Als actief High Tea-er heb ik meer dan 50 High Tea’s door heel Nederland uitgeprobeerd. Ik kan je precies vertellen welke locaties echt fijn zijn! Ik heb hierbij gelet op versheid van de producten, de service van de bediening en sfeer en uitstraling van de locatie. Lees lekker mee en kom er achter welke vijf High Tea locaties echt het beste zijn in Nederland!

Brownies & Downies – Goirle

Brownies & Downies - Goirle
Brownies & Downies – Goirle

Mijn absolute favoriet! Wie weet ken je het concept Brownies & Downies wel. Leuke lunchtenten waar mensen met een beperking werken. Je hebt inmiddels al talloze vestigingen door heel Nederland, maar in Goirle (vlak naast Tilburg) zit wat mij betreft de beste vestiging. Ik ben er nu een keer of vier geweest, terwijl ik toch zo’n 150 km enkele reis moet rijden, maar het is het dubbel en dwars waard. Het is betaalbaar (€ 20,- p.p. ) en met een enorm verrassende High Tea die elke keer weer anders is. Het plezier van de kok en de eigenaren is duidelijk voelbaar en te proeven. Ik geloof dat ik maar weer eens die kant op moet!

Barista Café – Almere

Barista Café - Almere
Barista Café – Almere

Opnieuw een keten waarbij het weer ontzettend veel uitmaakt welke vestiging je kiest. Zo is de vestiging in Houten ronduit ruk, maar in Almere is de High Tea heerlijk! Ook gewoon een lekker broodje of taartje kun je hier prima eten. De High Tea (€ 22,50 p.p.) is verrassend en gevarieerd. Je kunt deze High Tea goed combineren met een bezoekje aan Primark en het is wel per trein als auto goed te bereiken omdat het naast het treinstation en parkeergarages ligt.

Eindeloos – Emmeloord

Eindeloos - Emmeloord
Eindeloos – Emmeloord

Een goed geprijsde (€ 17,50 p.p.) locatie midden in de Noordoostpolder. Ook Eindeloos wisselt regelmatig qua gerechtjes bij de High Tea. Verrassende combinaties en altijd op een originele manier uitgeserveerd. In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten, maar ook binnen is het fijn. Het feit dat het altijd afgeladen vol is bij Eindeloos, zegt ook genoeg.

Royal Daan – Apeldoorn

Royal Daan - Apeldoorn
Royal Daan – Apeldoorn

Wil je genieten van een  High Tea in een intieme setting met persoonlijke aandacht van een enorm gedreven en enthousiaste gastheer? Ga dan zeker langs op deze prachtige locatie in Apeldoorn. Daan vertelt bij elke gang wat hij serveert en maakt veel zelf. Ook weet hij veel te vertellen over de theeën die geserveerd worden. De inrichting doet koninklijk en Engels aan. Een echte beleving (€ 24,50 p.p.)!

Hotel Des Indes – Den Haag

Hotel Des Indes - Den Haag
Hotel Des Indes – Den Haag

Wil je echt op sjiek? Ga dan zeker naar deze mooie locatie in Den Haag! Een prachtig historisch hotel waar je je waant als een prins of prinses. Mooie gerechtjes, service zoals het stiekem echt bedoeld is, gewoon puur verwennerij. Wel zit hier natuurlijk een prijskaartje (€ 39,00 p.p.) aan, maar dat is het echt dubbel en dwars waard! Gun jezelf deze luxe, al is het maar voor een keer!

Hou jij ook van High Tea’s? Wat is de beste locatie waar je ooit genoten hebt van een High Tea?

34 Comments

 1. Ik ben nog nooit naar een High Tea geweest, maar ik vind alleen het woord al aansprekend. Dank voor het handige overzichtje met locaties.

 2. Ik heb ooit een verjaardagsfeestje gegeven met een High Tea. We kenden iemand uit Schotland die kon bakken als de beste. Maar zoiets in een restaurant heb ik nog nooit gedaan.

 3. oooeh wauw het ziet er allemaal wel lekker uit
  ik heb het ooit één keer gedaan in Londen, maar als ik nog eens in NL ben, moet ik deze toch onthouden

  groetjes,
  karlien

 4. Lekker een high tea . Ik ga toevallig zaterdag in wageningen. Ben benieuwd. Brownies en downies ben ik nog nooit geweest

  • Eke Reply

   Er zit wel een hoop verschil in de High Tea’s van Brownies en Downies, omdat het allemaal franchinevestigingen zijn. Zo vond ik die in Almere erg tegenvallen.

 5. Het is lang geleden dat ik ben wezen high tea heb gedaan. Maar hoor wel veel positieve berichten over brownies met downies inderdaad.

