Ik ben een groot voorstander van goed voor jezelf zorgen en je af en toe even lekker te laten vertroetelen. Dat kun je doen met een bak ijs en een fijne film, een dagje je pinpas leeg te trekken door lekker te shoppen of jezelf onder te dompelen met maskertjes, scrubjes en weet ik wat veel meer. Dit kun je zelf doen, lekker thuis in je badkamer, maar het is ook wel even lekker om een ander aan het werk te zetten. Iemand die er verstand van heeft en je huid even goed onder de loep neemt zodat je precies weet wat de staat van je huid is. Zo kun je deze ook gericht verbeteren.

Qbeauty

Qbeauty

Mijn zwangerschapshormonen en mijn huidige tekort aan slaap (en stiekem daardoor ook te gaar voor goede verzorging), hebben mijn huid geen goed gedaan. De uitnodiging van Qbeauty voor een gezichtsbehandeling kwam daarom ook als geroepen. Qbeauty is een professionele schoonheidssalon en Dayspa in Almere. Vooral dat professionele aspect is goed te merken. Dat begint al met het telefonisch contact waarin je opvallend uiterst vriendelijk en hartelijk behandeld wordt. Iets waar ik altijd goed op let en ook belangrijk vind, omdat dat al kan bepalen of je een salon wil bezoeken of toch nog even verder kijkt. Ook de ontvangst in de salon is fijn. Je mag een korte vragenlijst invullen met een aantal vragen die betrekking hebben op de conditie van je huid. Hierdoor kan exact de juiste gezichtsbehandeling gegeven worden. De salon en spa heeft naast een strakke inrichting een warme uitstraling, waardoor Qbeauty een hygiënische uitstraling heeft zonder heel klinisch over te komen.

Behandelruimte

In de fijne behandelruimte, welke een verschuifbare muur heeft, zodat je ook een duobehandeling zou kunnen boeken, is de verlichting gedimd en dat geeft meteen al een ontspannen sfeer. Waar bij de meeste schoonheidssalons die ik bezocht heb, de behandelstoel (of bed/tafel) op zithoogte van de schoonheidsspecialiste is, is dat bij Qbeauty niet het geval. De tafel kan op stahoogte van de schoonheidsspecialiste gezet worden, wat ook wat fijner is voor haar rug en houding. Voor zover ik kon horen (tja, ik blijf nog altijd slechthorend, haha), werd er ook geen muziek gedraaid. Of hoe je die afgrijselijke new age-geluiden van klankschalen of kirrende walvissen ook wilt noemen. Da’s ook wel een verademing hoor. Maar laten we het eens over de gezichtsbehandeling zelf hebben. ik vermoedde na een bezoekje aan de website al dat de Babor Skinovage Treatment het beste bij mijn huid zou passen en dat werd inderdaad bevestigd.

Babor Skinovage Treatment

Babor Skinovage Treatment

Allereerst werd mijn gezicht, hals en decolleté gereinigd met Hy-öl en Phyto Active. Dit werd opgevolgd door een doorbloedingsmasker welke even moest intrekken. Hierna werd een wat sterker licht aangezet, zodat er precies bekeken kon worden hoe mijn huid reageerde op dit masker. Zo kon er bekeken worden waar mijn huid behoefte aan had. Mijn huid was behoorlijk vochtarm en duidelijk zichtbaar was ook dat mijn hals en decolleté overgeslagen werden met dagelijkse reiniging en verzorging (ik ga dat niet eens tegenspreken, haha). Vervolgens kreeg ik een gentle peeling met aansluitend een lotion spray om mijn huid te laten kalmeren. Hierna werd er een ampul aangebracht, hetgeen waar ik Babor van ken, de beroemde ampulkuren van een aantal dagen. Deze werd lekker ingemasseerd en oh jongens, die massages zijn altijd zo fijn he? Daarna een masker die na het inwerken ook weer in mijn huid gemasseerd werd. Tot slot weer de lotion spray en een dagverzorging voor mijn gezicht als wel voor mijn ogen. Mijn huid voelde weer als herboren en voelde net zo zacht als het babyhuidje van mijn kleine baby.

Ik ben ontzettend enthousiast geraakt over Qbeauty en Babor en het lijkt me heerlijk om ook eens een dagje door te brengen in de Dayspa in combinatie met een fijne behandeling. Ik ga dus zeker terug!

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. Ah heerlijk! Ik ben gisteren naar de schoonheidsspecialiste geweest, zo fijn even die verwennerij voor je huid

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.