Een enorm verschil ten opzichte van de eerste zwangerschap. Toen hadden we alles allang klaar rond deze termijn. Nu hebben we wat minder haast en ook wat meer te doen, haha. Nu ik 31 weken zwanger ben, is het wel zaak om een aantal dingen te gaan regelen en af te ronden. Wat moet er nog geregeld en gekocht worden?

To Do-lijstje

Voor mijn gevoel moet er wel nog een hoop gebeuren. Mijn To Do-lijstje is nog aardig gevuld. In principe is het kamertje wel af, al wil ik het nog wel afmaken met decoraties. Niet persé nodig, maar wel heel erg leuk.

Bron foto’s: links www.ikea.nl, rechts Sass & Belle via www.kidzsupplies.nl

De Hemnes ladekast van Ikea (€ 229,-) hebben we nog uit de babytijd van Max. Puntgaaf is hij niet meer, maar hij kan zeker nog een ronde mee. De simpele zwarte kastknopjes willen we vervangen door deze gouden bijtjes van Sass & Belle (€ 5,50 per stuk). Ik was direct verliefd toen ik ze zag en tot mijn grote verbazing staat Jeroen dit gewoon toe!

Lekkere stoel

Lekkere stoel

Bron foto: www.ikea.nl

Met Max hadden we een eetkamerstoel naar boven gebonjourd, maar dit keer wil ik een echte lekkere stoel om de (nacht-)voedingen in te geven. Deze Strandmon fauteuils (€ 179,-) van onze grote Zweedse vriend vind ik prachtig. Mijn lichte voorkeur heeft de linker, maar Jeroen wil toch een wat rustigere variant en daarom zal het waarschijnlijk de lichtturkooise worden. Zo kan hij op een gegeven moment ook beneden staan.

Finishing Touch

Finishing Touch

Bron foto: www.ikea.nl en www.leenbakker.nl

Dan nog wat producten als finishing touch. Achter de stoel vind ik het mooi om een schilderijenplankje (Ikea, € 8,99) op te hangen. Daarop kunnen wat lijstjes met leuke afbeeldingen of wat kinderboeken komen te staan. Het felblauwe rolgordijntje wat nu nog in de babykamer hangt, wil ik graag vervangen door een grijze versie (Leenbakker, € 44,99). Dat matcht net wat beter. Ook is er een nieuwe lamp nodig. Met Max hadden we een heel mooi hangend exemplaar, maar omdat Jeroen en ik beiden lang zijn en de lamp menigmaal onbedoeld een slinger hebben gegeven, gaan we dit keer voor een plafondlamp (Ikea € 6,99)

Praktische items

Bron foto: www.mamaloesbabysjop.nl, www.baby-dump.nl en www.coolblue.nl

Om een hoop geklooi tijdens een kotsbui of andere viezigheid aan de Maxi Cosi te voorkomen, wil ik een of twee autostoelhoezen hebben. Je kunt ze vinden met de meest fijne printjes maar dan hangt er vaak ook een prijskaartje aan die vrij achterlijk is. En deze van Mamaloes kost maar € 16,-!  En dan over naar stinkluiers! Hoewel ik eerder aangaf dat een (dure) luieremmer niet persé een nodige aanschaf is, viel mijn oog toch op het exemplaar van Korbell. En voor maar € 25,- vind ik dat ik hem gewoon maar moet kopen. Verdien ik wel, toch? De babyfoon die we nu ruim vier jaar voor Max gebruiken (jep, ik gebruik hem nog steeds, echt nodig met mijn slechthorendheid en ter geruststelling van Max), begint wat krakkemikkig te worden. Ik vind een hele camera-installatie een beetje onzin, dus schaffen we gewoon eenzelfde exemplaar aan als bij Max: de  Alecto DBX-85 ECO DECT (€ 39,99).

Vervoer

Vervoer

Bron foto’s: http://www.lowbudgetkinderwagens.nl en https://shop.bykay.com/nl

Een aankoop waar ik al maanden naar uitkijk: de kinderwagen! Het exemplaar (een gratis tweedehandsje van Marktplaats) die we bij Max hadden, was echt aan vervanging toe. Vriendinnen vertelde enthousiaste verhalen over hun Bugaboo en ik zocht af en toe eens op Marktplaats of ik wat leuks voorbij zag komen. Totdat ik via Google op een fijne site stuitte: Lowbudgetkinderwagens. Een winkel in Den Haag van twee heren die Bugaboo’s inkopen en opknappen. Je kunt hier een tweedehands Bugaboo kopen en zo nodig aanpassen aan jouw smaak. Tevens krijg je 6 maanden garantie vanaf de uitgerekende datum! Het is de hoogste tijd om eens een tripje naar Den Haag te maken en een kinderwagen te kopen. Een ander handig vervoersmiddel lijkt me een draagzak. Met Max had ik een draagdoek die ik amper gebruikte, maar ik heb wel twee keer een draagzak gehuurd. Ik heb geen idee of ik deze baby veel ga dragen, maar het lijkt me wel fijn om de optie te hebben. ByKay heeft nu een Limited Edition draagdoek met Leopard Print (€ 109,95) en ik ben verliefd! Nu nog even Jeroen zien te overtuigen tot deze aankoop, haha.

Zo, dat was hem dan! Nog een flink aantal aankopen te gaan en het gaat nu wel een beetje tijd worden, haha.

Wat vond jij de allerleukste aankoop voor jouw baby?

 

 

13 Comments

 1. De leukste aankoop voor mijn baby was de kinderwagen. Die ik gewoon via een advertentie heb gescoord.
  Dus eerst naar de winkel om een exemplaar te testen. En toen ik eenmaal wist welk model het moest worden op zoek naar een tweedehands exemplaar. en dat is gelukt. Want waarom zou je en nieuwe kopen die je zo kort gebruikt?

 2. Wat een handig artikel! Er komt toch altijd meer bij kijken dan je eerst dacht hè!
  Leuk geschreven! 🙂

  Liefs
  Sofie

 3. Ik ben het met Jeroen eens: de rustige variant vind ik mooier. Het lijkt me een heerlijke stoel. Die zachte tint verveelt denk ik ook minder snel.

 4. Leuk die inkopen! Wij waren bij Emma ook vrij laat hoor, veel hadden we al maar echt op het laatst moesten de dingen nog gehaald worden. Ik vind de stoelen allebei wel heel tof eigenlijk! En wat handig van die shop van de kinderwagens. Goed idee ook van die 2 mannen!

 5. Ik zou voor die lekkere stoel gaan. Die moet je uiteraard hebben. Er komen je nog zware jaren tegemoet haha 😉

 6. Spullen voor baby zo leuk om in de winkel rond te snuffelen en ook kopen. Ik word hebberig van.

 7. Handig artikel voor mama’s in spe. Ik wist niet dat er zoveel geregeld moest worden. Geniet ervan.

 8. Mooi lijstje. Vind die knopjes zo leuk. Met één detail een compleet nieuwe kast. Die stoel wil ik ook graag hebben voor in huis, mooie kleur en zit lekker.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.