Op zich ben ik een vrij open boek. Soms iets te open misschien. Maar hey, ik hou van transparantie, dat waardeer ik ook bij een ander. En omdat ik zelf altijd nieuwsgierig ben naar leuke, interessant of gekke dingen bij een ander, leek het me leuk om jou wat dingen te vertellen over mij die je waarschijnlijk niet weet. En als je dit wel weet, dan mag je je zeker rekenen tot iemand die mij heel goed of al heel lang kent. Lees je snel verder?

Dip the Kroket

Dat ik een voorliefde heb voor gefrituurd voedsel is op zich geen verrassing. En dat een kroket als snack in mijn top 3 staat, vast ook niet. Maar weet je wat dus superlekker is en wat ik al-tijd doe? Ik haal de bovenkant (tsja, of onderkant) van mijn kroketje open en ga dip dan mijn frietjes in de kroketvulling en eet het omhulsel daarna op. Echt. Probeer het een keer. Your life will never be the same again.

Boven naar het toilet

9 van de 10 keer dat ik naar het toilet moet, ga ik boven. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom, maar meer ruimte, warmer, rustiger. Ik heb echt geen idee, haha. De mannen gaan vaak beneden en ik dus automatisch boven.

The New Berdien Stenberg

Als heel jong kind vond ik een dwarsfluit iets magisch hebben. Ik romantiseer echt the fuck out of everything, dat is niets nieuws. Maar ja, een dwarsfluit is redelijk kostbaar en mijn ouders hebben redelijk krom moeten liggen voor dat ding, maar ik kreeg na een aantal jaren een dwarsfluit en ging op les. Dat ik het inmiddels geen reet meer aan vond en de lessen ook niet echt vlotte, durfde ik niet te zeggen tegen mijn ouders. Dat ik na een flinke periode nog steeds geen noten kon lezen en en steeds minder thuis oefende omdat mijn broer die oefensessie saboteerden, was gelukkig de reden dat mijn ouders me van les afhaalde en de dwarsfluit wegdeden. Maar ik schaam me nog steeds een beetje…

Onhandelbare puber

Na mijn netnietopkomende dwarsfluitcarriere ging het flink minder met me (overigens geen verband hoor, haha). Ik was behoorlijk aan het pre-puberen en had flink vervelende buien waarbij ik thuis het bloed onder iedereens nagels vandaan haalde. Er zijn flink wat therapiesessie tegenaan gegooid en ik ben zelfs de laatste twee jaar van de basisschool naar speciaal onderwijs gegaan. Maar hey, het is goed gekomen.

Showbizzroddels

Mijn meest ultieme guilty pleasure (en wat heb ik een hekel aan dat woord) is showbizzroddels. Geen idee waarom, maar ik ga er lekker op. Van de meeste BN’ers weet ik dus vrij veel (de namen van hun ex, kat en kinderen), terwijl ik regelmatig in de supermarkt glazig voor me uitstaar als ik aan het bedenken ben wat mijn pincode ook al weer is. Veel mensen vinden het een naar iets. Dat mag. Ik niet.

Slag om Pampus

Heul lang geleden, in de zomer van 2006 zagen de toennogverkering en ik een advertentie in de krant. Het eiland Pampus zocht een nieuw fortwachtersstel. Deze zoektocht werd in een tv-format gegoten en uitgezonden op tv. Omdat we dit avontuur enorm zagen zitten, schreven we een lange mail en werden we uitgenodigd voor de selectiedag. Tot onze grote verbazing werden we uitgekozen om samen met nog zes stellen mee te doen aan De Slag om Pampus. Het waren machtig mooie opnamedagen en we hebben een mooie tijd beleefd met alle andere stellen. Maar wat ben ik achteraf blij dat we deze strijd niet gewonnen hebben, haha.

Doof als een honderdjarige

He? Sorry? Wat zeg je? Zou je dat willen herhalen? Dit of een glazige blik in de verte waarin ik een aantal seconden pak om even te bedenken wat je tegen me gezegd zou kunnen hebben. Ja, dat is wel gemiddeld hoe het gaat in een gesprek met mij. Nee hoor, dat is overdreven. Maar mijn gehoor is dus niet zo best. Ik mis iets tussen mijn neus en oren (buisje van Eustachius) en dat zorgde in mijn baby- en kindertijd voor veel oorontstekingen en zo ben ik langzaam dat zintuig een beetje kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik een apparaatje wat me helpt én wat ’s nachts af kan zodat ik heeeerlijk slaap in alle stilte. Eigenlijk merk je er weinig van als je me aankijkt terwijl je tegen me praat en niet binnensmonds aan het mompelen slaat. Schreeuwen hoeft echt niet.

Wat is een weetje over jou wat maar weinig mensen weten?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.