Een terugblik op het afgelopen jaar, een veelbewogen jaar vol verdriet en geluk. Samen met jullie blik ik terug op 2017 en dit doe ik door middel van de tag die ik vorig jaar ook gebruikte. Ik hoop dat jullie, net als ik, toch een prachtig jaar achter de rug hebben, ook al was het soms pittig. Lees lekker verder voor mijn terugblik op 2017, want het was me een jaar!

Ik kijk met een trots gevoel terug op…

Hoe het mijn gezin vergaan is het afgelopen jaar. We hebben het fijn met zijn drietjes, want het was niet altijd even gezellig. Die vent van mij is een gouden exemplaar en verdient een lintje! Dat het ons gelukt is om zwanger te raken zonder hormonen en behandelingen is ook wel iets om trots op te zijn, maar dat klinkt een beetje gek, haha.

Ook ben ik nog steeds trots op wat ik met mijn blog bereik. De eerste twee betaalde samenwerkingen zijn een feit en dat vind ik toch wel een bekroning op mijn werk! Verder groei ik op deze blog als op Youtube gestaag door en ben blij met jullie als lezers. Liefde voor jullie!

Ik denk met een lach terug aan…

Ik denk met een lach terug aan…

Mijn stedentrip met vriendin Sharon! In augustus zijn we met zijn tweetjes naar Timisoara in Roemenië geweest en dat was heerlijk! Het gezelschap van Sharon is altijd fijn, maar om ook even geen moeder en vrouw te zijn en goede gesprekken te voeren: heerlijk! Wat mij betreft doen we dit nog heel vaak over!

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik…

De ontmoeting met Elise van EliseJoanne.nl vond ik fantastisch! Maar ook onze heerlijke vakantie op Mallorca en de ontzettend lieve reacties van jullie op onze lange weg naar een zwangerschap waren zo fijn! Mijn verjaardag waarop ik ontzettend veel leuke kadootjes kreeg. Dat ik eindelijk een eigen gehoorapparaat kreeg van het ziekenhuis. Het concert van Hanson, het bloggersweekend, mijn eerste event met Charlotte. Een absoluut hoogtepunt is natuurlijk de positieve zwangerschapstest en al het mooie wat hierna kwam en nog komen gaat!

De persoon die ik het meest dankbaar ben is...

Net als vorig jaar is dat weer Jeroen. Ik noemde het al eerder, maar dit jaar hebben we heel wat te verduren gehad, hij heeft veel op zijn bordje gekregen en nog steeds is hij er. Voor mij. Voor onze heerlijke zoon Max en voor het kindje wat onderweg is. Vorig jaar wist ik het al, maar nu nog meer: ik wil dat het nooit meer over gaat tussen ons!

Maar er is nog een persoon die mij zo geholpen heeft het afgelopen jaar. Ze heeft me enorm veel tips en tricks gegeven om mijn leven minder stressvol te maken en ik kon bij haar mijn verhaal kwijt en met haar lachen. Ook wist ze me altijd op mijn plek te zetten als dit nodig was.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is…

De frustraties rondom het zwanger raken en de onzekerheid die ik af en toe nog voel over mijn zwangerschap. Het ongeloof is helaas nog te sterk aanwezig omdat ik op een gegeven moment niet meer het idee had dat een tweede kind ons gegund zou zijn.

Andere dingen van 2017 die me bij gebleven zijn…

Het overlijden van mijn opa in januari. Ik had geen ontzettend diepe band met hem, maar zo’n overlijden raakt je toch.

Het prachtige huwelijksfeest van mijn zwager en schoonzus in mei. Een mooie locatie, iedereen zag er prachtig uit en het was een van de eerste warme dagen. Beter kan het niet!

Ook blijft me bij hoe Max gegroeid is. Niet alleen in de lengte, maar vooral ook mentaal. Hij is van een verlegen, zich achter zijn ouders verschuilend jongetje getransformeerd naar een jochie wat zich steeds vaker op zijn gemak voelt in nieuwe situaties. Prachtig om te zien!

Voor 2018 hoop ik…Voor 2018 hoop ik…

Dat het goed blijft gaan met mijn zwangerschap en dat we uiteindelijk een prachtig, mooi en gezond kindje krijgen. Dat we zodra we de geslachtsbepalingsecho hebben gehad, heerlijk kunnen genieten, shoppen en het kamertje mooi kunnen maken.

Ook hoop ik dat het met Max goed blijft gaan. In maart gaat hij naar school en dat ik vind ik best wel een mijlpaal. In de maanden daarna zal zijn broertje of zusje geboren worden en dat zal na ruim vier jaar alleen te zijn geweest, toch een grote verandering zijn.

Dat de relatie tussen Jeroen en mij zo fijn blijft als het al jaren is en dat we het straks goed gaan doen als ouders van twee kinderen. Dat er tijd blijft om samen dingen te ondernemen en de liefde blijft.

En natuurlijk als laatste hoop ik dat ik de tijd blijf vinden om mijn blog draaiende te houden, maar ik heb voorlopig genoeg inspiratie!

