Eigenlijk hoop ik dat je nooit op dit punt bent gekomen, het moment waarop de sleur zo hard is toegeslagen dat je nadenkt om met je relatie te stoppen. Want zeg eerlijk, dit is natuurlijk niet voor niets. Je bedenkt niet uit verveling dat het je leuk lijkt om eens een eind te breien aan de verbintenis die je hebt met een ander. Zelf ben ik vrij optimistisch en zag ik altijd nog een reden om toch door te gaan. Omdat je echt om iemand geeft, van iemand houdt, toch nog wel kunt lachen om de grapjes van diegene, kinderen hebt samen of om allerlei zakelijke redenen ook verbonden bent. Er is geen woord van gelogen dat een relatie gewoon keihard werken is. Ook naast je werk, hobby’s en gezin. En ik zie zoveel om mij heen dat dit vaak een laatste plekje op de to do-lijst krijgt. Dus popt de optie om te stoppen met je relatie af en toe op in je hoofd? Denk dan eerst even na of je toch nog niet even het vlammetje wil laten oplaaien. Want als je dat samen wil, kan dat echt. Hoe? Ik vroeg het jullie op Instagram en bundelde dit samen met mijn eigen ervaringen. Lees snel verder voor negen tips tegen sleur in je relatie:

1: Accepteer het

Natuurlijk is het besef dat je relatie niet meer zo knettert als in het beginstadium best even vervelend. Maar het gebeurt in elke relatie, echt. En de stellen die zeggen dat het hen niet overkomt, zijn niet eerlijk, geloof dat maar van mij. Want zeg nou zelf, ook in je werk heb je vast momenten gekend waarop dingen minder lekker lopen omdat je nu eenmaal wel weet hoe het allemaal gaat. Accepteer dat het zo is en zoek vanuit daar de wil om er iets leuks van te maken.

2: Date Nights!

De nummer 1 tip die ik op Instagram kreeg: Date Nights! Ga periodiek even samen ergens eten, naar de bioscoop of pak die Nordic Walking stokken erbij en wandel je leip als dat meer je ding is. Ik weet dat plannen allerminst sexy is, maar hey, uit elkaar gaan is nog veel minder sexy. Dus neem hier echt de tijd voor. Uit ervaring weet ik dat het best vervelend is als je daar zelf elke week of maand het initiatief in moet nemen, maar het is belangrijk dat je echt even samen weg bent. Ben je echt een Uber huismus? Maak het dan thuis gezellig. Kook lekker, gooi die telefoons een hoek in en vermaak je samen.

3: Slaapkamer (of elke andere plek in huis)

Tja, het is niet de bedoeling dat je je sleur wegslaapt, want het kan al slaapverwekkend genoeg zijn. Na een aantal jaar ken je alles wel met je partner en is het vuurwerk misschien ver te zoeken. Helemaal met jonge kinderen is het spontane er wel een klein beetje af. Probeer eens wat nieuws. Een andere ruimte, een ander standje of kijk samen Fifty Shades of Grey als dat je spannend lijkt. Kijk online bij een webshop of er een speeltje te vinden is wat je aanspreekt. Alleen al die zoektocht naar een speeltje van lovense kan al net dat zetje geven wat jullie nodig hebben. Misschien durf je zelfs wel over te gaan op een op afstand bedienbare versie zoals de Lovense Lush 3. Het belangrijkste is dat je moeite voor elkaar doet, beiden initiatief neemt en (in een gezonde relatie) zin maakt. Want als dit onderdeel van je relatie goed zit, scheelt dat al enorm veel.

4: Memorabele dates

Zojuist kon je al lezen over Date Nights, maar hoe tof is het om juist het even helemaal anders te doen? Maak een lijst van dingen die je echt nog eens graag samen zou willen doen, maar dan net even met wat meer uitdaging. Wedden dat samen een parachutesprong, een surfles of een Escape Room pakken je elkaar echt op een andere manier leert kennen?

5: Lach samen

Persoonlijk vind ik humor een van de meest sexy eigenschappen. Het maakt iemand gewoon superleuk en daardoor ook mooi. En samen lachen kan een lastig moment net even wat luchtiger maken. Heb je zelf even niet de puf om grappen te maken? Bezoek dan een show van jullie favoriete comedian of kijk naar een serie of film waar jullie om moeten lachen.

6: Besteed aandacht aan je uiterlijk

Ik moet bekennen dat ik er ook niet altijd tiptop uitzag de afgelopen jaren, maar sinds ik een routine te pakken heb merk ik echt verschil in hoe ik me voel. En dat straal je dan ook uit en je partner ziet dat en het zou gek zijn als dat niets zou doen met hem of haar. Doe dus allebei moeite. En niet alleen tijdens die date nights, maar elke dag. Wedden dat jullie en je relatie er van op knapt?

7: Ontwikkel jezelf

Volg die cursus, ga weer terug de schoolbanken in of verdiep je in je nieuwe hobby. Van een nieuwe passie ga je stralen en dat komt je relatie echt ten goede. Maar pas ook op dat je jezelf er niet in verliest en je partner avonden alleen op de bank zit. Balance is the key!

8: Besteed tijd aan jezelf zonder partner

Zelf kan ik enorm genieten van tijd alleen of met een vriendin. Juist zo belangrijk, even zonder een man en kinderen. Want hoe fijn zou het voor je zijn om weer opgeladen thuis te komen en je te beseffen dat je je partner en eventuele kinderen toch wel een heel klein beetje gemist hebt?

9: Raak elkaar aan

Naar de mensen om wie ik geef ben ik redelijk touchy en ik vind het ook fijn als dit vice versa zo is. Een kus bij vertrek of thuiskomst, het liefst met een innige omhelzing erbij. Maar ook in het voorbij lopen van elkaar. Of als je samen op de bank zit. Huidhonger for life, haha.

Disclaimer: Het is makkelijk praten als je in een gezonde relatie zit. Dus zit jij in een toxic-relatie, wordt je bedrogen alsof het niets is of wil je wederhelft echt niet meer verder, dan heb je natuurlijk geen bal aan al deze tips. In dat geval wil ik je heel veel sterkte wensen. Het komt goed, uiteindelijk, echt!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.