Weet je wat me heerlijk lijkt? Alleen op vakantie. Zonder kinderen en zonder man. Dan is er de optie om met een vriendin weg te gaan, een ultieme vriendinnenvakantie. Maar zelfs dat zou ik niet willen, hoe leuk mijn vriendinnen ook zijn. Want weet je, het lijkt me heerlijk om met niemand rekening te hoeven houden. Daarnaast ben ik graag op mezelf, dus denk ik dat ik zo’n vakantie prima door ga komen.

Maar waarom dan?

Misschien denk je wel: “waarom zou je dat willen?”, “Wil je niet gewoon ben je man en kinderen zijn?” Nou, doorgaans wel. Maar ik denk dat het heel gezond is als je tijd voor jezelf neemt en misschien klinkt een vakantie dan wat extreem, maar het lijkt me heerlijk. Ik heb er namelijk echt behoefte aan. Even opladen, geen vrouw of moeder hoeven zijn. En dat hoeft echt niet eens perse in een ver en mooi buitenland, een Nederlandse stad is ook echt prima. Wat ik dan allemaal zou doen? Ik vertel je er alles over!

Wellness

Wellness
Wellness

Ik probeer zo nu en dan mezelf te pamperen met een lekker maskertje, mijn nagels te lakken of de eeltvijl weer eens langs mijn voeten te halen. Ook krijg ik de man wel eens zo ver voor een nekmassage. Maar het is toch zo veel fijner om jezelf in de watten te laten leggen tijdens een wellnessdagje? Ik hoef dan echt niet in sauna’s en dompelbaden. Maar het lijkt me heerlijk om mijn handen en vingernagels mooi te laten maken tijdens een manicurebehandeling en mijn voeten eens goed onder handen laten nemen door een pedicure. Dan ook maar meteen een fijne gezichtsbehandeling en ook even goed van top tot teen gemasseerd te worden. Lijkt me een prima dagbesteding tijdens mijn vakantieweek!

Netflixen

Op zich lukt het thuis ook prima om te Netflixen, maar echt lang achter elkaar gaat wat minder soepel. Hoe heerlijk is het om even een aantal uur ongestuurd te kunnen binge watchen? Een maaltijd wegschuiven voor je beeldscherm in plaats van braaf aan tafel omdat je het goede voorbeeld wilt geven aan je kinderen? Ik ga mijn kijklijst vast samenstellen!

Bloggen

Bloggen
Bloggen

Bloggen is de laatste tijd ook best een ondergeschoven kindje. Eerder lukte het me om elke week twee artikelen te publiceren, maar sinds ik werk komt er wekelijks nog maar een artikel online. Mijn baan vergt naast veel tijd ook veel energie, waardoor ik ’s avonds niet altijd meer zin heb om een artikel te tikken. Het lijkt me dus heerlijk om een paar dagen uren achtereen artikelen te kunnen schrijven.

Lezen

Sinds een aantal maanden heb ik mijn Groove weer helemaal back wat betreft lezen. Vroeger verslond ik boeken, daar is een beetje de klad ingekomen toen ik moeder werd. Mijn concentratie is een aantal jaar bizar slecht geweest, dus een boek lezen lukte lange tijd niet. Nu moet ik het ook vaak hebben van de tijd tussen het werk, de kinderen, de man, Netflixen en bloggen door. En het huishouden, haha. Dus je snapt dat het me heerlijk lijkt om een aantal uur onafgebroken te kunnen lezen.

In bad gaan

In bad gaan
In bad gaan

Jarenlang hadden wij een heerlijk groot bad. Totdat we 6 jaar geleden de badkamer verbouwden en geen bad terugplaatsten. De grootste fout van mijn leven! Ik probeer elke vakantie of elk weekend weg een accomodatie met een bad te boeken. Dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens mijn weekje weg. Want in bad kun je ook lezen en misschien wel op een veilige manier netflixen. Bruisballetje van Lush mee, maskertje op. Ik zie het wel gebeuren hoor.

Eten

Als je kinderen (of een relatie) hebt, dan kun je niet meer eten wanneer en wat je wilt. Ik krijg in ieder geval al snel de vraag van onze kleuter “Wat pak je, mamma?” als ik even sneaky de snaai-la opentrek. Ook is voor de tv eten er niet meer bij of in bed, want van dat laatste is de man geen fan van. Als je dus alleen weg bent, kun je zelf bepalen of je buiten de deur eet, of gewoon lekker hersenloos eten wegkaant tijdens je netflix-sessie. Of in bad. Of chips en chocolade als avondeten wegwerkt. Klinkt als een plan!

Eindeloos shoppen

Shoppen doe ik sowieso het liefste in mijn eentje, of met iemand die het net als ik na een aantal winkels wel zat is. Mijn drang naar shoppen is niet groot, maar een of twee keer per jaar vind ik het wel lekker om even wat nieuwe dingen te kopen voor mezelf. Hoe lekker is het als ik dat gewoon kan doen wanneer ik daar zin in heb? Dat ik niet eerst agenda’s hoef te trekken met de man, maar gewoon de deur uit kan wandelen wanneer ik dat wil? En als ik dat drie keer in een week wil, dan kan dat ook!

Tijdens het schrijven van dit artikel kreeg ik steeds meer zin om een weekje weg te gaan. Hoe zit dat met jou? Zou jij wel eens een weekje alleen weg willen?

1 Comment

  1. Wat een heerlijk artikel! Aan de ene kant lijkt me dat tof om alleen op vakantie te gaan maar aan de andere kant, ik ga ook heel graag met mijn moeder lekker weg. Vinden beide hetzelfde leuk.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.