We gebruiken het zelf niet zo veel, Marktplaats en de Verkoophoeken op Facebook. Met een verhuizing in aantocht wilden we een aantal items niet meenemen en leek het ons een strak plan om het te koop te zetten zodat we er iemand anders blij mee konden maken. Maar mensen, wat een gedoe komt daar uit voort! Na twee weken waarin de verbazing, het onbegrip en de lachsalvo’s zich afwisselden, leek het mij het perfecte moment om er een artikel over te tikken. Smul je mee?

Opruimen

Storm was uit onze oh zo geliefde Bugaboo Buffalo gegroeid (nou ja, hij loopt eigenlijk gewoon liever, dus de kinderwagen stond in de weg), we besloten onze buffetkast toch niet mee te nemen naar ons nieuwe huis en het speelhuisje annex glijbaan in de achtertuin is ook nogal een uitdaging om mee te verhuizen. Hup, in de verkoop ermee! Foto’s gemaakt, leuk tekstje bedacht en online gezet op Marktplaats en de vele verkoophoeken op Facebook. Kom maar door met die biedingen!

Gierig

Gierig

In ons hoofd ging het iets anders dan dat daadwerkelijk gebeurde. De kinderwagen hebben in prijs verlaagd en uiteindelijk maar de helft van gekregen dan wat we voor ogen hadden. De meest belachelijke biedingen kwamen voorbij. Maar dan de buffetkast, die sloeg alles. Het is geen lullig Ikeakastje met fineer. Nee, een houten grote jongen die 2.20 hoog en 1.70 breed is. En als de kast dan voor 300 euro te koop staat, kom dan niet met een bod van 75 ekkies, want dat gaat natuurlijk nergens over. En dan het gejammer dat men maar heel weinig geld heeft maar echt al jaren zo’n kast wil. Mensen, ik wil ook een Audi RS6, maarja, ik heb geen Audi RS6-salaris…

Verkocht! Of toch niet?

Dan denk je dus een overeenstemming bereikt te hebben met iemand die de kast echt graag wil hebben, maar dan komen de moeilijke vragen. “Hoe moet ik de kast naar mijn huis krijgen?”, “Past de kast in een Polo?”, Ga je helpen met tillen?”, “Kan er wat van de prijs af want ik moet nu ook een aanhanger huren!”. Je geeft netjes antwoord op de vragen, maar vervolgens hoor je niets meer. Totdat je de kast verkoopt aan een andere ge├»nteresseerde en een dag later de vorige verkoper laat weten dat hij over een half uur de kast op komt halen. En uiteindelijk ziedend is dat de kast al verkocht is en eist dat jij de kosten van de gehuurde aanhanger betaalt. Eh, ik weet het niet Gerda, maar jij laat twee dagen niets van je horen!

Niet op tijd zijn

Niet op tijd zijn

Ik ben nogal een neuroot die altijd te vroeg of op tijd is. Ik waardeer het ook als anderen dat doen, vooral als het om afspraken bij mij thuis gaat. Dat komt ook omdat ik de bel niet of niet goed hoor en ik het keukenraam dus in de gaten moet houden om te zien of er iemand is. Het is dus vervelend als je zegt dat je er over een uur bent en op het tijdstip dat je er zou zijn, laat weten dat het toch nog later zal worden. Dat kun je op je werk toch ook niet maken? Of bij de tandarts? Maar wat ik gewoon het vervelendste vind is dat iemand anders bepaalt of jouw tijd wel of niet belangrijk is, lekker nonchalant ook!

Jullie ergernissen

Ik vroeg in mijn Stories op Instagram of jullie je ook wel eens ergeren aan bepaalde situaties op Marktplaats of in Verkoophoeken. De reacties logen er niet om, haha. Hierbij een greep uit jullie ergernissen:

  • Mensen die niet op komen dagen, zelfs niet als je iets gratis weggeeft;
  • Alsnog bij het afhalen gaan onderhandelen over de prijs;
  • Een verkoper die iets niet kan komen brengen, maar ook niet wil dat je het af komt halen (want al die gekken tegenwoordig…);
  • Smoesjes op het laatste moment waardoor ze toch niet komen;
  • Vragen of je het een week vast wil houden voor ze en ge├»rriteerd zijn als je het ondertussen toch verkoopt, ondanks dat je dat hebt aangegeven.

Wat is jouw grootste ergernis van Marktplaats of een Verkoophoek?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.