Yes, een loedermoeder. Ik ben het. Big Time! Nu lijk ik er bijna trots op te zijn, al is dat niet helemaal mijn bedoeling. Het is meer een hart onder de riem voor andere moeders. Iedereen faalt wel eens of pakt dingen niet op een perfecte manier aan. Maar het is vooral een enorme “Goodforyou”-glimlach naar de moeders die pretenderen alles beter te doen en te weten. Maar wat maakt mij nou een loedermoeder? Lees en huiver!

Tijd voor mezelf

Ik vind Me-Time een uitdrukking waarvan ik nog net niet ga kokhalzen, dus ik noem het recalcitrant Tijd voor mezelf. En dat heb ik heel hard nodig. Ik houd van mijn man en twee bloedjes, maar als ik niet de gelegenheid heb om af en toe even het huis te ontvluchten (een half uurtje allerlei onzinmeuk kopen bij Action) of me terug te trekken met mijn laptop om wat voor mijn website te doen, dan komt het niet goed. En met dat het niet goedkomt bedoel ik dat ik bloedchagerijnig en jankerig word en uiteindelijk wil vluchten, ver weg van huis. Het is me al eens overkomen en ik belandde in een flinke Burn Out. Gaan we niet meer doen.

Een huishoudelijke ramp

Een huishoudelijke ramp

Op zich was ik voor dat ik moeder werd ook al een huishoudelijke ramp, dus in die zin niet direct wat met het moeder zijn te maken. Maar je zou van een moeder toch mogen verwachten dat ze haar kinderen groot laat worden in een brandschoon huis. Nah, ik kijk om me heen en zie wat spinnenwebben hangen, ramen die al een tijdje geen sopje hebben gezien en een keuken waar nodig een doekje overheen mag. Maar weet je, het is morgen wéér vies. Kan je weer opnieuw beginnen. Dus helaas, mijn kinderen groeien op in een wat minder schoon huis.

Snoepende en teveelschermtijdkijkende kinderen

Wij ontbijten wel eens met snoep. Op zo’n gare zondagochtend, als de man des huizes aan het sporten is (haha, het schrille contrast) en Max bij mij in bed kruipt en aangeeft dat hij wil ontbijten. Dan mag hij van mij beneden de snoeptrommel halen en gaan we lekker snoep liggen kanen. Kunnen we ons lekker tijdens de sugar rush aankleden. En dan dat schermpjestijd. Ik probeer het te beperken tot de tijden dat ik kook, maar er zijn soms dagen dat Max er wel eens uren achter zit. Zodat ik ook even tijd heb voor mezelf 😉

Mijn kind krijgt de fles

Mijn kind krijgt de fles

Een gevoelig punt, omdat ik de druk voelde om borstvoeding te geven, maar dit tot twee keer toe niet slaagde. En weet je? Ik denk ook niet dat ik het vol zou houden. Naar mijn idee heb je een enorm lange adem en energie voor nodig en beiden heb ik niet. Mocht er ooit een derde kind komen, dan ga ik het dit keer niet proberen. Geen teleurstellingen!

Mijn kind slaapt vanaf dag 1 op zijn eigen kamer

Dit is iets, wat vooral bij Storm, enorm tegen mijn gevoel indruist. Maar hey, de man en ik gaan echt niet lekker op nog minder slaap dan dat we nu al krijgen, dus hier geen ge-cosleep. We vinden het namelijk best belangrijk om elkaar ook nog lief te vinden en elkaar niet dood te willen maken. Maar als ik dan die stukjes lees hoe mensonterend het is om na je kind 9 maanden dracht helemaal in zijn eentje in een koud, kaal en gevoelsmatig onveilige ruimte te laten liggen…

Ik vloek in het bijzijn van mijn kinderen

Ik vloek in het bijzijn van mijn kinderen

Ik ben er niet vies van om zo nu en dan een flinke vloek over mijn lippen te laten rollen. Vooral in het verkeer kan ik flink losgaan. Storm kan gelukkig nog niet praten en Max is zo braaf dan hij het niet herhaalt. Nog niet. Ik doe mijn best, echt waar!

En zo zijn er nog wel tientallen dingen waarin ik faal: Zo vergeet ik wel eens vitamine D te geven, tanden van Max te poetsen, eten we wel eens een week wat minder gezond, verschoon ik de bedden iets minder vaak dan nodig is en heb ik een hekel aan de speeltuin.

Maar hey, met de volgende dingen klop ik mezelf dan weer op de borst: In vieze kleding zul je mijn kinderen niet snel zien. Behalve na een dag school/BSO/Opvang of lekker thuis gespeeld te hebben. Maar we gaan nooit de deur uit in vieze of kapotte kleding. We eten altijd aan tafel (maar stiekem mis ik het hersenloos naar binnenschuiven van mijn voeder tijdens een serietje wel). We lezen ontzettend veel met Max. Het scheelt ook dat hij dit enorm leuk vindt en zelf ook snel een boek pakt.

Wat is jouw Loedermoederspecialiteit?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.