Nu het voorjaar er weer aankomt met hopelijk prachtig weer wat voortduurt tot laat in het najaar, is het natuurlijk heerlijk om te fantaseren over hoe je optimaal kunt genieten van je tuin. Hoe heerlijk zou het zijn als je je tuin meer bij je huis betrekt en andersom? Voordat je zin krijgt om je bankstel naar je voortuin te verhuizen en er een kratje pils naast te zetten, er zijn smaakvollere manieren. Lees je snel verder?

Overkapping

Hoe heerlijk is het om op een zomeravond na een barbecue na te genieten met een lekker drankje onder je overkapping. Nog even die laatste zonnestralen meepakken en om de warmte vast te houden een vuurkorfje aan te steken. Dit kan natuurlijk een overkapping zijn die vastzit aan je schuur, een veranda overkapping aan je huis of aan de zijkant of achterkant van je tuin. Een overkapping kun je heel huiselijk maken door er een lekkere lounge set neer te zetten en het af te stylen met leuke accessoires. Zo voelt het echt als een verlengstuk van je huis.

Tuinkamer

Omdat een serre of een uitbouw vrij ingrijpende en kostbare aanpassingen zijn aan je woning, is het natuurlijk ook mogelijk om je tuin meer bij je huis te betrekken door middel van een tuinkamer. Een veranda zoals hierboven omschreven kun je uitbreiden met zij- en voorwanden. Dit kunnen dichte wanden van bijvoorbeeld aluminium zijn, maar ook glazen schuifwanden of een kozijn met (draai- en kiep) ramen. Wel is goed om te realiseren dat een tuinkamer geen verlenging van je woning is, omdat deze niet geïsoleerd is. Je kunt natuurlijk wel gebruik maken van heaters om de temperatuur aangenaam te maken. En mocht het zonnetje door je glazen tuinkamer nou net even een tandje te warm zijn, dan kun je natuurlijk ook zonwering of screens gebruiken om niet weg te smelten. Echt veel inspiratie kun je vinden op www.verasol.nl.

Aankleding

Als je een een tuinkamer of overkapping iets te heftig vind of je hebt andere redenen om het wat minder groots aan te willen pakken, dan kun je een tuin natuurlijk ook heel gezellig aankleden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tuinposters met een zonnige afbeelding, een vloerkleed die je weg doet dromen aan die fijne plek op Ibiza of spiegel die je tuin nog groter doet lijken (en je af en toe kan checken hoe lekker bruin je al bent). De woonwinkels en tuincentra liggen al helemaal vol met leuke accessoires om je tuin op te leuken, dus voor meer inspiratie, hup naar de woonboulevard!

Hoe zorg jij dat jouw tuin samensmelt met je huis?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.