Nog een paar weken en dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis! Jeroen en ik zijn al weken aan het nadenken en overleggen wat we willen aanpakken. Ook de keuken is volop in overleg geweest. Gaan we deze vervangen of laten we hem zitten? Ik vertel je alles over de plannen met de keuken in onze Nieuw huis-update!

Een nieuwe keuken of een update?

De keuken in ons nieuwe huis is vijf jaar oud en ziet er in grote lijnen prima uit. Het aanrechtblad en de spoelbak zijn mooi en de indeling is op zich prima. We waren er daarom al snel uit dat het vervangen van een nog niet zo’n heel oude keuken, zonde zou zijn. We gingen dus volop in onderzoek of we de keuken met wat updates eigen konden maken. Zo informeerden we als eerste of het mogelijk zou zijn om de keuken op te hogen. In ons huidige huis hebben we namelijk een vrij hoge keuken, omdat we allebei lang zijn. Helaas bleek dit niet te kunnen dus bekeken we wat er wel anders zou kunnen. Ik neem je per onderdeel mee in welke update we gaan realiseren.

De vloer

In de woonkamer ligt een eikenhouten parketvloer, maar deze is niet doorgelegd in de keuken en gang. In de keuken ligt een plavuizen vloer, welke ik echt bruut lelijk vind. Alsof we zes Duitse Herders hebben. We hebben de plaatselijke Parketboer gevraagd wat het zou kosten als we de parketvloer door zouden leggen in de gang en keuken. De prijs was dermate hoog, dat een andere vloer die iets minder onderhoud nodig zou hebben, een betere keus zou zijn. In de woonkamer, gang en in de keuken komt straks een prachtige visgraatvloer te liggen! Bye, Bye lelijke keukenplavuizen!

Keukenwand

Op de keukenwand zijn net zulke spuuglelijke tegeltjes te vinden als op de grond, maar dan in een kleine versie. En al waren het mooie tegeltjes, het schoonmaakwerk mensen! We hebben daarom besloten de tegeltjes eruit te hakken en een strakke plaat als achterwand te plaatsen. Scheelt mij weer wat poetsfrustratie.

Keuken-apparatuur

De keuken is niet uitgerust met veel apparatuur, we moeten het doen met een gasfornuis en een oven. Omdat we graag willen gaan koken op een inductiekookplaat, vervangen we het gasfornuis. Wederom een beetje schoonmaakgemak. De oven schijnt prima te werken (en dat is al een hele upgrade van het bipolaire ding wat we in onze huidige keuken hebben), maar ook die is niet bepaald mijn smaak. Of we deze meteen gaan vervangen, weten we nog niet, maar wat mij betreft is die wens er zeker!

Decoraties

Naast functioneel en strak, vond ik het ook wel leuk om de keuken wat op te leuken met wat decoraties. Het stukje muur tussen het grote raam en de keukendeur leek me een leuke plek voor een square foto met muchopix squares. Omdat ik niet kon kiezen welke foto ik wilden laten afdrukken, heb ik gekozen voor een toepasselijke tekst voor in de keuken. Je kunt er voor kiezen om een foto over meerdere squares te laten afdrukken, dit geeft echt een mooi magisch effect. Je hoeft geen gaten in de muur te boren om de squares op te hangen, want je hangt de squares op met plakstrips. Hierdoor zijn de squares makkelijk op te hangen en ook weer schadevrij te verwijderen. Een foto afdrukken op canvas om zo’n leeg stukje muur op te vullen, is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Kokend waterkraan

Na het eten, het vullen van de vaatwasser en het naar bed brengen van de kinderen, vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen met een flinke mok thee. Vaak zet ik de waterkoker aan, maar heb ik geen zin meer om van de bank af te komen of vergeet ik dat ik de waterkoker heb aangezet. Het lijkt me daarom ook superfijn om meteen kokend water uit de kraan te kunnen krijgen. Niet alleen voor dat kopje thee, maar ook voor bij het koken. Natuurlijk wil ik dan wel een mooi exemplaar, het liefst een matzwarte, dus ik zal dit najaar waarschijnlijk met een nier minder rondlopen, haha.

Wil je ook een afbeelding op squares bestellen? Ik mag je een code cadeau doen waarmee 50% korting krijgt: MP50. Wil je liever een meerluik op canvas bestellen? Ook hier kun je 50% korting op krijgen met de volgende code: ME50.

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.