Het is vrij simpel om de binnenkant van je woning te veranderen. Maar soms ben je ook uitgekeken op de buitenkant van je woning. Dat lijkt soms wat ingrijpend, maar jouw huis kan op verschillende manieren een totaal andere uitstraling krijgen. Vandaag kun je een greep lezen uit een aantal verschillende opties. Lees je snel verder?

Tuin

Een voortuin in het eerste wat men ziet als er naar je huis gekeken wordt. En ook al ligt je tuin er prima bij, een andere indeling of andere bestrating kan al een wereld van verschil maken. Maar ook andere, meer of juist minder beplanting is een optie. Of wat denk je van een andere erfafscheiding. Begint het bij jou al te kriebelen om de tuin aan te pakken?

Gevelbekleding

Het kan zijn dat de kleur of soort stenen van je gevel je niet aanstaat of er zit aanslag op je gevel welke een crime is om te reinigen. Je kunt er dan voor kiezen om een deel van je gevel of zelfs helemaal met kunststof plaatmateriaal te laten bekleden. Dit geeft een enorm andere uitstraling en het uiterlijk van je huis krijgt er direct een boost van. Zeker als je besluit om dit te doen met gevelbekleding van de beste kwaliteit. Als je je huis te ingrijpend vindt, kun je er ook voor kiezen om je garage of uitbouw te laten bekleden, bijvoorbeeld met van die gave, zwarte planken. Dat is stoer en chique tegelijk.

Kozijnen

Het verven van je kozijnen kan al een hele update geven aan je huis. Zeker als je dit doet in een mooie, krachtige kleur. Maar misschien zijn je kozijnen ook wel aan vervanging toe of ben je het schilderen zat en wil je om die reden bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Met het veranderen van je kozijnen kun je ook direct voor een heel andere soort stijl kiezen. Met juist heel romantisch veel kleine ruitjes of heel strak een grote raampartij.

Raambekleding

Wil je een verandering die van buiten zichtbaar is, maar ook waar je binnen wat aan hebt? Dan kun je kiezen voor andere raambekleding. Zelf vind ik van die houten, zwarte jaloezie├źn ontzettend mooi. Maar ook pliss├ęgordijnen die je zowel van boven als beneden omhoog en omlaag kunt doen, vind ik erg mooi. Het veranderen van je raambekleding is vaak wat minder ingrijpend maar heeft voor de binnen- en buitenkant van je huis wel groots effect. En als je het zat bent, is het ook makkelijker te vervangen.

Wat zou jij aan het uiterlijk van je huis willen veranderen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. Er zijn inderdaad veel manieren om je gevel een nieuw uiterlijk te geven. Wij hebben ook gekozen voor houten gevelbekleding. Belangrijk is dat je ondergrond schoon en vuilvrij is. Wij hebben onze gevel ook eerst laten handstralen.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.