Eerder maakte ik wel eens een wekelijkse fotorubriek van de voorgaande week zodat je een inkijkje had in de week die ik meemaakte. Ik ben daar alweer een tijdje mee gestopt omdat ik het best pittig vond om er aan te denken overal een foto van te maken. Toch besloot ik een artikel te maken waarin ik laat zien hoe een doodgewone dag er bij ons uit ziet. Kijk en lees je mee?

06:30 De wekker gaat!

06:30 De wekker gaat!

Om 06:30 uur gaat onze wekker. We snoozen de wekker voor 5 minuten en gaan nog even tegen elkaar aan liggen om rustig wakker te worden. Daarna gaat Jeroen uit bed en kleed zich aan en begint beneden alles klaar te zetten. Ik vind het altijd fijn om nog even te blijven liggen en wat Social Media en nieuwssites te checken.

07:00 De kinderen wakker maken

Ik strompel uit bed, ga naar het toilet en na een opfriswasbeurt bij de wastafel kleed ik me aan. Ik hoop dat mijn gestommel de kinderen al wat gewekt heeft en loop naar Max zijn kamer. Ik geef hem een kus en aai over zijn bol en leg zijn kleding klaar op zijn bed.

Daarna wek ik Storm, doe ik zijn slaapzak uit en loop ik samen met Storm naar beneden.

07.15 Ontbijten

Ik geef Storm zijn fles en drink zelf wat melk en stouw een ontbijtkoekje weg. Max is inmiddels ook aangekleed beneden en drinkt ook wat melk en eet ontbijtkoek. Jeroen maakt de broodtrommel voor Max klaar en pakt fruit en drinken in voor in Max zijn schooltas. We ontbijten door de weeks niet gezamenlijk. We zijn allemaal slechte eters ’s ochtends en een plak ontbijtkoek gaat er dan even sneller in. In het weekend ontbijten we wel uitgebreid met zijn allen.

07:30/07.45 Storm aankleden

Als Storm zijn fles opheeft, loop ik met Storm naar boven en kleed hem aan. Ik leg hem daarna even met wat speelgoed in zijn bedje en ga zelf mijn haar nog even fatsoeneren en tandenpoetsen. Jeroen gaat meestal rond 07:45 uur naar zijn werk en Max komt dan vaak naar boven om even met Storm te spelen.

08:00 Nog even een wasje erin

Voordat we naar beneden gaan, doe ik nog even een wasje in de wasmachine, dan is dat mooi klaar als we weer thuis zijn van Max naar school brengen. Beneden doe ik een gelletje in Max zijn haar, doet Max zijn jas en schoenen aan en doe ik dat bij Storm. Storm gaat in de Maxi-Cosi en zodra ik jas en schoenen aan heb, gaan we naar de auto.

08:15 Naar school

Max heeft op maandagmorgen gym, dus ik breng hem naar de gymzaal, trek hem zijn gymschoenen aan en na een kus en knuffel loop ik met Storm naar school om de tas van Max weg te hangen en zijn 10-uurtje in de bak te leggen.

08:45 Weer thuis

Rond 08:45 uur zijn Storm en ik weer thuis. Ik leg Storm op bed voor zijn eerste slaapje en ga de keuken maar eens opruimen. Zondagavond waren de kinderen erg onrustig en zijn we niet aan de vaat toegekomen. En we zijn gewoon lui in de avond, haha. Zie de foto hieronder voor een wat opgeruimder keuken!

09:30 Tijd om te solliciteren!

Ik ga op vacaturejacht en vind een stuk of vijf vacatures die me aanspreken. Het lukt me tijdens het slaapje van Storm om twee sollicitatiebrieven te schrijven en te versturen. Helaas in de middag al een telefoontje dat ik niet voldoe aan alle eisen van een van de vacatures (maar wel aan een belangrijk deel van de eisen en ik ben van mening dat een frisse blik veel kan doen voor een functie, maar goed…).

11:00 Fruithapje!

11:00 Fruithapje!

Storm is rond 11:00 uur wakker en ik prak een banaantje voor hem en geef hem dit. Ik merk dat ik voedsel vooral gepureerd geef en hem zelf voer in plaats dat we Rapley hanteren, zoals ik wel in gedachte had. Maar goed, soms stap je over op een iets efficiëntere manier.

11:30 Wandelen!

Ik hang nog even snel een wasje op en stop een nieuwe in de wasmachine en daarna gaan we even naar buiten voor een wandelingetje. Mijn laptop vertoont wat kuren dus ik wel heel even langs een computerwinkel voor advies. We doen ook even de supermarkt aan en lopen weer terug in de regen.

13:00 Lunch en slaapje twee

Storm gaat weer naar bed na een fles en ik eet even een broodje terwijl ik Heel Holland Bakt terugkijk. Even me-time! Ik vind Maroeska een vrij onsympathiek persoon, maar ben bang dat ze gaat winnen. Wie is jullie favoriet?

14:00 Speeltijd

Storm slaapt niet zo lang, ik haal net het einde van Heel Holland Bakt, maar hij is dan al een minuut of vijf aan het ratelen in zijn bedje. Ik haal hem er uit en ga even met hem spelen. Hij voelt zich niet helemaal lekker en is ook wat schor en heeft rode oogjes. Rond 15:00 uur gaan we naar school om Max op te halen.

15.30 Lekker spelen met Lego

Rond 15:30 uur zijn we thuis en schil ik een appel voor Max en zet wat drinken klaar. Max stort zich op de Lego en kan daar heerlijk mee spelen. Storm is toch wat moe en ik leg hem om rond 15:45 uur nog even op bed. Om 16:30 uur is Jeroen weer thuis en Max gaat even een filmpje kijken. Storm is rond 17:00 uur weer wakker en krijgt opnieuw een fles.

Om 17:45 uur gaan de mannen eten. Max en Jeroen eten patatjes en Storm krijgt een paar reepjes brood die hij zelf naar binnen mag stouwen. Ik ga mijn haar doen en doe wat make-up op want ik heb een etentje.

18:15 Op naar de stad

18:15 Op naar de stad

Om 18:15 uur stap ik op de fiets richting de stad. Ik ga nog even snel een winkel binnen om een kadootje te kopen en ga daarna naar Uno, een ontzettend leuk restaurant. Ik zit in het afdelingsbestuur van het CDA en de voorzitter vertrekt, dus is het tijd voor een afscheidsetentje. Uno is een tapas-achtig all you can eat-restaurant, maar heeft veel verschillende soorten hapjes en richt zich niet alleen op de Spaanse keuken.

22:15 Bedtijd!

22:15 Bedtijd!

Rond 22:00 uur ben ik weer thuis en klets ik nog even bij met Jeroen. Om 22:15 uur vind ik het echt mooi geweest en gaan we lekker slapen.

Vond je het leuk om dit artikel te lezen? Wil je zelf een keer een dag uit je leven delen, laat dit dan even weten, het lijkt me leuk om ook van anderen hun dagindeling te lezen!

1 Comment

  1. Zo, best een pittig dagje! Ik vind oprecht dat je nog heel gestructureerd te werk gaat (al zeg je zelf van niet). Super leuk om eens jullie dagritme te zien en erover te lezen. Vooral die net-wakker-look-foto zal me altijd bijblijven, haha! 😉 Overigens ook complimenten voor Jeroen: hij draagt echt zijn steentje bij. Fijn!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.