Ik ben benieuwd naar jouw mooie of minder mooie momenten van 2017 en natuurlijk jouw wensen voor komend jaar. Laat je een bericht achter?

35 Comments

 1. Je hebt zo te lezen een heel mooi jaar achter de rug en hoop voor jou dat 2018 nog beter wordt. Voor mezelf hoop ik dat mijn zoontje gezond mag blijven

 2. Wel fijn dat hij een paar maanden voor de bevalling met school begint. Dan heeft hij dat wennen achter de rug voordat er weer een grote verandering komt.

 3. Wat een mooi overzicht! Altijd goed om aan het einde van het jaar even terug te kijken op de mooie en minder mooie momenten. Ik wens je een heel bijzonder 2018 toe

 4. Zou ook eens moeten nadenken over 2017! Op zich geen super spectaculair jaar, maar wel heel wat veranderingen zoals een eigen appartement & een nieuwe job!

 5. Mijn e-book is in november uitgekomen. Dat is toch wel een hoogtepunt. Net als het halen van mijn rijbewijs.

 6. Een heel mooi jaar en leuk om te lezen! Ik heb twee hele leuke vakanties gehad afgelopen zomer in Italië en Griekenland. Dat waren zeker mijn hoogtepunten afgelopen jaar.

 7. wat een leuk idee voor een blog post!
  goed om daar eens bij stil te staan je hebt me aan het denken gezet

 8. Je hebt een mooi, maar ook een heftig jaar achter de rug. Leuk dat je er zo open over schrijft.
  Mooie momenten: reis naar Malaga en Certificaten Yoga- en POP Pilates Instructor behaald.
  Minder mooie momenten: het overlijden van mijn grootvader (ik was er wel niet zo close mee) en de eindeloze familieruzies die leidden tot een break-up van mijn kant.
  2018 wens: Dat ik mijn eigen bedrijfje eindelijk uit de grond kan stampen 🙂

 9. Mooi dat jij en je man je er toch maar “doorheen hebben geslagen” en dan nu het resultaat! Heel fijn voor jullie. Ik vind het leuk om je te volgen via hier. Volgend jaar wordt nog beter!

 10. Een mooi jaar en wat zeker is, Is dat 2018 nog mooier gaat worden. Fijn dat het zo goed gaat en je tweede zwangerschap zonder behandeling tot stand is gekomen. Fijne dagen meid!

 11. Wat kan er veel gebeuren in een jaar tijd he… zo bizar! Ik hoop ook dat volgens jaar al je dromen uit mogen komen. Voor mijzelf heb ik dit jaar echt wel flink wat stappen gezet, met mijn blog, miskraam en gelukkig opnieuw zwanger. Maar ik ga voor een nog veel mooier 2018! Nog stapje verder uit mijn comfortzone, en genieten van alles in het leven. Proost!

 12. Wat een leuke tag en bijzonder jaar. Leuk om zo terug te blikken en 2018 wordt vast nog veel mooier met de komst van jullie tweede wonder!

 13. Wat heerlijk om zoveel positiviteit te lezen! 2018 wordt vast een geweldig jaar! Wij hebben in 2017 veel mooie dingen meegemaakt, maar ook uitdagingen gehad, zoals een openhartoperatie bij vriend. Gelukkig is dat nu net helemaal afgerond, dus dan kunnen we straks echt met een schone lei verder gaan.

 14. Het was misschien een jaar met frustraties, maar met een prachtig positief resultaat! Nog gefeliciteerd met je zwangerschap.

 15. Mjin lieve gekke bestie!

  Wat heb ik (samen met mijn leverworst etende hond) toch genoten van ons tripje naar Timisoara. Het heeft ons beide veel goed gedaan.
  Wat mij betreft was dat idd niet de laatst keer.
  Ik ben super trots op wat je doet en hoe je het doet meis en hoop dat komend jaar geweldig wordt.
  Love you bitch!

 16. Toch altijd een bijzonder moment he, het einde van een jaar. Een momentje om even na te denken… Je hebt er inderdaad een pittig jaar op zitten, en heel wat bereikt! Op naar 2018!

 17. Wat fijn dat je van zo’n heftig jaar zo’n mooi jaar hebt gemaakt. Ik hoop dat alles super fijn mag verlopen met je zwangerschap en zometeen de kleine + Max die naar school gaat. Ik denk dat je het heel leuk gaat vinden als hij straks zo’n nieuwe fase ingaat en met heel veel mooie verhalen thuiskomt. Voor mezelf hoop ik eigenlijk dat ik door kan zetten waar ik 2017 mee begonnen ben: lekker veel toffe dingen doen, helder zijn over waar ik naartoe wil en dat gewoon gaat doen. Heerlijk!

 18. Wat ontzettend mooi en lief! 2017 was een mooi jaar en hopelijk wordt 218 dat ook. Veel geluk en succes met je zwangerschap!

 19. Wat mooi om het overzicht te lezen! Goed om ook even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent.. Misschien neem ik hem wel over 🙂

 20. Pingback: Een terugblik op 2018 - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.