In ons nieuwe huis zit een badkamer die niet heel lang geleden vervangen is. Deze ziet er nog prima uit en we hebben besloten deze te laten zoals het is. Omdat ik toch graag een bad wil en we genoeg ruimte hebben, komt er op zolder een ruimte waar onder andere een bad komt. Een heuse girl cave voor mij! Vandaag vertel ik je meer over hoe mijn droombadkamer eruit ziet!

Muren en vloer

Tegenwoordig kun je vloer- en wandtegels in de meest uiteenlopende kleuren, printjes en materiaalsoorten kopen. Zelfs voegen zijn verkrijgbaar in duizend-en-een-opties. Maar laten die voegen nu net een ding zijn. Als je niet zo dol bent op schoonmaken net als ik (understatement), dan zit je natuurlijk niet te wachten op voegen die om het minste geringste om een borstelbeurt vragen. De wanden en vloer met een betonlook-afwerking vind ik er niet alleen supermooi en gelikt uitzien, het is wat schoonmaken betreft ook stukken praktischer.

Badkamermeubel

Badkamermeubel
Badkamermeubel

Bij een strakke vloer en wanden hoort natuurlijk ook een mooi badkamermeubel. Om inspiratie op te doen, bekeek ik badkamermeubels van www.douche-concurrent.nl. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lastig vind om te kiezen tussen een badkamermeubel met een strakke wastafel erop of een badkamermeubel met waskommen. Misschien is een waskom net wat praktischer omdat je deze ook kunt vullen met water. Altijd handig voor dat delicate handwasje of als je je gezicht wilt reinigen na een maskertje. Een spiegel is natuurlijk ook wel handig, boven zo’n wastafel. We hebben al jarenlang goede ervaringen met spiegelverwarming. Zo kun je na je douchebeurt toch nog in een niet-beslagen spiegel kijken.

Douchecabine

Omdat douchen in bad wel een beetje net niet is, moeten we ook een douchecabine kopen. Bij een strakke muur en dito vloeren, hoort natuurlijk ook een kneiterstrakke douchecabine. Een aluminium mat-zwarte douchecabine met glas is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik zie het in ieder geval al helemaal voor me.

Bad

De eerste acht jaar hadden wij in onze huidige woning een bad. Een plekje waar ik vaak vertoefde. Heerlijk opwarmen, whatsappen met vriendinnen en een beetje tutten. Toen we zes jaar geleden gingen verbouwen, hoefde ik niet perse een bad terug in onze nieuwe badkamer. Ik heb daar tot op de dag van vandaag spijt van. Vandaar dat ook een van de weinige eisen voor een nieuwe woning een bad was en is. Op mijn zolder krijg ik zo’n prachtig losstaand bad. Ik kan niet wachten op komende winter, dat ik eindelijk weer kan opwarmen in een heet bad!

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. Oh wat fijn dat je een bad krijgt! Wij hebben in huis ook een bad alleen ik mag er niet in omdat ik zo weer uit bad ben haha! Ik douche altijd wel heel lang maar lang in bad zitten… neh niet mijn ding maar in de jacuzzi kan ik wel uren zitten, heel gek haha

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.