Je kent het vast wel als je net op jezelf gaat wonen of gaat samenwonen, langzaam sluipen de Ikea-meubels je huis binnen en voor je het weet woon je tussen de meubels met allerlei spannende Zweedse namen. Jarenlang hebben wij dit ook gedaan, maar ik ga je vertellen hoe onze liefde voor hout groeit.

De meubels van bovenstaande zaak zijn prima van kwaliteit en prijs en meestal hoef je niet in huilen uit te barsten als je ze na een aantal jaar moet vervangen. Kun je lekker je interieur weer een beetje updaten, dat is altijd leuk toch? Dit hebben wij in ons 12-jarig samenwoontijdperk een aantal keer gedaan, maar we zijn daar wel een beetje anders in gaan denken.

Houtbewerken

Houtbewerken

Jeroen, mijn man (en dus diegene met wie ik samenwoon, ja echt!) heeft een nieuwe hobby. Handige Harrie was hij sowieso al, geef hem een idee en hij maakt het. Maar even over zijn hobby: houtbewerken. Niet dat lullige figuurzagen, maar echt the real thing: schoenenrekken, kattenmeubels (met handige verstopplek voor die lelijke kattenbak), een werkbank, noem het maar op. Ook is hij wel te porren voor wat fijner werk zoals een mooie snijplank en een sieradenkistje.

Binnenkort gaat hij aan de slag om een nieuwe eettafel te maken. We kochten prachtig Zebrano-hout en het schaven van de ruwe delen hout is begonnen. Langzaam zie je wat voor prachtig hout er verscholen zit onder de ruwe stukken en met een beetje mazzel blijft er genoeg hout over voor twee koffietafeltjes.

Vuren

Vuren

Ook worden alle plastic binnenkozijnen in ons huis door hem vervangen. Want Jeroen kan ook een aardig potje timmeren. Hij gebruikt hiervoor vuren balken . Deze relatief goedkope en prima verwerkbare houtsoort is ideaal voor kozijnen.

De vuren balken kun je samen met vuren latten bij HOUTvakman.nl direct online bestellen. Je zou denken: ik rij lekker naar de dichtsbijzijnde bouwmarkt en sla daar mijn slag, maar bij Houtvakman.nl is een grotere collectie te koop met veel meer diversiteit in maten. Ook bezorgt Houtvakman.nl de volgende dag al thuis, terwijl je bij bouwmarkten soms wel twee weken moet wachten. Hoef je ook niet te lopen stuntelen met latten die half uit je auto steken ;-).

Naast balken en latten worden er ook vuren planken online  bij HOUTvakman.nl verkocht. Maar ook eiken- en douglashout en prachtige steigerplanken voor een stoer interieur. Mocht je gek zijn op hout en houten materialen, je kunt hier genoeg hout vinden en wie weet sla jij (of je partner) straks ook aan het houtbewerken en hebben jullie binnen no time prachtige meubels!

Dit artikel bevat een samenwerking.

33 Comments

 1. Wat heerlijk om zon handige man te hebben. Bram heeft tegenwoordig het klussen ook uitgevonden haha

 2. Ik hou wel van houten details in mijn meubels. Zelf heb ik witte meubels met een witgewassen eik, erg mooi en modern!

 3. Heb je ook een speciaal model eettafel in gedachten dat hij gaat maken? Het lijkt me ideaal want je kunt zo’n tafel helemaal naar wens maken dan.

 4. Ik hou ook van hout. Echt handig ben ik er alleen niet mee, maar anders zou ik het liefst een houten huisje bouwen voor mij en de kinderen. 😉

 5. Tof om te lezen! Hier ook liefde voor hout! Onze salontafel en onze buitentafel hebben we zelf gemaakt van steigerhout. Zo mooi!
  Handig zo’n handige man zeg!

 6. Hout vind ik overal prachtig. Mijn vriend kan er ook goed mee overweg, leuk is dat he!

 7. Wij zijn ook van het hout. Ik heb zelf mijn salon- en eetkamertafel ook opgeknapt met hout. Ben er nog steeds heel erg blij mee.

 8. Ik zou als ik een eigen huisje krijg ook wel een houten tafel willen, ik vind dat echt mooi.
  Altijd fijn als je zo een handige man hebt!

 9. Wat handig dat het je man zo goed ligt, haha! Mijn vader is ook heel erg van de houtbewerking, dus af en toe schuif ik hem wel een ideetje toe.

 10. Fijn zo’n handige man in huis. Ik hoop dat ik dit jaar ook een nieuwe zelf gemaakte kledingkast van mijn man krijg

 11. Ik vind houten meubels zo mooi. Al moet ik bekennen dat ik op het moment meer van het opknappen van oude meubels ben en die al snel wit of licht roze worden geschilder met gouden details haha.

 12. Zelf maken we ook veel van hout in huis. Toevallig hebben we laatst ook een eettafel gemaakt. Maar dan van prachtig Eiken. Ik ben namelijk dol op eikenhout!

 13. Wat fijn zo’n handige vent! Wij waren eerst vooral van lekker steriel wit, maar zijn gaan nu ook meer richting het hout.

 14. Handig hè, onze mannen! Wij roepen, zij draaien. Haha… vurenhout is inderdaad mooi, heb ik op zolder. Ben best snel uitgekeken op “dingen” maar dit blijf ik mooi vinden. Beneden alles teak, vindt man mooi. Gooien we over een paar jaar om, denk ik. Haha…

 15. Ik houd ontzettend veel in hout, jammer genoeg zijn wij er niet handig genoeg in en laten wij alles maken.

 16. Super leuk dat je man daar mee bezig is
  Hout vind ik zelf een heel leuk materiaal om mee te werken

  Liefs
  Karlien

 17. Wij hebben allebei twee linkerhanden, dus we zijn altijd afhankelijk van een timmerman. Nu maken we niet veel zelf of laten we dat ook niet doen. Maar een timmerbedrijf heeft wel onze zolder verbouwd destijds. En omgebouwd tot een washok en slaapkamer. Compleet met leidingen verleggen en al die ongein. Dat wil ik echt niet zelf doen. Lijkt mij wel superfijn als je man zo handig is.

 18. Kijk dat is nog eens fijn, zo een man met een hobby! Ik ben ook dol op hout! Hier ook veel in huis staan.

 19. Heerlijk he, een handige harry in huis 😉 Ik heb er hier ook zo eentje rondlopen

 20. Pingback: Woonkamer make-over - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.