Het is alweer even geleden dat ik een update plaatste over mijn zwangerschap, maar ik ga je helemaal bijpraten! Het laatste wat je hebt kunnen lezen en zien was de update waarin ik je onder andere vertelde wat het geslacht van ons kindje is. In deze Preggersupdate praat ik je bij over hoe het tweede trimester mij vergaat en hoe de 20 weken echo was.

Hoe verloopt de zwangerschap tot nu toe?

Tot nu toe gaat mijn zwangerschap lekker. De misselijkheid is redelijk voorbij zolang ik voldoende en op tijd blijf eten. Dat is nog wel een dingetje, want in alle haast vergeet ik dat soms nog wel eens. Dan word ik chagerijnig en enorm trillerig en moet dan meteen even rustig wat eten. Het lukt me aardig dit bij te houden, maar er zijn nog wel eens momenten dat dit wat minder gaat.

Ik merk dat mijn conditie nog steeds kak is. Dit was al zo toen ik nog niet zwanger was, maar nu is het tien keer erger. Zeker omdat ik al sinds de feestdagen een lamtakkerige verkoudheid hebt en daardoor ook minder goed kan ademhalen. Mijn eerste zwangerschapszwemles was daardoor dus ook niet zo’n succes, haha.

Ook ben ik al een aardige pinguin qua loopje en merk ik dat ik echt op moet passen met het belasten van mijn bekken en banden. Zware dingen tillen doe ik dus niet meer, de boodschappen bestellen we nu lekker online. Mijn buik is ook snel hard bij inspanning of als ik me druk maak, dus flink shoppen of stressvolle situaties zijn het nu even niet.

Ik heb dus genoeg te klagen, maar dat doe ik lekker niet. Ik ben gewoon zo blij met het ventje in mijn buik dat ik met liefde alle pijntjes en ongemakken voel. Het getrappel in mijn buik is zo’n geschenk dat ik me er gewoon niet druk om kan maken. Ik geniet dus ten overvloede.

20 weken echo

20 weken echo

Eind januari mochten we naar het Isala ziekenhuis te Zwolle voor onze GUO (geavanceerd ultrageluid onderzoek, een extra uitgebreide 20 weken echo door een specialist). Deze werd in het ziekenhuis gemaakt omdat er Schisis (hazenlipje) in mijn familie voorkomt, er is dus even extra en uitgebreid gekeken met net wat betere apparatuur. Een hele fijne dame vertelde honderduit over wat ze zag. Toen ze het gezichtje goed in beeld had, liet ze ons even spieken in 3D. Nou, daar ging ik hoor. Tranen met tuiten. De gemalen moesten een slagje harder werken om al het water weg te pompen, haha. Onze zoon ziet er piekfijn uit, alles zit er op en eraan en alle orgaantjes werken naar behoren, voor zover ze dat kunnen beoordelen.

Er was alleen een puntje van aandacht: de navelstreng komt op een wat onhandige manier uit de placenta, waardoor het zou kunnen gebeuren dat de doorstroming belemmerd gaat worden. We gaan er van uit dat de Gynaecoloog dit verder controleert en maken ons vooralsnog geen zorgen.

Wat staat er de komende tijd op de planning?

We moeten maar eens beginnen aan de babykamer denk ik, haha. Er staan nu een commode en een kast in, maar ook nog veel losse spullen zoals een maxicosi, een box, klossen voor onder het bed, heel veel kratten met kleding voor over een poosje en een badje.

Van een lieve vriendin kreeg ik haar ledikantje, die zag er beter uit dan waar Max in sliep, dus er hoeft geen nieuwe gekocht te worden. De kledingkast gaat sowieso weg, want deze hebben we niet echt gebruikt en in plaats daarvan wil ik een lekkere fauteuil voor de gebroken nachten, haha. Dan kunnen we het voeden toch ietwat comfortabel maken!

De commode heb ik al ingeruimd met wat kleine maatjes, luiers, hydrofielen en dekentjes. Ik wil nog wel andere kastknoppen op de commode, maar daar moet ik nog even naar op zoek. De muur achter de commode wil opnieuw behangen hebben en het plafond mag wel gewit worden. Dan nog een ander rolgordijntje en een lamp en dan is het helemaal prima. Kan ik lekker decoreren! Mocht het af zijn, dan laat ik dat natuurlijk zien!

22 Comments

 1. Leuk om te lezen! Ik ken een lid bij ons bij basic fit die Ging nog heel fanatiek s’hbam doen toen ze zwanger was wel grappig om te zien! Ben benieuwd hoe je alles gaat decoreren

 2. Gelukkig is je misselijkheid een stuk minder. Nu kun je je lekker gaan uitleven op de babykamer dat is zo leuk! Ben benieuwd hoe die eruit gaat zien!

 3. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Mijn eerste keer op je blog, dus voor mij nieuwe informatie 🙂

  Ik heb zelf 3 kinderen, en herinner me nog goed hoe het voelde tijdens het zwanger zijn en gewoon door moeten. Succes!

 4. Wat fijn dat het zo goed gaat tot nu toe. En wat een prachtige echo heb je kunnen zien zeg! Nog veel sterkte met de zwangerschap 🙂

 5. Wat fijn dat je misselijkheid nu een stuk minder is. Heel veel plezier met het maken van de babykamer.

 6. Wat fijn dat alles tot nu toe goed gaat! Geniet van deze mooie tijd. leuk om op deze manier als lezer betrokken te zijn bij de zwangerschap.

 7. Ik snap heel goed dat je moest huilen toen je je kleine in 3D zag. Goed dat je je verder goed voelt en kan genieten van je zwangerschap.

 8. Fijn dat de misselijkheid inmiddels minder is.
  Mooie he, die 3D echo’s.
  Ik zou zeggen, geniet er nog even van. En ik ben benieuwd naar het de kinderkamer 🙂

 9. Wat een spannende tijd zeg! Heel veel succes. Het blijft toch heel speciaal om een echo te zien vind ik.

 10. Wat heerlijk om weer echt te beginnen met het voorbereiden voor de komst van jullie tweede kindje. Geweldig al die kleine kleertjes weer…

 11. Erg bijzonder, dat de lezers deel uit mogen maken van dit prachtige verhaal. Geniet er vooral met volle teugen van!

  Liefs,
  Grassiella

 12. Leuk om lekker aan de slag te gaan met de babykamer. Die voorbereidingen vond ik het allerleukst. Het wordt dan opeens zo echt! Geniet!

 13. De 20-weken echo vond ik zo speciaal! Je weet of alles in orde is en wat het gaat worden.

 14. Veel plezier met de voorbereidingen van de kinderkamer. En zo leuk dat je ons meeneemt in je zwangerschap, de foto’s van de echo vind ik altijd leuk om te zien 🙂

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.