Ik ben niet het type moeder die alle fratsen van haar kind opschrijft in zo’n kek boek, sterker nog: alleen van het eerste jaar van Max hebben we een fotoboek, de rest moet nog steeds gemaakt worden. Wel probeer ik in een lijstjes-app (Wunderlist, mijn geheugen zeg maar…), bepaalde gekke en grappige uitspraken van Max te bewaren. Lees je snel verder wat voor grappige dingen er wel eens uit zijn mond komen?

Borstels

Stikjaloers is ‘ie, op mijn nogal aanwezige voorgevel. Geen borsten maar Borstels. We houden het er maar gewoon in, komt vanzelf goed.

Onderduikersboot

Geen duikboot of onderzeeĆ«r. Nee mam, het heet onderduikersboot. Wat zouden die populair geweest zijn in de oorlog…

Grote auto

Grote auto
Grote auto

Zwaar onder de indruk was Max, van de enorm grote kipcup die voorbij bromde. Pickuptruck dus.

Bamboe’s

Je kent ze wel toch? Van die zwart/wit gevlekte beren? Die uit het oosten. Juist ja, Bamboe’s! Panda’s is zo’n overrated naam.

Speelgoed

Max z’n nichtje ging verhuizen en deed wat speelgoed weg. Waaronder een enorm toffe boot van Carbie. Je weet wel, die pop die een ware jeugdheldin is voor sommige kinderen.

In je oor luisteren

In je oor luisteren
In je oor luisteren

“Mam, ik ga nu even wat in je oor luisteren, want pappa mag het niet horen!”

Traktatie

In aanloop naar Max zijn verjaardag, vroeg ik hem naar wat hij wilde trakteren. Hij scandeerde clear and well: “Cockporn, cockporn, cockporn!” Je zult vast begrijpen dat ik bijna in mijn broek pieste van het lachen, haha.

De Kerststal

Vol trots liet Max de kerststal zien op school. “Kijk Mam, dit is Joses, daar is Mireille en hier ligt baby Jezus lekker te slapen.” Ik geloof dat ik iets beter moet articuleren bij de namen als ik het kerstverhaal voorlees…

Broertje

Broertje
Broertje

Toen Storm geboren was en Max het de volgende ochtend op school ging vertellen, was hij een beetje in de war met zijn naam. Max heeft toen Storm tijdelijk omgedoopt tot Bliksem, iets wat vele wenkbrauwen deed rijzen in zijn klas, haha.

Overigens zijn wij geen ouders die onze kinderen verbeteren of corrigeren. Ik ga er van uit dat het vanzelf goedkomt en wil hem niet onnodig onzeker maken. Heeft jouw kind ook van die leuke uitspraken?

3 Comments

  1. Ik heb even smakelijk zitten lachen om al die leuke uitspraken en zelfs hardop toen ik ‘cockporn’ las. Hij gaat jou hier later niet heel dankbaar voor wezen, vrees ik. Maar hilarisch is het wel!

  2. Pingback: Hilarische uitspraken van mijn kleuter - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.