Hoewel we nog midden in de herfst zitten, kan het nu al best fris worden en winters aanvoelen. En hoewel de winter wat dat betreft minder aantrekkelijk is dan de zomer, heeft de winter ook zijn charmes. Maar hoe kom je nu die dagen door die steeds donkerder worden? Zeker nu er lekker op uit gaan vanwege Covid-19 niet vanzelfsprekend is? Ik vertel je waar ik altijd blij van word als het steeds langer donker is buiten en je niet wakker gemaakt wordt door een priemend zonnetje.

Wandeling op een mooie plek

Hoewel de mensen die mij nu kennen vast hard beginnen te lachen (JIJ? EEN WANDELTIP??? WHOEHAHA!), kan ik zo heel af en toe een wandeling op een mooie plek waarderen. Niet te lang hoor en als je me een lekkere lunch als eindpunt beloofd, is het helemaal een feestje. Dat laatste is wel een ding, want nu met alle gesloten restaurants onmogelijk. Maar geniet van een fijn bos, een mooi park of een strand waar je lekker met je kinderen kunt uitrazen.

Kaarsjes aan

Ook al schijnt er nog daglicht door de ramen, kaarsjes kunnen altijd. Van simpele waxinelichtjes tot heerlijke winterse geurkaarsen. Dat hoeven dan echt niet meteen de superdure varianten te zijn. En ook die waxinelichtjes heb je in heerlijke geuren die bij de winter horen. Drapeer je dan lekker op de bank met een mok warm drinken en begin met genieten in een fijne sfeer!

Warme kleding

Ik ben een enorme koukleum, dus ik ben vooral ’s avonds en in de winter een truien en vestendrager. Voor buiten vind ik warme winterjassen echt een must want niets is vervelender dan te koukleumen in de speeltuin. Ook pik ik graag een van de hoodies van Jeroen om toch een beetje warm op de bank te zitten. Een dikke pyjama? Count me in! Ik word liever drijvend in het zweet wakker, dan dat ik lig te rillen onder mijn dekbed!

Houtkachel

In ons nieuwe huis zit een houtkachel en man, wat is dat een zegen! De bank staat naast de kachel en als ik met mijn pootjes omhoog zit na een dag werken, voel ik ze warm worden door de heerlijke warmte van de kachel. En naast dat het een hele fijne warmte geeft, staat het natuurlijk ook enorm gezellig. Heb je geen houtkachel, maar er wel ruimte en geld voor? Schaf aan dat ding, want je gaat er geen spijt van krijgen!

Wintersport

Heel lang geleden heb ik een keer een poging gedaan tot wintersport. Gewapend in de mooiste skijassen en skibroeken waren Jeroen en ik van plan de pistes in Oostenrijk onveilig te maken. Totdat ik boven op de piste stond en opeens hoogtevrees ontwikkelde. Ik ben geen enkele piste afgeweest, in tegenstelling tot Jeroen, maar ik heb wel veel gelezen op het terras van een berghut. Ook had ik goed de tijd om winterse dorpjes te ontdekken en vond ik uiteindelijk een wellnesshotspot. Ook dat is wintersport, lieve mensen.

Lekker koken

Je maakt mij het meest blij met een winterse maaltijd. Een stoofpot die urenlang heeft geprutteld of een heerlijke stamppot, het water loopt mij nu al in de mond! Ik vind de winter dus ideaal om op een weekenddag uitgebreid de tijd te nemen om een goede maaltijd te maken. En weet je wat het allerlekkerste is van bijvoorbeeld een stamppot? De left overs de dag erna opeten!

Wat is jouw ultieme wintertip? 

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.