Binnen een paar weken is het Sinterklaas en niet snel daarna volgt Kerst. Het is nu dus echt tijd om eens goed na te denken wat je je bloedjes cadeau kan gaan doen. Misschien weet je het al heel goed of zit je net als ik nog een beetje in een twijfelmodus wat je kunt inslaan. In dit artikel hoop ik je volop inspiratie te geven met mijn cadeau-ideeën voor de feestdagen voor jouw kinderen. Lees je snel verder?

Mijn persoonlijke cadeauregels

Als het aan mijn kinderen ligt, dan worden ze bedolven onder massa’s speelgoed die heel veel geluid en licht afgeven. Iets waar je als ouder doorgaans een stuk minder blij mee bent… Ik heb voor mezelf (nou ja, de kinderen dus) “de vier cadeautjesregel” die ik hanteer en deze ziet er als volgt uit:

1. Iets wat je kind graag wilt. Je hebt je kinderen vast wel gehoord over iets wat ze echt graag willen hebben of waar ze bij anderen graag mee spelen. Past dit binnen je budget en houd je dan ook ruimte over voor andere dingen, maak je kind blij!

2. Iets wat je kind nodig heeft. Zijn nu net die viltstiften uitgedroogd? Is de broodtrommel alweer kwijt of stuk? Of is de gym- of zwemtas echt aan vervanging toe? Prima cadeau!

3. Iets wat ze kunnen dragen. Wil je kind echt supergraag die lelijke onesie? Of is die pyjama echt te klein aan het worden? Een prima moment om het aan te schaffen en cadeau te geven. Besteed dan wel even aandacht aan echt een leuk item zodat het voor je kind ook als cadeau voelt.

4. Iets om te lezen. Zelf ben ik dol op lezen en hoop dit ook over te brengen op mijn kinderen. We hebben stapels boeken en gaan regelmatig naar de bibliotheek. Ik vind het daarom ook enorm leuk om een boek cadeau te geven. Een prentenboek, een zoekboek of een leesboek welke ze zelf kunnen lezen. De kinderen vinden het fantastisch!

Inspiratie

Maar goed, je kwam dit artikel lezen omdat je benieuwd bent naar cadeau-ideeën voor je kinderen. Ik zal dan ook snel aftrappen met een leuk lijstje!

  • Lego – Persoonlijk vind ik dit een van de beste cadeaus. Het is namelijk iets waar zowel jongens als meisjes mee kunnen spelen en je bijna alles kunt bouwen wat je wilt. Ook is het speelgoed waar je echt een flink aantal jaar mee kunt spelen en het gaat niet snel kapot. Wat mij betreft de investering waard, want ooit zullen je eventuele kleinkinderen er ook mee spelen.
  • Speeltafel kinderen – De speeltafels die je vaak ziet in wachtkamers bij de dokter of tandarts hebben op onze kinderen altijd een grote aantrekkingskracht. Hoe leuk is het om een speeltafel aan je kinderen cadeau te geven? Ze zijn echt in heel veel varianten te krijgen, dus altijd wel iets wat past bij je kinderen of zelfs je interieur.
  • Sensomotorisch speelgoed – Het is voor de ontwikkeling van kinderen enorm belangrijk dat ze spelenderwijs al hun zintuigen gebruiken. Ik ben daarom ook een grote fan van sensomotorisch speelgoed. Laat die motoriek zich maar lekker ontwikkelen!  
  • Gezelschapsspel – Ik weet nog dat wij in mijn jeugd ook altijd een gezelschapsspel kregen van Sinterklaas. Een traditie die ik graag wil voortzetten, want hoe leuk is het om op een donkere winteravond spelletjes te spelen met het hele gezin?
  • Kinderkookboek – Zelf vind ik niets leuker dan samen iets te bakken of te koken met mijn kinderen. Ondanks dat ik de neiging heb om het uit hun handen te nemen, want ik blijf toch een control freak, haha.
  • Kaartjes voor pretpark, dierentuin of bioscoop – Zeg nou zelf, zo’n uitje is toch te leuk voor jullie hele gezin?

Hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen met inspiratie en kun je lekker aan de slag met het inkopen doen voor de feestdagen. Vergeet vooral niet te genieten!

Wat is jouw ultieme cadeau-tip voor de feestdagen?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.