Misschien de begint de voorpret van bepaalde dingen die je in zwangerschap moet regelen al op het moment dat jullie besloten hebben dat je een kindje zou willen. Bij een ander kan het zo maar zijn dat alles geregeld gaat worden tijdens het verlof. Hoe of wanneer je het ook regelt, in de meeste gevallen zijn dit de leukste dingen van je zwangerschap. Ik neem je mee in wat ik persoonlijk de vier leukste zaken vind die geregeld moeten worden.

Kleertjes kopen

Er zijn maar weinig vrouwen die niet van shoppen houden. Oké, toegegeven: voor mezelf vind ik het echt een drama, maar hoe leuk is het om een willekeurige babyzaak (of andere winkel waar ze ook uberschattige babykleertjes verkopen) binnen te lopen en je te vergapen aan al dat kleine spul. Ik heb nu het punt bereikt dat ik mezelf echt een halt moet toeroepen, want anders lopen we opnieuw de kans dat sommige kleertjes niet of maar één keer gedragen worden. Maar joh, wat is er leuk spul te koop! En ik kan je garanderen dat je echt niet bizar veel geld uit hoeft te geven voor leuke outfitjes.

Kamertje inrichten

Kamertje inrichten

Of je nu een kant en klare baby-inboedel shopt bij een babywinkel, spullen van familie en vrienden krijgt of het tweedehands koopt, het inrichten van het kamertje is zo leuk! Oké, laten we het behangen en schilderen even vergeten. Ook het in elkaar zetten van de meubeltjes kan soms een frustrerend klusje zijn, maar als dat eenmaal gedaan is… Wedden dat je met liefde het bedje voor de vierde keer opmaakt? De lades van de commode opnieuw indeelt? Toch die ene accessoire inruilt voor een nog leukere?

Naam uitkiezen

Bij ons eerste kind hadden we de naam al jaren klaarliggen, ondanks dat we het geslacht pas wisten bij de geboorte. Met deze zwangerschap ging het kiezen van een naam iets moeizamer. Toch blijft het leuk, zo’n zoektocht naar DE naam voor jullie kindje en zijn er naast de Old Skool namenboekjes ook hele handige apps voor. Er bestaan zelfs app met een Tinder-achtige functie zodat je kunt zien op welke namen je partner en jij matchen. Hoe leuk is het dat je dan samen het kindje in de buik al bij naam kunt noemen en alleen jullie dit weten?

Geboortekaartjes uitzoeken

Geboortekaartjes uitzoeken

De laatste loodjes zijn aangebroken en dan is daar het ideale moment om te gaan zoeken naar een geboortekaartje. Vroeger kon je van die enorme mappen lenen bij de drukker waarin allerlei voorbeelden stonden. Tegenwoordig kun je je zoektocht online starten. Het is namelijk ontzettend leuk en simpel om online een geboortekaartje te maken en te bestellen bij bijvoorbeeld Kaartje2go. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar zoals klassieke, originele, en vintage kaartjes. Ook bestaat er de mogelijkheid om een foto van je baby te gebruiken, zodat je hem of haar direct kun laten zien.

Wist je trouwens dat je de enveloppen vast vooruit kunt bestellen zodat je de adressen vast kunt opschrijven? Scheelt je weer wat stress in het kraambed. En dat je heel gemakkelijk gratis een proefdruk van je kaartje kunt bestellen? Zo krijg je in ieder geval een beeld van hoe het er uit komt te zien en bespaar je jezelf een teleurstelling en wellicht wat kraamtranen.

Wat vond jij het allerleukste wat geregeld moest worden tijdens je zwangerschap?

Dit artikel bevat een samenwerking.

 

22 Comments

 1. Ik denk dat ik het shoppen ook wel het leukste vond om te doen en het kamertje inrichten

 2. Super leuk allemaal:D vooral het kamertje inrichten en geboorte kaartjes laten ontwerpen lijken me erg leuk!

 3. Ik denk dat ik het toch wel het leukste vond om de kinderkamer in te richten. Ik wilde mijn eigen geboortekaartjes ontwerpen, maar omdat de zwangerschap anders liep dan gepland is dat er niet van gekomen.

 4. Ik heb mijn kaartjes zelf ontworpen met publisher, dat vond ik zo leuk om te doen. Verder was ik dol op het kamertje inrichten en zovceel mogelijk shoppen haha

 5. Zelf heb ik geen kinderen, dus ik heb geen idee eigenlijk wat erbij komt kijken. Natuurlijk heb je wel enig vermoeden, maar doordat je het zelf nooit hebt meegemaakt, is het nooit kloppend met de werkelijkheid.

 6. Ik vond de naam uitzoeken leuk maar ook lastig. Het geboortekaartje vond ik wel erg leuk om uit te zoeken.

 7. De komende paar jaar beginnen we nog niet aan kinderen, maar het kopen van de kleertjes lijkt me zo ontzettend leuk om te doen! Een naam bedenken waar je het allebei mee eens bent lijkt me een stuk lastiger.

 8. Een naam kiezen lijkt me het aller moeilijkst! En dan kleertjes en de babykamer shoppen: zo leuk! Het geboortekaartje zou ik zelf ontwerpen denk ik. Nu nog even een baby krijgen haha.

 9. Ik heb er geen ervaring mee, alleen denk ik dat ik het shoppen en het inrichten van de babykamer het leukst zou vinden.

 10. Jeps, vier jaar geleden toen ik zwanger was van de jongste kon ik uren lang rondkijken in babywinkels voor de leukste kleertjes!
  Kinderkamer waren we al snel uit gelukkig en de naam ook. Maar wat heb ik vaak die schattige kleine kleertjes opgevouwen haha!

  Kaartje heb ikzelf ontworpen en gemaakt thuis, hebben toen ook alles zelf geprint. Niet de meest optimale optie maar goed wel heel leuk om te doen geboorte kaartjes ontwerpen en bedenken 😀

 11. Eva van den Bergh Reply

  Vooral kleertjes kopen lijkt me leuk 😉 Maar eigenlijk alles wat je hier opnoemt!

 12. Ik weet al een naam voor een meisje en ben niet eens zwanger hahaha. Jongensnaam moet ik wel nog verzinnen. Lijkt me zo leuk om dit allemaal te kunnen doen

 13. Dit lijken mij dus ook ontzettend leuke dingen om te regelen! Ik ben geen mama en dat word ik ook nog niet maar ooit.. Haha

 14. De naam uitkiezen lijkt mij stiekem het leukste! Ik zie al iets voor mij met verschillende kaartjes waarop honderden namen staan die een optie zouden kunnen zijn. Drie keer omdraaien voor de goede naam 😉

 15. in België leggen we een geboortelijst; Je gaat naar de winkel en kiest alles uit wat je leuk vind en dat wordt opgeschreven zodat anderen dat voor je kunnen kopen. Dat vond ik echt wel het leukste 🙂 Shoppen en niet betalen

 16. Deze dingen lijken me ook echt wel fijn! Ik kijk uit naar het maken van de geboortekaartjes. Maar het is natuurlijk nog even wachten want tijd en ruimte voor kinderen heb ik nog niet!

 17. Ik kijk vooral uit naar het geboortekaartje en het kinderkamertje als ik zwanger ben. Maar op dit moment is mijn leven hier nog niet klaar voor.

 18. Oohhh de naam uitzoeken en geboortekaartje vond ik helemaal niet leuk.
  Oke geboortekaartje uiteindelijk wel.. Maar wat vond ik het moeilijk!!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.