Nog twee jaar en een aantal weken en dan word ik 40. Net als 30 vind ik het best een ding. Erg is een groot woord, maar man, wat vliegt de tijd. En juist omdat de tijd zo door mijn vingers lijkt te glippen, heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik de komende twee jaar wil doen of bereiken. Ieder ander zou dit een bucket list noemen, maar ik heb daar zo’n hekel aan dat ik het maar mijn 13 dingen die ik gedaan wil hebben voordat ik 40 word-lijstje noem. Lees je snel verder?

Indoor Skydiven

Ik ben niet heel grote durfal, maar Indoor Skydiven lijkt me wel supergaaf om te doen. Echt Skydiven lijkt me nogal tricky, ik durf namelijk nevernooit dat vliegtuig uit te springen, dus dit lijkt me dan een prima oplossing. Het is nogal prijzig in vergelijking met de duur van het skydiven, dus ik houd sinds kort aanbiedingen in de gaten.

Een bezoekje aan Parijs

Toen ik 13 was bezocht ik samen met mijn vader Disneyland Paris en deden we ook twee dagen Parijs aan. Ik ben daarna nooit terug geweest, maar heb dit wel altijd gewild. De hopeloze romanticus in mij die hoopt daar toch een vleugje mee te pakken, haha. Maar zonder gekkigheid, Parijs is gewoon een prachtige stad waar ik ontzettend graag heen wil.

Mont Saint Michel bezoeken

Als we ons toch in Frankrijk wanen… Mont Saint Michel, je kent het vast wel van Pinterest of je Microsoft-startscherm: een rotsig eilandje met verschillende kloostergebouwen erop. Door eb en vloed ligt het het ene moment droog en het andere moment volledig omringd door water. Ik vind het zo mooi dat ik het met eigen ogen wil aanschouwen!

3 kilo afvallen

Een streefgewicht heb ik nooit echt benoemd voordat ik begon met afvallen, maar nu het steeds dichterbij komt, wil ik die laatste 3 kilo toch ook nog wel even kwijt. Geen idee of het gaat lukken, want het gaat de laatste maanden met ups en downs en ik heb ook niet weer aspiraties om heel mager te worden. Beetje vlees op de botten en curvy blijven, wil ik wel graag. Maar zou toch wel een mijlpaal zijn toch? Als het lukt ben ik in ruim 25 kilo afgevallen, best een prestatie!

Beugelbekkie

Ik ben niet helemaal tevreden over de stand van mijn boventanden. Het staat gelukkig niet schots en scheef, maar een tikkeltje rechter zou ik wel mooier vinden. Maar ik merk toch nog enige terughoudendheid om flink lang met een beugel rond te lopen, om nog maar niet te spreken over de kosten… Stof tot nadenken!

Meedoen aan een hardloopwedstrijd

Sinds een aantal weken ben ik begonnen met het opbouwen van hardlopen. In eerste instantie om wat aan mijn belachelijk slechte conditie te doen, maar inmiddels vind ik het ook een heerlijk moment om even alleen te zijn in de buitenlucht met een muziekje. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, hahaha. Omdat ik nu ontdek dat doelen stellen wel degelijk werkt bij mij, heb ik besloten dat ik ooit wil meedoen aan het hardloopwedstrijd. Geen Marathon, laat ik dat even duidelijk hebben. Maar je hebt dus ook al wedstrijden met vrij korte afstanden, moet te lukken zijn toch? Alleen maar om aan mezelf (oké en een beetje aan de wereld) te bewijzen dat ik zoiets echt wel kan.

Een ballonvaart maken

Ondanks dat ik toch wel een lichte vorm van hoogtevrees heb, lijkt een een ballonvaart me fantastisch om te doen. Op een mooie zomeravond het liefst een bekende omgeving vanuit de lucht bekijken. Lijkt me fantastisch! En eng, toch ook wel…

Demolition Room

Kijk, iedereen is wel eens boos en het kan zijn dat je dan de behoefte hebt om met spullen te gooien. Die drang ken ik ook. Maar ja, zonde, niet bepaald volwassen en je wilt je kinderen toch ook niet meegeven dat het oke is. Maar het schijnt dus je dat je speciale ruimtes hebt, zogeheten demolition rooms, waarin je spullen kapot kunt maken. Denk hierbij aan servies kapot smijten, op een tv inbeuken met een sloophamer, dat werk. Who is with me?

Karten/autoracen

Ik ben dol op autorijden en het liefst ook nog een beetje met snelheid. Het lijkt me daarom fantastisch om een keer op een circuit flink hard te kunnen scheuren. Maar volgens mij is dit redelijk kostbaar, dus moet ik misschien maar eens even starten op een kartbaan. Het lijkt me best leuk om een middagje te racen tegen een paar leuke mensen. Dan wil ik wel winnen natuurlijk.

Een paar dagen weg in mijn eentje

Als je mijn artikelen vaker leest, dan weet je dat dit een wens is die ik al langer wil uitvoeren. Lekker even een paar dagen in mijn eentje weg naar een leuke stad of omgeving. Beetje shoppen, lekker eten, naar een wellness voor een lekkere massage, lezen. Met niemand rekening hoeven en houden en doen waar ik zin in heb.

Een kookcursus of workshop volgen

Een jaar of tien terug deed ik het al eens: een kookcursus. Ik vond het echt fantastisch, maar met de komst van onze bloedjes kwam de klad in het plezier in koken. Nu de jongens wat ouder worden, beleef ik er steeds meer plezier aan en ga ik goed en gezond eten steeds meer waarderen boven snel en wat minder gezond. Tijd dus om hier wat meer tijd in te steken.

Cosmetische ingreep

Er heerst best een taboe op het ondergaan van een cosmetische ingreep. Tenminste, in de omgeving waarin ik verkeer. Men strooit dan met het argument dat als je eenmaal een ingreep laat doen, de rest snel volgt en je eindigt als een plastic pop. Maar ik sta dus best open voor een fillertje of botoxje hier en daar. Met wel in achting nemend dat het er niet te opgeblazen en strak uit gaat zien. En als ik toch de loterij win, dan laat ik echt wel het een en ander strak trekken en liften hoor. Ik ben van mening dat dat prima kan zonder er meteen uit te zien als een Kardashian.

Een stapje verder op werkgebied/een opleiding volgen

Qua werk zit ik een goede flow de laatste maanden en ik heb na tijden van onzekerheid het gevoel dat ik bepaalde taken zou aankunnen. Het lijkt me ontzettend leuk om me te specialiseren in mijn vakgebied en een opleiding te volgen die hierop aansluit. Dit gevoel heb ik met werk nooit eerder gehad, dus ik wil dit met beide handen aanpakken. Ik verwacht eerlijk gezegd wel wat groei in 2022 en 2023 hierin.

Nou, een hele lijst! Wat staat op jouw lijstje wat je echt nog wil doen of bereiken?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.