De reden van mijn verhuizing, een scheiding, is natuurlijk hartstikke klote. Ik kan er niets mooiers van maken. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk bij mezelf na te gaan waar ik blij van werd, interieur technisch. Tegelijkertijd ook heel gek, omdat als je samen bent, er toch een plek van probeert te maken die je allebei leuk en mooi vindt. Het was dus best een omschakeling om na te denken over wat IK precies wilde. Vandaag neem ik je voor het eerst mee met een sneak peak in mijn woning en laat ik je de woonkamer en keuken zien. Maar eerst vertel ik je meer over de keuzes die ik maakte.

Roze, zwart en goud

Roze is altijd wel een bepalende kleur in mijn leven geweest. Ik ben opgegroeid als enigste dochter met vier oudere broers, was verzot op Barbie’s en roze is altijd wel mijn lievelingskleur geweest. Zelfs mijn trouwjurk, een kledingstuk die ik echt enorm koester, want ik heb hem zelf ontworpen met een kledingmaakster, was roze. Niet persé een keuze die ik nu weer zou maken, maar het is wel een jurk die op dat moment heel goed bij mij pastte. In de interieuren die ik alle jaren heb gehad, heeft roze altijd wel een rol gehad. Niet altijd een even grote, maar toch wel hier en daar aanwezig.

Vandaar dat ik nu ook heel sterk voelde dat ik roze wilde gebruiken in mijn nieuwe woning. Helemaal toen ik op een fantastische vloerkleed stuitte, wat dan ook eerste aankoop werd van mijn woning. Ook zwart en goud zijn kleuren die ik op dit moment erg kan waarderen. Zo word roze door het zwart net wat stoerder en krijgt mijn woning door het gebruik van goudkleurige items een wat gezelligere uitstraling.

De eettafel

In de keuken heb ik ook mijn eettafel neergezet. Met grote tegenzin ging ik naar de kringloop om een tijdelijke tafel te scoren. Ik kwam dit prachtexemplaar tegen voor € 60,- en zag me hier helemaal aan zitten met die twee knaapjes van me, maar ook borrelend en lekker eten met al die leuke mensen in mijn leven. Om die tafel een beetje mooi te houden en leuk te kunnen dekken besloot ik om bij Fotocadeau placemats te bestellen. Mijn oog viel meteen op deze gouden exemplaren, maar ik was ook de roze placemats en een placemat zwart bekijken op Fotocadeau. Het zou dus best eens zo kunnen zijn dat ik ook die exemplaren bestel. Dat er roze stoelen moesten komen, dat leek me duidelijk. Mijn fantastisch lieve broers en hun nog geweldigere partners kochten deze velvet exemplaren voor me. Ze zitten heerlijk en zijn ondanks die twee vlekkenkampioenen van me, prima schoon te maken.

De keuken

Heel eerlijk: ondank dat ik mijn oude keuken ontzettend mis, en dan vooral de Quooker, inductiekookplaat en mijn heerlijke oven, heb ik niets te klagen. Ik heb een vaatwasser, een prima koelkast en een big ass fornuis met dito oven. De magnetron doet zijn werk prima op de dagen dat ik alleen ben en dat de afzuiger alleen afzuigt met het licht uit of alleen licht heeft zonder af te zuigen, verdringen we gewoon even. Het is gewoon dikke prima en ik kan er heel goed mee uit de voeten. Hier hoefde ik dus weinig meer dan een roze theedoekje ophangen, een waterkoker, melkopschuimer en een fatsoenlijk koffiezetapparaat neer te zetten.

Ook is er in de keuken natuurlijk ruimte voor de heerlijke zwarte kast. Dit was een van de items die ik ontzettend graag mee wilde nemen, omdat ik hem nog steeds prachtig vind. Boven op de kast kan ik lekker wat decoratie kwijt en het feit dat je niet ziet wat er in de kast zit, zorgt er voor dat ik hem lekker vol kan stouwen met troepjes, haha. Een reminder voor mezelf dat het kastje weer eens even op moet ruimen en anders in moet delen…

In een volgend artikel laat ik je onder andere de rest van de woonkamer zien en komt mijn slaapkamer op een ander moment aan bod. Tot snel!

1 Comment

  1. Zo flinke keuken heb je hoor! En leuk, ik heb na de scheiding ook alles met roze en zwart. Nu 4 jaar na de verhuizing nog steeds heel blij mee, sinds kort ook een zwarte bank die ik zelf heb uitgezocht en er zijn salontafeltjes onderweg. Elke keer een stukje meer ‘mij’ in ons meidenhuis. Herkenbaar ook wat je zegt over het moeten nadenken wat nu eigenlijk je eigen smaak is. In het begin weet je het gewoon allemaal echt even niet…

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.