Eindelijk beginnen we dan met Easy Peasy Pretty, Please? Vandaag laat ik je weten wat handig is om in huis te hebben als je weer eens lekker wilt make-uppen. Wat heb je minimaal nodig? En waar koop je dat? Haal diep adem, ik heb het allemaal voor je uitgeschreven. Ready? Off we go!

Reinigen en verzorgen

Reinigen en verzorgen

Ik hoor je zuchten en ik zie je met je ogen rollen, maar helaas, het hoort er echt bij. Als je wilt dat je make-up een beetje flawless op je smoeltje blijft zitten, is het handig om een schone en verzorgde huid te hebben. Anders kun je camoufleren en concealen als een malle, maar een onverzorgde huid blijf je zien.

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik ook niet de meest consequente verzorger en reiniger ben. Vaak ben ik te gehaast (’s ochtends, heel relaxed is het niet met een driejarige aan je been die OOK mee wil doen) of te moe (Paaaleaassseee, let me go to bed!). Probeer het gewoon mee te nemen in je routine, voor of na het tandenpoetsen of terwijl je nog een laatste plasje doet ofzo.

Genoeg geouwehoer, hoe kun je je gezicht het beste reinigen? Ik schreef er eerder een artikel over, dus een beetje onzin om dit nogmaals te herhalen. Klik dus even op de roze woorden, dan opent een nieuw scherm met alle uitleg.

Heb je een Lidl in de buurt? Scoor daar dan even een pak wattenschijfjes, Eye make-upremover, Facial Toner en een milk. Dan heb je voor nog geen tientje (gok ik) de basis al in huis. Heb je verder een probleemloze huid (dus geen acne, rosacea of eczeem), dan kun je er prima een dag- en nachtcremetje meenemen.

Basismake-up

Basismake-up

Je huidje is poezelig schoon en fris, dus tijd voor de basismake-up. Je hebt helemaal niet veel nodig (haha, zegt de vrouw waarvan lades uitpuilen) voor een beetje een leuke make-uplook. Het gaat hem vooral om het aanbrengen, maar ook dat is niet moeilijk. Hoe dat moet, dat vertel ik je in een later deel van deze serie. Eerst wat je nu echt nodig hebt om een mooie basisset te hebben.

 • Concealer. Om oneffenheden te kunnen camoufleren.
 • Foundation of een CC/BB-cream. Om je huid egaal van kleur te maken.
 • Oogschaduwpallette. Een kleur is prima, maar hoe meer keuze, hoe beter.
 • Mascara. Eigenlijk prio nr. 1.
 • Fijn lipproduct. Van matte lipstick tot een lipbutter of ordinaire gloss. Whatever you like!
 • Wenkbrauwproduct. Afhankelijk van de staat van je wenkies, maar: goede wenkbrauwen doen zoveel voor je gezicht!
 • Blush/Bronzer/Highlighter. Maar net wat je wilt, kleur in je gezicht, wat vorm geven aan je bakkes of lekker shinen.

Oké, 7 producten verder. Maar schrik daar niet van, want met deze set kun je echt heel veel. Heb je gewoon een supergaaf huidje die egaal van kleur is en geen oneffenheden bevat? Lucky you, dan kun je de bovenste twee producten skippen. Toch raad ik je aan je om ze wel aan te schaffen, want het maakt echt zo’n verschil!

Kwasten en ander gereedschap

Kwasten en ander gereedschap

Je kan al het bovenstaande prima met je vingers aanbrengen, maar zelf vind ik het fijner om dit met wat handige tools te doen zodat je ook wat preciezer te werk kunt gaan. Voordat je denkt dat je financieel leeg gaat lopen, ook kwasten kun je best voor een prima prijsje op de kop tikken. Ook hier heb ik eerder al een overzicht van gemaakt, dus zeker even weer op de roze woordjes klikken ;-).

Hoe je alles gebruikt en welke nou producten echt fijn zijn? Ik vertel het je in de komende weken. Stap voor stap leer ik je alles. Van waar je nu concealer voor gebruikt tot hoe je een prachtige smokey eye maakt. Heb je vragen, stel ze in de comments, maar je mag mij ook altijd mailen: info@ekebrouwer.nl

Heb je na het lezen van mijn artikelen nog steeds een duizelig gevoel en wil je persoonlijk advies? Geef een gil en ik kom to the rescue, net als ik al eerder deed bij Linda. Tot snel!

