Iedere vrouw die zwanger is of is geweest weet wel een beetje wat verstandig is om wel of niet te doen tijdens haar dracht. Zo kun je beter niet roken en alcohol moet je ook even laten. Wat eten betreft is het soms ook best pittig, want een aantal dingen mag je gewoon niet, tenzij je zelf graag ziek wilt worden of je baby een nare infectie wilt geven. Ik geef je een aantal suggesties van dingen die verboden (zouden moeten) zijn voor zwangere vrouwen. Enne, lieve ladies: neem het met een korrel zout en voel je niet aangesproken. Keep the hormonen even in bedwang 😉

Plinten schoonmaken met een tandenborstel

Leuk hoor, die nesteldrang van je. Maar doe even normaal en realistisch. Als je dan toch zo nodig moet schrobben, kom dan gerust bij mij langs. Geen nesteldrang te bespeuren hier…

Tacky foto’s laten maken

Tacky foto's

Bron foto: http://pregnancyhumor.com/blog/2013/04/17/5-tips-for-helping-dads-to-be-shine-in-maternity-portraits/

Wie weet heb je ze ooit wel eens voorbij zien komen, foto’s als degene hierboven. Een zwangerschapsshoot met een knipoog. Want we hebben zoveel humor en zijn zo grappig. Mag ik je uit de droom helpen? Jullie zijn dat niet. Het is smakeloos en ordinair. Vind ik dan.

 

Foute geboortegedichtjes en tekstjes

Ik ben nogal van het simpele. Bij ons op het geboortekaartje geen gedichtjes of andere ongein. Gewoon de aankondiging hoe blij en dankbaar we zijn. En natuurlijk de naam en wat andere spannende details. Maar het volgende kan gewoon echt niet. Niet grappig.

“Met grote vreugde delen wij u de verhoging van de kinderbijslag mee”

“Ooievaar? Niks te ooievaar! Papa heeft met mama gestoeid, Uit hun liefde ben ik gegroeid!”

“Het was een ongelukje maar we zijn blij met ons kleine ukje!”

Een geboortebord in de voortuin neerzetten

Een ooievaar op je raam plakken (alhoewel die zuignapvlekken echt zonde zijn van je schone ramen) of een leuke slinger voor het raam: dikke prima! Die zul je hier denk ik ook wel zien hangen. Maar tegenwoordig heb je van die mega aannemersborden met de volgende wantstaltige info erop:

Een geboortebord in de voortuin neerzetten

Bron foto: Prankster.nl

Een “originele” naam kiezen voor le bebe

Als je mijn artikel over welke namen het bij ons niet zijn geworden hebt gelezen, dan weet je wel een beetje van wat voor soort namen ik houd. Eigenlijk moet je gewoon ook lekker zelf weten hoe je je kind noemt. Maar denk even goed na, je kind draagt zijn naam de rest van zijn/haar leven en hoe ergerlijk is het om je naam altijd te moeten spellen omdat jij zo nodig creatief met scrabblestenen was?

Elk symptoom uitvoerig beschrijven

Je schrikt je wild als je leest hoe sommige zwangere vrouwen bepaalde klachten omschrijven op het internet. Omschrijvingen als “Het voelt alsof ik tegen mijn doos ben geslagen” of “er komt allerlei slijm uit mijn muts” zijn geen uitzondering. Misschien is het gewoon mijn makke dat ik nogal beeldend denk, maar jemigkremig… Sowieso vind ik dat zwangere vrouwen veel zeiken, met name over hun gewicht. Wees dankbaar, let op je eten en shine bright like a diamond gurl!

Zo. Ik gok dat je mij nu haat of leuk bent gaan vinden. Either way, ik hoop dat je inziet dat ik je er niet mee wil kwetsen en dat je net als ik inziet dat je gewoon lekker moet doen waar je zin in hebt!

22 Comments

 1. Oh, wat zijn die gedichtjes inderdaad erg zeg : ) Maar ik heb er wel om zitten grinniken. Niettemin: ze moeten inderdaad verboden worden!

 2. Wat heb je het toch leuk geschreven dit! En inderdaad ben het wel eens hoor! Die aannemersborden kunnen echt niet! Bouwplaats: alle hoeken van de kamer -.- Echt serieus, wat gaat een ander dat aan joh..

  Kon er wel om lachten net als Nicole 🙂

 3. hihi

  Oh man, eerst zwanger worden…
  Ik schreef net vandaag een blog, ene brief aan een zanger hier in Belgie, die een mooi tekst bezingt aan zijn dochter die na jaren fertiliteit ter wereld kwam. Die wil ik wel heel graag gebruiken eigenlijk….

  • Met die eerst zwanger worden, wil ik vooral zeggen dat ik bij die dingen totaal nog niet stilgestaan heb, maar ik vind het wel zalig om te lezen (even ter evrduidelijking! 😉

 4. wat een leuke blog. sommige dingen zijn inderdaad zo fout! moet soms ook lachen om wat mensen al niet doen

 5. Woehahaha, geslaagde post zou ik zeggen!! Dit had ik niet verwacht, eerder iets in de aard van alcohol drinken en roken ofzo :p

 6. Haha, ik ben je leuk gaan vinden. Hilarisch dit. Ieder moet het inderdaad voor zichzelf weten, maar soms vind je ergens gewoon wat van.

 7. Die borden en de vlaggetjes in de tuin zijn wel een feest om te zien hoor. Het hele dorp weet meteen dat er een baby’tje is geboren 😉

 8. Tja, ik heb ook zo dingen gedaan toen ik zwanger was. Het hoort er denk ik toch een beetje bij.

 9. Oh wat erg die foto en die gedichtjes. De geboorteborden zijn ook verschrikkelijk inderdaad. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat mensen dat soort dingen serieus zouden gebruiken.

 10. Nou ik vind toch op nummer 1: Vrouwen die maar schijt hebben en gewoon blijven roken en drinken. Wees blij dat je zwanger kan worden en verkloot het niet met zoiets doms. Niet iedereen heeft dit geluk! Ik kan hier nu een heel verhaal neerzetten hoe boos ik daarom kan worden, maar dat heeft weinig zin haha. Wel bijzonder om te zien welke keuzes sommige vrouwen maken tijdens hun zwangerschap!

 11. Hahahaha! Geweldig. Die aannemersborden zijn echt verschrikkelijk schreeuwerig. En die geboortetekst over het ongelukje kan gewoon écht niet.

 12. haha dat geboorte bord in de tuin, de vlag uit het ramen alle ramen vol met stickers, zelfs de kliko die versierd is. Het komt me bekend voor. Wij wonen in een nieuwbouwwijk en hier is momenteel een baby boom. Het fijne is wel dat je gelijk weet dat er een kindje is geboren, dus de postbode, die belt niet zomaar aan, maar die klopt 😉

 13. Die foto snap ik totaal niet wat daar grappig aan is met dat pistool zal wel weer amerikaanse ”humor” zijn

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.