Vandaag, 28 november 2017, ben ik 10 weken en 5 dagen zwanger. Vorige week had ik mijn eerste reguliere controle bij de Gynaecoloog na de bevestiging van bijna vier weken geleden dat ik toch echt zwanger ben.

Termijnecho

Tijdens onze eerste afspraak bij de Gynaecoloog na de positieve test, mocht ik zelf kiezen of ik naar een Verloskundigenpraktijk wilde, of onder behandeling van de Gynaecoloog in het ziekenhuis wilde blijven. Ik koos voor het laatste, omdat ik met de zwangerschap van Max uiteindelijk opgenomen werd met zwangerschapsvergiftiging en ik het voorgevoel heb dat deze zwangerschap ook een medische aangelegenheid zou kunnen worden. Vorige week dinsdag was ik weer bij de Gynaecoloog en mocht ik weer even spieken naar ons mormeltje voor de termijnecho. Even weer een bevestiging dat het nog allemaal goed zit! Ik hoorde het hartje en zag ons mormeltje bewegen. De baby zag er helemaal oké uit!

Met mij gaat het ook goed, al waren mijn leverwaarden wat verhoogd. Dit zal goed in de gaten gehouden worden en ik zal dus regelmatig bloed moeten prikken. Ook vermoedde ik zelf een blaasontsteking. Ik moet vaak plassen, wat een beetje gevoelig is en af en toe heb ik een harde buik (geen idee dat dat nu al kon joh!). Ik mocht gelukkig meteen even urine droppen bij het Lab en zou ’s middags gebeld worden als er inderdaad een blaasontsteking zou zijn. Over vier weken, in december, mag ik terugkomen voor de volgende controle!

Termijnecho

Geslachtsbepalingsecho

En daarna, een week later, is het grote wachten op de geslachtsbepalingsecho! Bij Max lieten we ons verrassen tot de bevalling, maar nu wil ik het toch wel heel graag weten en gelukkig gaat Jeroen hierin mee. Nog een week of vier en dan weten we of we een jongetje of meisje krijgen! Of we een heleboel kleertjes moeten opruimen of dat we ze vast in de kast kunnen leggen. Of er mierzoet roze behang moet komen of dat we het zo kunnen laten. Ik ben bang dat ik dan wel een beetje losga, haha. Nog even geduld! Gelukkig helpen de loeidrukke weken ons er doorheen!

Eerste zwangerschap vs. tweede zwangerschap

Misschien nog een beetje vroeg om te gaan vergelijken, maar ik merk zeker dat er dingen anders zijn als bij mijn eerste zwangerschap van Max. Ik ben nu regelmatig doodop, maar met Max was het voor mijn gevoel erger. Wel ben ik nu veel misselijker als in 2014. Waar ik tijdens mijn zwangerschap van Max echt over mijn nek kon gaan als ik bepaald soort eten rook (de vleeswarenafdeling van de supermarkt, ieuw), heb ik dat nu niet, zolang ik continu blijf eten, want dat is de enige manier om mijn misselijkheid enigszins onder controle houden. Ook heb ik nu minder wegdroomdrang. Heb nog geen zwangerschapsboek gelezen. Ik maak geen duizenden lijstjes en ben best chill. Ik heb zelfs nog maar 1 rompertje gekocht!

Zo. Dat was het voor nu even! Nog even en mijn eerste trimester zit er weer op. Ik zie uit naar de volgende periode met een groeiend buikje, voor het eerst de baby voelen en heel veel shoppen!

22 Comments

 1. Geesje Westerhof Reply

  Wat fijn dat alles tot nog toe goed gaat super hoor geniet er maar lekker van dikke knuffel

 2. Heerlijk, brengt herinneringen terug. Ik vond het wel grappig, bij mijn eerste paste ik al heel snel niks meer, terwijl ik tijdens de derde zwangerschap nog heel lang mijn eigen kleding paste.

 3. Wat spannend dat je over een paar weekjes weet wat het gaat worden. Was daar zelf ook altijd zo nieuwsgierig naar. Mijn gevoel was trouwens wel altijd goed…

 4. Wat fijn om te lezen! Die vermoeidheid herken ik enorm inderdaad. Goed om te lezen dat je nog ‘best chill’ bent haha. Ik ben enorm benieuwd naar de echo over 3 weken! Ik kan me voorstellen dat je daarna helemaal losgaat (ongeacht of t het jongetje of meisjes is), haha.

 5. Wat fijn dat het zo goed gaat! En ook snel, dat je met een paar weekjes al weet wat het wordt! Ik dacht dat ze dat altijd pas met een week of 20 konden zien. Zo heb je inderdaad mooi de tijd om je voor te bereiden!

 6. Heerlijk in het ziekenhuis blijven lopen. Heb ik ook gedaan. Veel prettiger vond ik. Ken je Mom in Balans trouwens? Voor als je wilt blijven bewegen tijdens je zwangerschap? Ik wens je een fijne zwangerschap toe

 7. Ben echt zo blij voor je! Super cliché, maar als het eenmaal goed gaat kan het echt ontzettend snel gaan. Ik vind het wel een stukje zwaarder met een peuter in huis maar daarin tegen gaat de tijd veel sneller!! Leuk dat je tegelijkertijd bent uitgerekend met Elise, wat een toeval, haha.

 8. Gefeliciteerd! Spannend allemaal. Ben erg benieuwd hoe je buikje zal groeien. Vind dit altijd zo mooi te zien bij andere

 9. Wat leuk om te lezen en fijn dat alles goed gaat! Het geslacht wist ik bij de eerste ook niet, maar ik vermoed dat ik bij een eventuele tweede het misschien ook wel wil weten. Spannend!

 10. Wat leuk om een update te lezen! Ik ben benieuwd of het andere gevoel dat je nu hebt dan ook betekent dat het een meisje gaat worden..

 11. Blijft altijd toch een spannende periode, het eerst trimester. Fijn dat alles goed gaat en ik ben ook erg benieuwd wat het zal gaan worden

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.