartig en daarna zoet) aangehouden is. De theesoorten blijven op tafel staan, dat is erg prettig!

De aardappel-truffelsoep
De aardappel-truffelsoep

Als eerste kregen we een aardappel-truffelsoep geserveerd. Een verrassend lekkere soep, die niet verveelde qua smaken. Wel vond ik het een flinke kom en miste ik een bite of iets om in de soep te dopen. Het was ook prima geweest als het een klein glaasje soep was, heerlijk was het sowieso.

Ronde plank
Ronde plank

Na de soep werd er een enorme ronde plank met allerlei lekkere belegsoorten geserveerd, evenals bitterballen en nachochips (yay!). Los op een bordje werden verschillende soorten stukjes brood geserveerd, zodat je de broodjes zelf kunt beleggen. Zo lag er sla, brie, carpaccio (nogmaals yay!), pulled pork en kip. Dit was echt heaven!

Zoete gang
Zoete gang
Brownies
Brownies
Kokos met ijs
Kokos met ijs
Kwarktaart
Kwarktaart

Als laatste werd er een zoete gang geserveerd. Op een plank lagen brownies, blondies, een kwarktaartachtig iets en kokoskoekjes met ijs ertussen. We zaten al aardig vol, maar ja, ook dit moesten we wel even proeven. De variatie was echt enorm en echt een groot pluspunt dat er echt werk in de presentatie is gestoken en niet wat kant en klare horecagroothandelmeuk op een etagère is gelegd. Ik raad je wel aan met veel trek te gaan smullen, want het is echt veel.

9 soorten losse thee
9 soorten losse thee
Puritea
Puritea
Theezeef
Theezeef

Er is keuze uit zo’n 9 soorten losse thee van Puritea. Deze schep je zelf in een theezeef die je bij je glas thee krijgt. Een klein minpuntje (maar ik denk dat dat een misverstand was): we bestelden steeds losse glazen thee/heet water. Het is prettiger om een kan met heet water op tafel te hebben staan. Dan hoeven de medewerkers niet continu in de gaten te houden of er nog genoeg thee is (wat mij vooral op een drukke dag lastig lijkt) en kan de gast rustig blijven door schenken.

We werden fantastisch bediend door een aantal enorm enthousiaste medewerkers. Er werd goed uitleg gegeven en regelmatig gecheckt of alles naar wens was. Ook werd er gevraagd of we al zin hadden in de volgende gang of dat we even wilden wachten, erg prettig!

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een nieuwe High Tea Hotspot rijker ben. Maar ook even een kop koffie met wat lekkers (die Blondies mensen, zo nice!) en de lunch schijnt er ook heerlijk te zijn. Ik ben blij dat Lelystad zo’n fijne plek rijker is!

Ken jij nog een fijn High Tea Hotspot? Laat me het weten!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.