Het is weer tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Een moment om even stil te staan bij alles wat gebeurde, net als ik deed in 2016 en 2017. Het was me een jaar! Een jaar dat in het teken stond van mijn zwangerschap en geboorte van Storm. Het jaar dat Max kleuter werd en naar school ging. Maar ook een jaar met veel verliezen, bij mij maar vooral bij anderen in onze omgeving. 

Ik kijk met een trots gevoel terug op…

Ik kijk gelukkig met een trots gevoel terug op een hele hoop dingen. Hoe cheesy het ook klinkt, ik ben toch het meest trots hoe het mijn gezin vergaan is de afgelopen twaalf maanden. Max die voor het eerst naar school ging en dit supergoed doet. Hoe dol hij is op zijn kleine broertje en geen moment jaloers gedrag vertoonde. En dat terwijl Storm echt veel aandacht opeiste als huilbaby.

En dan die gouden kerel van me, inmiddels zullen jullie het wel zat zijn dat ik hem altijd toch die hemel in prijs. Maar ik bof zo! Hij heeft er voor gezorgd dat we het samen volhielden, de afgelopen roerige maanden. En dan is hij ook nog eens gestart met een opleiding naast zijn werk.

Maar ik ben ook trots op mezelf. Ik heb me toch maar weer even door dit jaar gesleept en voldoende voer gehad voor een flinke dip, maar die is niet gekomen. Samen met mijn gezin, familie, vrienden en deze website zorg ik ervoor dat het lekker met me gaat en daar ben ik enorm blij mee!

Ik denk met een lach terug aan…

Met een grote, trotse glimlach kijk ik terug op mijn bevalling. Wat was dat een ervaring joh! Na de geboorte van Max was ik toch wat huiverig voor de bevalling en dan met name de persweeën. Dit keer ging het super, het was snel met pijn die te doen was en mijn lichaam had zelf al wat voorwerk gedaan. Alleen al om die bevalling zou ik het opnieuw willen, al denk ik dat ons gezin nu prima is zo.

Met een schaterlach denk ik terug aan mijn kraamweek. Wat heb ik, tot het gênante toe, gelachen met mijn super kraamverzorgster. Het was echt de beste week van dit jaar!

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik…

Ik noemde net al de bevalling en daarbij de geboorte van Storm, want eindelijk was ons langverwachte kindje daar! Wat ik ook een hoogtepunt vond is het moment dat Storm doorsliep rond oktober en een nog groter hoogtepunt was dat hij na maanden lang krijsen hiermee stopte. Dat is nu een paar weken zo.

Ook vond ik het feit dat Max leerde fietsen wel een aardig hoogtepunt, zo trots op hem!

Het gaat ook goed met mijn website, veel samenwerkingen en ook goede bezoekersaantallen. Ook heb ik elke keer weer voldoende inspiratie om over te schrijven en blijf ik het leuk vinden.

De persoon die ik het meest dankbaar ben is...

Net als de twee voorgaande jaren, weer Jeroen. Ik kan weer tot in den treuren uit de doeken doen waarom, maar mijn vaste lezers en mensen die ons kennen weten het wel. Hij is een topman, supervader en oprecht mijn allerbeste vriend.

Ook ben ik mijn broer Rutger erg dankbaar. Hij hielp me aan het begin van het jaar met een lastige juridische kwestie en dat was erg prettig. Dat herinnert me eraan dat ik echt eens een bedankje voor hem moet kopen.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is…

Mensen in mijn omgeving hadden en hebben een aantal heftige gezondheidsproblemen. Terugdraaien kan natuurlijk niet, maar dat zou wel fijn zijn. Net als de dood van een lieve tante en het tragische verlies van een vriendin waarmee ik samen zwanger was. Nog niet zo heel lang geleden verloren zij en haar man hun vier maanden oude zoon Liam. Een prachtig, lief jongetje die plotseling overleed. Hun verdriet is zo onmens groot en niet te bevatten en ik zou Liam het liefste voor hun terug toveren.

Andere dingen van 2018 die me bij gebleven zijn…

Ik kijk met fijne herinneringen terug naar de individuele uitjes die ik met Max had. Ik vind het enorm belangrijk om hem een-op-een aandacht te geven en vind het fijn dat we dan altijd veel plezier hebben samen.

Ook kijk ik met veel plezier terug op het weekendje weg met mijn nicht Fenna. Dat gaan we gewoon jaarlijks doen: goed eten, lekker shoppen en op een fijne plek overnachten.

Voor 2019 hoop ik…

Dat onze kereltjes gezond en gelukkig blijven en Jeroen met succes zijn opleiding afrond. Ik hoop dat ik een leuke baan zal vinden en dat er veel leuke samenwerkingen voor mijn website zullen zijn.

Ik hoop vooral dat iedereen om mij heen gezond en gelukkig blijft, omdat dit jaar is gebleken dat dit niet vanzelfsprekend is.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.