 6. Oh, ik krijg hier trek van! De lekkerste die ik mij kan herinneren is bij de bakkerswinkel in Amsterdam. Mijn laatste high tea is alweer een poosje terug, maar ik woon vlakbij Goirle… ik geloof dat ik daar binnenkort eens een bezoekje ga brengen.

  • Eke Reply

   De Bakkerswinkel wil ik inderdaad ook graag een keer proberen!
   Misschien leuk om te weten, Er komt een tweede vestiging van B&D in Tilburg.

 7. Ik cond hightea heel niet leuk en lekker dacht ik. Tot ik het gewoon heb gedaan bij de bakkerswinkel. Lekker gegeten lekker sfeertje en geslaagde middag 😉

 8. Met een paar vriendinnen hightea ik elke paar maanden (al is het nu nodig weer tijd, realiseer ik me!). We zijn ooit begonnen bij Des Indes, en hebben sindsdien zo’n beetje elke mogelijkheid in Zuid-Holland wel gedaan denk ik. De Bakkerswinkel is ook een van mijn favorieten. En er zit een zaakje in Nootdorp waar ze echt de beste high-tea ooit hadden. Zo lekker klaargemaakt. Oh en in Delft heb ik ooit een Marokkaanse high tea gedaan. Ook zo lekker. 🙂 Er zijn er zoveel, eigenlijk is kiezen onmogelijk he. 🙂

 9. Ik heb dus nog nooit ge-hightead (schrijf je dit zo?), maar wil het zo graag eens doen! Dit ziet er allemaal zo lekker uit 😀

 10. Oeeeeh ben gek op high tea’s. Vooral gezellig samen met vriendinnen. Ook een high wine sla ik niet af

 11. Na het lezen van dit artikel krijg ik ineens heel erg zin om binnenkort ook maar weer eens een high tea te doen! Het is al weer een tijdje geleden en ik vind het altijd heeeerlijk! Bij de Bakkerswinkel in Utrecht kan je ook lekker high tea’en. En bij Hotel Café Restaurant ’t Plein in Veendam vind ik het ook erg lekker en met een goede service.

 12. Zo heerlijk koninklijk, dat kan alleen in Apeldoorn! haha. Het zou net een reclamespotje kunnen zijn. Het ziet er inderdaad wel echt heel chique uit.

 13. Ik ben dol op high tea! De lekkerste high tea heb ik gegeten in Brielle bij Chez Andre 🙂 echt een aanrader!

  • Eke Reply

   Daar ben ik inderdaad al een keer geweest, een jaar of vier geleden!

 14. Hotel des Indes vind ik zo mooi, heb er alleen nooit een high tea geprobeerd, leuk voor een bijzondere gelegenheid.

 15. Ziet er allemaal lekker uit! Vind high tea wel lekker, maar doe het niet heel vaak. Hier in t dorp een keer heel lekker gegeten. Precies de juiste balans hartig en zoet. En in Bodegraven laatst ook. Zoete inval geloof Ik?

 16. High Tea is heerlijk! Wij hebben nu ook een Brownies & Downies in de stad. Ik ga daar snel ook eens heen

 17. Ik vind een high tea lekker, maar het moet wel goed zijn. Ik heb soms ook een high tea gehad waarvan ik dacht: really, noem je dit een high tea??

 18. Oh, ik heb echt nog nooit een high tea gedaan… Maar wil het zo graag eens doen dus ik ga deze locaties onthouden!

 19. Ahhh, je bent die in De Lutte vergeten! Nee, grapje. Kun je ook niet weten, is zo’n klein gehucht… Brownies & Downies vind ik echt geweldig. Gewoon genieten om daar te zijn, zoveel vrolijkheid en enthousiasme. Werkt aanstekelijk!

 20. Wauw leuk! Ik ga hier in den haag zeker een keertje naar Hotel des Indes. 🙂 Afgelopen weekend waren we zelf in Londen en hebben daar een high tea gehad bij Dandelyan, dit was ook echt super! Voelden ons helemaal in te watten gelegd, mooie potten thee, lekkere hapjes en als bonus ook nog 4 cocktails per persoon! <3 Het was een leuk begin van de middag! 🙂

 21. O wat lekker allemaal zeg! Wij hebben ook een Brownies en Downies in Culemborg, ik denk dat ik daar een keertje naar toe ga!

 22. Het is jammer dat het allemaal zover weg is, maar een High Tea vind ik altijd erg gezellig en vooral lekker x

 23. Ik heb nog nooit een high tea op zo’n speciale locatie gehad – ja, okay wel op een bruiloft – maar wel een keer bij iemand thuis 🙂

 24. Pingback: High Tea Hotspot: Brownies&downieS Lelystad - EkeBrouwer.nl

 25. Pingback: Mini thee interview met Eke van Ekebrouwer.nl - Over Yvonne

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.