De decembermaand is voor veel mensen een maand vol cadeaus, lekker en veel eten, het huis optuigen, vuurwerk en misschien ook een nieuwe outfit. Al deze dingen bij elkaar kunnen flink wat pegels kosten. In mijn werk helpen mijn collega’s en ik mensen die hun eigen financiën niet meer mogen of kunnen doen. Door mijn werk, maar ook door kritisch te zijn naar onze eigen financiën kan ik je precies vertellen waar je op kunt letten. Zodat je niet in januari bankroet bent, wel zo fijn! Lees je snel verder?

Gespreid inkopen

Ik begin er vaak al mee vanaf de zomer. Als ik iets leuks zie, dan koop ik het vast voor de feestdagen. Niet alleen met cadeautjes, maar ook met een goed stuk vlees (hoppa, de vriezer in), andere lekkernijen of feestelijke kledingstukken. Het scheelt enorm, want zo hoef je niet alles in november of december aan te schaffen.

Vergelijkingssites

Zoek je een bestuurbare auto voor je zoon, een boormachine voor je man of een airfryer voor je schoonmoeder? Dat is natuurlijk in een poep en een scheet online besteld. Ik vind het zelf altijd prettig om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Zo weet ik exact waar ik de beste prijs betaal voor mijn aankopen en het scheelt me altijd veel geld. Zo stuitte ik op Knibble, een vergelijkingssite welke van maandag 23 november tot vrijdag 27 november hun Black Five Days hebben. In plaats van een dag Black Friday, zet Knibble vijf dagen lang de goedkoopste aanbiedingen op een rij. Het fijne van Knibble vind ik zelf dat je een wekker kunt “aanzetten” voor een bepaald product wat je zou willen kopen. Je krijgt dan mail op het moment dat jouw product naar keuze ergens afgeprijsd aangeboden wordt, handig toch?

Vier cadeautjes-regel

Dit jaar ben ik een beetje inspiratieloos wat betreft cadeautjes voor de kinderen tijdens de feestdagen. Ze hebben al best veel en ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op nog meer zooi wat na twee keer spelen in een kist gegooid wordt. En toen las ik over de Vier cadeautjes-regel. Bij deze regel geef je je kind vier cadeautjes:

1. Iets wat je kind graag wilt. Je hebt je kinderen vast wel gehoord over iets wat ze echt graag willen hebben of waar ze bij anderen graag mee spelen. Past dit binnen je budget en houd je dan ook ruimte over voor andere dingen, maak je kind blij!

2. Iets wat je kind nodig heeft. Zijn nu net die viltstiften uitgedroogd? Is de broodtrommel alweer kwijt of stuk? Of is de gym- of zwemtas echt aan vervanging toe? Prima cadeau!

3. Iets wat ze kunnen dragen. Wil je kind echt supergraag die lelijke onesie? Of is die pyjama echt te klein aan het worden? Een prima moment om het aan te schaffen en cadeau te geven. Besteed dan wel even aandacht aan echt een leuk item zodat het voor je kind ook als cadeau voelt.

4. Iets om te lezen. Zelf ben ik dol op lezen en hoop dit ook over te brengen op mijn kinderen. We hebben stapels boeken en gaan regelmatig naar de bibliotheek. Ik vind het daarom ook enorm leuk om een boek cadeau te geven. Een prentenboek, een zoekboek of een eerste leesboek voor Max, de kinderen vinden het fantastisch!

Lijkt mij een ideale basis om voor een fijne prijs ook dingen aan te schaffen die nodig zijn en waar je kind ook echt blij van wordt. En dit kun je natuurlijk bij iedereen toepassen die je met de feestdagen wil verwennen!

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de feestdagen?

Dit artikel bevat een samenwerking

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.