Net als vele vrouwen ben ik dol op schoenen. Wat mij betreft kan een goed paar je outfit maken of breken. Misschien draag je wel een stijl kleding waardoor je met een type schoenen uit de voeten (haha) kan, maar als je net zoals ik graag wat afwisselt, dan zijn de type schoenen die ik zo uit de doeken ga doen een ware must. De ene dag voel ik me sportief en draag ik graag een sneakertje, maar de dag er na draag ik een hoge laars onder dat zwarte jurkje. Kom, ik neem jullie mee in welke schoenen elke vrouw in haar kast zou moeten hebben!

Sneakers

Mijn all time fave schoenensoort zijn toch wel sneakers. Ik ben verre van sportief, maar als ik op een paar sneakers loop die ik echt heel erg tof vind, dan voel ik me helemaal fit en hip en zo. En naast alle kleurrijke sneakers die ik bezit, is een mooie en strakke witte variant toch ook echt wel een must. Zowel voor vrouwen, maar ook voor mannen. Zeg nou zelf, een man met een goed shirt, lekkere jeans en een witte sneaker is toch heerlak?

Pumps

Stiekem vind ik “Pumps” echt een jeukwoord. Straight outta de jaren ’80 zeg maar. Maar High Heels of hakken is ook weer zo corny. Je snapt mijn punt wel toch? Aangezien ik vooral de schoen hiervoor draag, omdat ik gewoon niet zo charmant loop op een schoen met hak (ik ben lerende, het gaat steeds beter) en ik ongeveer vijf meter lang ben, draag ik niet vaak een schoenen met een hoge hak. Maar potver, wat zijn er mooie exemplaren te koop en wat schreeuwen sommige outfits om een pracht van een schoen. Prima voor een zitfeestje of tijdens lange diners tijdens de Feestdagen, toch?

Laarsje

In de winter draag ik toch wel een vaak een laarsje. Eerder altijd lage modellen zonder hak, maar inmiddels vind ik het ter afwisseling van de sneaker met een hakje wel leuker. De twee paar die ik nu heb schreeuwen om wat broertjes of zusjes, dus zodra de wintercollecties qua schoenen beschikbaar is, mag ik uitbreiden! Maar of je nou kiest voor een elegant laarsje met hak of een stoerdere chelseaboot, het is allebei dikke prima.

Hoge laars

Kijk, een hoge laars kan al heel snel een heel hoog Pretty Woman-gehalte hebben. En dat is dus exact niet wat je wilt (of misschien ook wel…). In dit geval kan een hoge laars je outfit dus maken of breken. Ik ben absoluut fan van een suede-achtige toch net op of over de knie onder een jurkje van OTTO. Ik voel me dan echt 1000x zoveel zelfverzekerder! En denk je nu: “Mijn kuit is echt te dik voor dit”. Think over, want juist die suede-variant zijn enorm stretchy!

Sandaaltjes

Ik moet toegeven: de zoektocht naar een paar mooie sandaaltjes die ook nog eens fijn lopen, is een ware crime. Maar wat een geluksgevoel overkomt je als je zo’n ideaal paar gevonden hebt! Het kunnen gewoon lekkere lage modelletjes zijn, maar ook met een sleehak kun je geen flater slaan. Dat loopt trouwens ook nog eens heerlijk en geeft je houding net even een lift. Lekker flaneren op vakantie of tijdens een warme dag in je eigen stadsie, meid!

Slippers

Hoe lekker is het om tijdens de zomer even een teenslippertje aan te schieten voordat je naar de supermarkt of het strand gaat? Ik ben zelf niet zo ervan om ze langdurig te dragen, bijvoorbeeld naar kantoor of tijdens een dagje weg. Maar oh wat geeft dit, zeker in combinatie met een jurk, het heerlijke zomerse gevoel zeg, dat geluid alleen al!

Outdoorlaars

Het heeft vast een naam en dit type schoeisel is meer praktisch dan echt sexy, maar met twee jongens die graag door het bos of over het strand banjeren, wel echt een must. En omdat we toch lekker praktisch bezig zijn, dan graag een waterdichte laars die ook nog eens gevoerd is. Zodat het niet erg is als je je toch verstapt in een plas of tijdens een herfstwandeling aan de kust dat golfje niet meer kan ontwijken. En als je dan je best even doet op de rest van je outfit, dan zie je er echt niet helemaal totaal ANWB uit hoor.

Welke type schoen is voor jou echt een must?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.