Iedereen herkent het wel, eens in de zoveel jaar is het heerlijk om de ruimtes in je huis te vernieuwen. Dat kan met een flinke verbouwing, maar als je het wat minder drastisch wil aanpakken, is een nieuwe kleur of ander behang op de muur ook al erg leuk. of verschuif je meubels eens, dat kan al een heel ander effect geven. De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest om onze woonkamer een make over te geven. Lees verder wat we veranderden en kijk hoe het geworden is!

Verhuizen

Inmiddels wonen we bijna 13 jaar met veel plezier in onze eigen woning. Hoewel we dolgraag zouden willen verhuizen, het huis is echt te klein, is dat om verschillende redenen nog niet gebeurd. De economie was de afgelopen jaren minder en ons huis stond qua hypotheek goed onder water. Inmiddels trekt dit wel weer aan en zit de kans er in dat we ons huis zonder verlies kunnen verkopen, maar willen we toch nog even wachten en goed sparen, zodat we echt een woning kunnen kopen die naar onze zin is. Om dan toch een beetje tevreden te blijven in ons kleine huisje, besloten we de woonkamer een make over te geven.

Nieuwe meubels

Nieuwe meubelsWe zette de eerste stap, nu twee jaar geleden, met de aanschaf van een nieuwe bank en een fauteuil. Ook kochten we een buffetkast, deze stond al jaren op ons lijstje. Via Marktplaats en een Facebookgroep scharrelde ik nog een tv-meubel en een salontafel bij elkaar. Wat nieuwe accessoires, een nieuw behangetje op de ene muur en een ander kleurtje op de andere muren en onze woonkamer was weer helemaal up to date. Toch hadden we het gevoel dat we de kleine ruimte die onze woonkamer beslaat, optimaal gebruikten. Als we de indeling helemaal om zouden gooien, zou er veel meer ruimte ontstaan. Maarja, daarvoor moesten we toch echt naar een kleiner formaat tv en tv-meubel. En hoewel ik het niet erg vind om af en toe iets nieuws te kopen, vond ik het toch aardig belachelijk om een nog goed werkende tv de deur uit te doen.

De knoop doorhakken

De knoop doorhakken

Eind 2017 besloten we het toch maar te doen, we vervingen onze megagrote tv, voor mij een doorn in het oog, naar een vriendelijker formaatje. Een ware smart-tv, zodat we ook samen konden Netflixen in plaats van beiden op onze eigen laptops. Een kleiner tv-meubeltje erbij en we konden de huiskamer zo inrichten dat er meer ruimte ontstond. Ideaal ook met spruit nummer 2 op komst. We besloten ook maar meteen de eetkamerstoelen te vervangen en de muur waartegen de bank stond was wel erg kaal. We besloten op die muur drie schilderijplanken te hangen, zodat we daar flink wat fotolijstjes konden neerzetten.

Foto op hout

Foto op hout

Naast al die fotolijstjes wilden we ook graag een foto op hout neerzetten. Een aantal jaar eerder hadden we al een foto van ons drieën op hout laten afdrukken, welke prachtig hangt boven onze eettafel. Ik mocht van Fotofabriek een foto op hout laten afdrukken en wat ben ik blij met het resultaat! We vinden hout een prachtig materiaal en proberen dit steeds meer toe te voegen aan ons interieur. Het oogt voor mijn gevoel net wat levendiger dan een canvas of ander materiaal. Bij Fotofabriek heb je de keuze uit verschillende materialen om je favoriete foto op af te laten drukken. Hierbij kun je denken aan plexiglas, dibond, kurk en forex, keuze genoeg dus. Ook het bestelproces is ontzettend gebruiksvriendelijk: een simpel en makkelijk uploadprogramma waarin je meteen ziet of jouw foto geschikt is voor het formaat van jouw keuze. Ik bestelde de foto op hout aan het einde van de middag en twee dagen later werd de foto al bezorgd, supersnel dus!

We zijn helemaal blij met onze hernieuwde woonkamer en hebben nog geen moment spijt gehad van al onze aankopen en verschuivingen. We hadden dit jaren geleden moeten doen, want dat had ons al die tijd veel ruimte gescheeld.

Met welke verandering in jouw interieur ben jij enorm blij?

Dit artikel bevat een samenwerking.

14 Comments

 1. Mooie at een paar aanpassingen je huis kan veranderen. Hier een paar jaar geleden alle IKEA meubels van toen we in het huis kwamen wonen vervangen en dat gaf ook weer een heel ander inrichting aan het huis. En ook mooi foto’s aan de muur.

 2. Wij hebben ook een tijd in een best kleine woning gewoond. Met wat passen en meten was het prima te doen met zijn 3tjes. Waar ik erg blij mee ben op dit moment is onze bank. Daar kunnen we op zitten en op liggen zonder elkaar in de weg te zitten en hij oogt toch ook niet zo groot. Ik zou nog wel heel graag onze tv kast zien verdwijnen en lekker de tv aan de muur hebben hangen. Het is zo’n onding, maar vriendlief vind hem nog te leuk….

 3. Lipstickencupcakes Reply

  Wat een mooie foto van jullie zeg. Momenteel ben ik eigenlijk alleen blij met de olijfgroene muur in ons huis.

 4. Wauw mooie buffetkast! Wij hebben vorig jaar onze woonkamer aangepakt en ben heel blij met die keuze, vooral met de eetkamertafel en hoekbank x

 5. Soms is het fijn om even wat dingen in het interieur te veranderen. Een soort frisse wind!

 6. Wat een leuke meubels en de grijze kleur op de muur doet het ook erg goed. De kast vind ik echt het pronkstuk.

 7. Ik vind die lamp tof achter je bank. Ik woon weer bij mijn ouders en wij gaan binnenkort de hele huiskamer aanpassen, andere tegels, andere bank en daar heb ik wel zin in!

 8. Leuk om bij iemand anders binnen te kijken en inspiratie op te doen. Wat een mooie buffetkast heb je!

 9. Mooie foto!
  Wij hebben laatst de bank vervangen, was me ook al tijden een doorn in het oog. Ergens dus een geluk dat onze jongste besloot haar nagels te gaan lakken in een onbewaakt ogenblik en de halve bank meenam haha

 10. Wat fijn dat je weer helemaal tevreden bent met je woonkamer en dus ook je huisje. Ja, soms is het heerlijk om dingen wat te verschuiven een muurtje te verven of er juist iets anders aan op te hangen. Zo heb je weer het gevoel dat alles even fris en nieuw is.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.