Je huis te koop zetten, dat is natuurlijk altijd wel spannend, maar in deze tijd van de zeer gekke woningmarkt misschien nog wel spannender omdat het net even anders gaat dan je verwacht. Het is alweer even geleden, in 2020 verkochten wij onze woning, maar deze rare dingen staan mij nog helder voor de geest, haha. Lees je snel verder in welke 4 rare dingen we meemaakten toen we ons huis verkochten?

Kakkende bezichtiger

We hadden twee bezichtigingsrondes. Een in de ochtend en de andere in de middag en begin van de avond. Ik vond dat zo’n gek idee. Dat de makelaar in je huis rondloopt met mensen en iedereen overal mag rondkijken. En tegelijkertijd de spanning wat voor biedingen we zouden krijgen. Toen we na de avondbezichtigingen weer thuiskwamen, ging ik boven even naar de badkamer. Op het moment dat ik de deur van de badkamer openmaak, komt me een meur tegemoet. Ik wist meteen dat er iemand had zitten kakken en ik rook ook meteen dat het niet iemand was uit ons huishouden. Hoewel er geen zichtbare sporen waren, heb ik nog nooit zo hard geboend op een toilet, haha.

Onaangekondigde bezichtigers

Ik denk dat er in de korte periode dat ons huis te koop stond, er zeker 5 mensen aangebeld hebben met de boodschap dat ze interesse in ons huis hadden en graag even binnen wilden komen kijken. Allemaal heel tof, maar bel de makelaar even joh… Ik weet ook nog goed dat ik standje lamtak met bijpassende outfit (denk badjas en pyjamabroek) de keuken inliep en er een kerel met z’n handen boven zijn ogen tegen het raam stond te gluren. Ik schrok me echt de rambam en ben ontzettend pissig geworden. Tsja, blame it on the verhuisstress, haha.

DM-verzoeken via social media

We wilden natuurlijk dat ons huis zoveel mogelijk kijkers zou trekken, dus deelde ik de Funda-advertentie op mijn social media. Heel veel lieve vrienden zijn deze advertentie ook gaan delen en dat heb ik geweten. Binnen een dag had ik 15 mensen die via DM aangaven interesse te hebben. Ik beantwoordde heel trouw alle berichtjes, maar sommige mensen bleven maar doorgaan en probeerden zelfs te onderhandelen of op andere manieren in de smaak te vallen…

Bod zonder te kijken

Ons huis stond te koop met een een zogeheten bieden vanaf vraagprijs. Iedereen die bezichtigd had, kon voor een bepaalde datum en tijd zijn bod indienen met daarbij vermelding van bepaalde zaken (bijvoorbeeld onder voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring etc.). We kregen voordat de bezichtigingsdagen begonnen waren een flink goed bod, wat uiteindelijk de hoogste van allemaal bleek. Het rare was alleen dat deze persoon het huis wilde kopen zonder te bezichtigen. Achteraf bleek dat deze persoon ditzelfde deed met andere huizen uit de wijk om te kijken welk huis hij het voordeligst kon kopen om daarna de woning als kamerverhuurpand te verkopen. We zijn uiteindelijk erg blij dat we voor een net iets lager bod zijn gegaan.

Wat voor gekke dingen heb jij meegemaakt tijdens de verkoop van jouw woning?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.