34 Comments

 1. Ik gebruik nooit concealer. Eigenlijk vaak alleen iets op m’n lippen. Ik ben dol op rode lippenstift. Verder soms mascara, oogschaduw, beetje blush en foundation.

 2. Ik heb wasbare (herbruikbare) wettenschijfjes is beter voor het milieu en zachter voor je huid. Misschien wel een leuke tip voor je 😉 Zelf heb ik maar een paar basics want heb door zoontje geen tijd om te make-upen. Ben wel benieuwd naar de komende weken met tips en tricks.

 3. Hier ook geen consequente reiniger haha! Maar concealer is zeker Mn bff geworden de laatste jaren (sinds ik moeder ben dus )

 4. Ik ben benieuwd wat voor look je hiermee gaat maken! De basis heb ik in ieder geval in huis!

 5. Wat een leuk en vooral informatief artikel! Denk dat veel mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met make-up enz hier wel iets aan hebben x

 6. Eerst was ik nooit consequent met het reinigen van mijn gezicht, maar nadat ik had gelezen wat het voor je huid kan doen vergeet ik geen 1 dag haha! Mijn huid is overigens nu ook een stuk rustiger.

 7. Ik gebruik niet zoveel make-up en heel fout, vergeet dat wat ik gebruik er vaak ’s avonds af te halen (i know, i know….). Ik kom regelmatig bij de lidl dus kan daar wel eens wat producten van uitproberen, fijn voor het budget en ik heb gelukkig een gemakkelijke huid. Wist nooit zo goed of die producten wel goed zijn…

 8. Wat handig voor iemand die weinig make-up ervaring heeft, ik ben zelf zo iemand die eigenlijk nooit make-up draagt en ook niet zo goed weet wat ik moet. dit is wel handig dan 🙂

 9. Ha ha, leuke schrijfstijl heb je. Ben persoonlijk gek op make up, maar begin ook steeds meer interesse te krijgen in natuurlijke producten. Nadeel daarvan is vaak het prijskaartje. Leuke foto’s erbij ook. Fijne dag!

 10. Heerlijk een momentje voor jezelf! Ik doe het te weinig en gebruik eigenlijk alleen wat mascara en lippenstift. Je link naar het goed reinigen van je huid komt op het juiste moment. Gisteren dacht ik nog dat kan beter!

 11. Martiena de Graaf Reply

  Wat leuk! Ik wist namelijk niet dat de lidl zo uitgebreide make-up lijn had! Het lijkt me zeker de moeite waard om deze week eens te gaan shoppen in de lidl! Bedankt voor deze tip!

 12. Hi Eke,

  Wat heb je een heerlijk positieve schrijfstijl! Leest fijn en je wordt er opgewekt van. Goed hoe je stapsgewijs uitlegt wat de bedoeling is, zo werk je naar een resultaat dat zelfs voor de grootste leek goed haalbaar is!

  Veel plezier en succes met je blog,
  Anne

 13. Leuk zo’n overzicht. Tegenwoordig gebruik ik het eigenlijk nog veel te weinig, maar wie weet weer een goed motivatie om er meer tijd aan te besteden.

 14. Handig als je niet veel ervaring hebt met make-up. Zelf ben ik altijd heel bescheiden met make-up, enkel wat oogschaduw en oogpotlood. Verder een rustige huid, dus heel blij mee!

 15. Sinds kort consequent aan het reinigen. ik moet er wel iedere dag aan denken, maar ik ben wel blij met het resultaat.

 16. Ik reinig mijn huid altijd goed. Make-up gebruik ik bijna nooit. Maar na het lezen van jouw blog krijg ik toch zin om “mijn gereedschap” weer eens uit de kast te halen. Bedankt!

 17. Leuk dat die eerste spullen van de Lidl komen. Dat vind ik laagdrempelig. Maar in totaal zijn er toch wel veel spullen voor nodig zeg.

 18. Pingback: Easy Peasy Pretty, Please | Foundation - EkeBrouwer.nl

 19. Qua reinigen gebruik ik graag van die handige doekjes van bijvoorbeeld Nivea. Misschien niet zo grondig maar wel lekker snel.

  • Eke Reply

   Snap ik hoor, zijn heel fijn! Helaas niet al te best voor je huid omdat je vaak toch even moet schrobben en je niet al het vuil verwijderd. Maar als er ooit een wonderdoekje komt die dat wel doet, sta ik vooraan!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.