Netflixen is een prima vermaak in Lockdown-tijd. Niet dat ik het hiervoor niet deed ofzo, maar ik merk dat je sneller een serie uit hebt, waar je eerder nog wel eens een sociaal leven had ofzo. Al eerder deelde ik mijn Netflix-geschiedenis met jullie en ook vandaag laat ik je weten wat ik allemaal keek de afgelopen tijd. Maar vooral ook wat ik ervan vond, want jullie zijn inmiddels bekend met mijn uitgesproken mening.

Heartbreak High

Deze afbeelding is van Netflix

Heartbreak High gaat over leerlingen van Hartley High School en zij krijgen een spoedcursus over het turbulente tienerleven in deze serie uit de jaren negentig die zich afspeelt in Sydney. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik vernam dat DE serie uit mijn tienertijd op Netflix zou verschijnen. Inmiddels staat Heartbreak High al een tijdje op Netflix en heb ik al menig aflevering gekeken. Ik was even vergeten dat het echt megaveel afleveringen zijn. Ik zit nog in seizoen 1 en ben bij aflevering 38 (de laatste van het eerste seizoen). De afleveringen duren zo’n 45 minuten, dus ik heb echt al een flinke tijdsinvestering gedaan. Hierna volgen nog 7 seizoenen. Ik vind het op zich een leuke trip down memory lane, maar het pakt me niet meer zoals vroeger. Wie weet komt dat nog met de andere seizoenen. We kijken de komende vijf jaar dus nog even stug door, haha.

The Crown

Deze afbeelding is van Netflix

Voor wie deze serie nog niet kent en al even onder een steen leeft, omschrijf ik even waar The Crown over gaat. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. In 2017 kwam het eerste seizoen op Netflix en afgelopen november het vierde seizoen. Elk seizoen bevat belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis en hoe het er in het Engelse koningshuis aan toe gaat. De eerste drie seizoenen heb ik meerdere malen bekeken, vooral ook omdat er zo’n lange tijd tussen de seizoenen zit. Ik kan dus echt niet wachten totdat seizoen 5 en 6 komen, maar dat zal nog wel een jaar of drie duren…

Jane the Virgin

Deze afbeelding is van Netflix

Jane The Virgin gaat over Jane die zwanger raakt zonder ooit seks te hebben gehad. Dit is het resultaat van een warrige Gynaecoloog die een uitstrijkje en inbrengen van sperma door elkaar haalt. Het gevolg is 5 seizoenen vol drama en ongeloofwaardige gebeurtenissen. Een ware soap dus, die heerlijk is om te kijken. Ik heb net seizoen 5 achter de rug, tevens het laatste seizoen. Ik moet zeggen dat niet alle afleveringen van deze serie mij evenveel gepakt hebben, maar het is prima vermaak. De laatste aflevering is een beetje gek omdat het tegelijkertijd een soort terugblik is met de cast. Het is een kijkje waard, maar niet bizar bingewatchwaardig wat mij betreft.

Virgin River

Deze afbeelding is van Netflix

Virgin River gaat over een verpleegster uit L.A. die een nieuwe start wil maken in het dorpje Virgin River. Ze heeft daar niet de makkelijkste start, maar weet toch een soort van haar weg te vinden. De serie gaat over de inwoners van het dorp die zich vermengen met het leven van hun nieuwe inwoonster. Seizoen 1 verslond ik vorig jaar en seizoen twee kwam afgelopen najaar online. Net zoals het eerste seizoen best spannend af en toe, iets wat ik niet snel op zoek in series. Ook het einde was weer een beste cliffhanger, dus kom maar snel door met het inmiddels aangekondigde seizoen drie!

Hjem til Jul 2

Deze afbeelding is van Netflix

Hjem til jul is een Noorse romantische comedyserie. Rond Kerst 2019 ontdekte ik deel 1 en ik was zeer verheugd dat deel 2 afgelopen december online kwam. Het gaat over het datingleven van Johanne, wat niet vlekkeloos verloopt. Seks, liefde, romantiek maar ook irritaties spatten van je scherm. In seizoen 2 wordt minder gedatet, maar het is heerlijk om naar te kijken terwijl je wegkruipt onder een dekentje op de bank. Een ideale vrouwenserie!

Binnenkort volgt deel 2! Wat heb jij de afgelopen tijd op Netflix gekeken?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.