Vandaag vieren jouw eerste verjaardag. Vanaf nu ben je geen baby meer. Een jaar geleden gaf ik jou het leven buiten mijn buik met een droombevalling. Dit was echt de kers op de taart na een lange weg die vooraf ging aan de zwangerschap van jou. De zwangerschap die op sommige momenten erg pittig was, maar waarvan ik zo ontzettend heb genoten. Ik vergeet nooit meer het moment waarop ik je uit mijn buik voelde glijden en ik je voor het eerst zag.

Na de bevalling
Na de bevalling

Je was een rood, goed gevuld ventje met een flink bol gezicht. Een enorme prachtige bos haar en ogen die in eerste instantie niet open leken te kunnen. De eerste weken had je wat moeite met drinken, maar na een hoop geduld (en vele tranen van stress bij mij) had je de smaak goed te pakken. De eerste zes maanden na de kraamperiode waren pittig. Je had ontzettend veel last van krampjes en spuugde veel. Het deed ons enorm veel om jou te zien worstelen en je niet te kunnen troosten.

Toen je vast voedsel kreeg, waar we lang mee gewacht hebben om je darmpjes te ontlasten, waren je krampjes zo goed als weg. Je veranderde in een enorm blije baby met een heerlijke schaterlach. Je geniet enorm van eten en geeft ook precies aan als het tijd is voor de volgende maaltijd of eetmoment. Proeven doe je uitgebreid en met een gefronste, uiterst geconcentreerde blik.

Het afgelopen jaar heb jij zeker laten zien hoe goed jouw naam bij je past. Je bent een Storm, in al zijn facetten. Je bent intens, in alles wat je doet. Je bent ook een boefje, voordat je iets uithaalt waarvan je weet dat wij daar minder blij van worden, trek je een wenkbrauw op, lacht even en dan ga je in actie. Je schaterlacht om je broer en de gekke bekken van Pappa. Inmiddels weet ik exact waar ik je kan kietelen om die heerlijke lach van je te horen.

Je eerste woordje heb je al gezegd en herhaal je vaak, staand bij de deur of wijzend naar het raam: Uit! Je wilt lekker naar buiten. Scharrelend in de tuin en dan het liefst halsbrekende toeren uithalen door op de glijbaan te klimmen. Ook op de fiets geniet je: wind in de haren en als een baas om je heen kijken. Je weet wat je wilt, bent een doorzetter en een rauwdauwer.

Maar het meeste geniet ik van je als je ik je na je bad- of douchebeurt heerlijk heb ingesmeerd en in je pyjama en slaapzak heb gehesen. Samen met je knuffeldoekje kom je heerlijk tegen mij aanliggen. Ik hoop dat je dit nog heel lang fijn blijft vinden, ons momentje samen.

Lieve, mooie, leuke en gekke Storm: ik hou zoveel van jou en ik hoop je nog heel veel liefde en mooie momenten te geven.

Dikke kus,

Mamma

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.