Het is alweer bijna zo ver: Moederdag! De dag waarop wij onze moeders in het zonnetje mogen zetten. We mogen laten merken hoe dol we op ze zijn en hoe we hun rol waarderen. Want zeg nou zelf, dat doen we toch echt te weinig? In mijn zoektocht naar het perfecte Moederdag-cadeau kwam ik dit prachtige cadeau tegen. Een leuk, mooi en lekker cadeau met een bijzondere achtergrond die mij raakte en waarvan ik direct wist dat ik het met jullie wilde delen. Lees je snel verder?

Een heerlijk maar vooral betekenisvol Moederdagpakketje

Hoe leuk is het om je moeder via de brievenbus te verrassen met een heerlijk Moederdagpakketje? Dit feestelijke pakketje is niet alleen leuk, bijzonder lekker maar steunt ook twee sociale ondernemingen. En juist dat aspect raakte mij en zorgde ervoor dat ik dit jullie niet wilde onthouden. Want zeg nou zelf, ziet het er niet fantastisch uit? Een feestelijke vlaggenlijn en een overheerlijke Red Velvet Cake. De wetenschap dat dit gemaakt is door jongeren en volwassenen met een traumatisch verleden maakt het wat mij betreft nog meer bijzonder.

Fier

Fier is een Landelijk Expertise- en behandelcentrum voor slachtoffers van geweld. Zij helpen kinderen, jongeren en volwassenen weer te laten opbloeien na jaren geleefd te hebben met geweld. Hierbij moet je denken aan traumabehandeling, maar ook onderwijs, werkervaring, sport en gezonde vriendschappen. Maar ook het ontdekken van interesses en talenten. Voor jou en mij is dit wellicht totaal vanzelfsprekend, maar voor slachtoffers van geweld helaas niet. Fier heeft twee leerbedrijven opgezet waar ze in een veilige omgeving werkervaring opgedaan mag worden, maar nog belangrijker, talenten en interesses ontdekt mogen worden.

Blooming Bakery, waar onder begeleiding van professionele bakkers/leermeester maar ook vrijwilligers enorm waardevolle leer- en werkervaring wordt opgedaan. Niet alleen in het banketbakkersvak, maar ook in het runnen van een eigen onderneming. Blooming Bakery maakte de heerlijke Red Velvet Cake, maar in hun webshop is nog veel meer lekkers verkrijgbaar.

L.A.P. Atelier verwerkt de reststoffen van gordijnenfabrikant A House of Hapiness. Hierbij moet je denken aan vlaggenlijnen, tassen maar ook tipitenten. En natuurlijk weer met hetzelfde doel als Blooming Bakery. Om cliënten van Fier toe te leiden naar economische zelfstandigheid, omdat dat juist vaak hetgeen is wat de cirkel kan doen doorbreken.

Ik kan nog zoveel meer vertellen over deze fantastische organisaties. Hoe zij cliënten echt helpen, hen zich waardevol laten voelen en hoe er ook stilgestaan wordt bij duurzaamheid. Ik weet zeker dat jij net zo enthousiast raakt van het Moederdagpakketje wat bestaat uit een duurzaam prachtige rode vlaggenlijn en een heerlijk Red Velvet Cake, inclusief kaartje met jouw persoonlijke boodschap. Het pakketje kost € 15,95 en is verkrijgbaar via deze link. Je kunt tot donderdagavond 5 mei bestellen zodat je het voor Moederdag in huis hebt.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.