We hebben al een aantal mooie dagen achter ons. Helaas zit een dag bakken op het strand of op een fijne tropische locatie er even niet in vanwege Corona. Maar je nu je toch veel thuis bent, is het wel leuk om je te oriënteren op een leuke bikini. Dat we die dan in de achtertuin of op het balkon dragen, vergeten we nog even. Overigens voor mij geen drama, want het wil nog niet echt vlotten met dat ultieme bikinilijf, haha.

Bikinilijf

Overigens vind ik het hebben van het ultieme bikinilijf geen vereiste voor het dragen van een bikini. Het gaat er vooral om dat je draagt waarin jij je goed voelt en mooi in voelt. Afgelopen jaar heb ik in bikini op het strand gezeten met een vriendin en onze kinderen. Met een lijf wat een ander wellicht niet geschikt zal vinden om mee op het strand te zitten. Maar ik voelde me prima en vond het vooral belangrijk dat mijn kinderen het leuk hebben op het strand. Mocht je iets meer moeite hebben om die drempel over te gaan, dan kan het je misschien zekerder laten voelen als je een bikini draagt die bij jouw figuur past. Een bikini die je pluspunten extra laat shinen en de lichaamsdelen waar je iets minder trots op bent camoufleert. Ik ga het voor je uit de doeken doen!

Type lijf en bijpassende bikini’s

Zandloper – Heb jij schouders en heupen die even breed zijn en een smallere taille, dan bezit je een zandloperfiguur. Voor velen is dit het droomfiguur! Eigenlijk kun je alle bikini- en badpaksoorten dragen, maar een exemplaar waarbij je slanke taille nóg meer in benadrukt wordt, zoals een monokini, zorgt voor het beste effect.

Peer – Ben je gezegend met smalle schouders en heupen, billen en bovenbenen die breder zijn? Dan val je onder de categorie peer. Mocht je je storen aan je bredere onderkant, zorg dan dat de nadruk ligt op je topje. Pak er lekker mee uit: strapless, ruches, drukke prints, het kan allemaal!

Appel – Heb jij een goed stel benen, maar is je romp toch wat compacter, dan heb je een appelfiguur. Ben je niet zeker genoeg om je buik bloot te laten? Kies dan voor bijvoorbeeld een tankini en laat die prachtige benen van je de show stelen. Wil je wat meer de aandacht richten op je borsten? Dan kun je kiezen voor een high waist-broekje en een top waarin je boobies goed uitkomen.

Recht – Heb jij een lang en recht, wellicht ook atletisch figuur? Dan kan er heel veel, dus pak deze kans en pak uit! Ruches, felle kleuren en patronen, gehaakte bikini’s: draag het! Je kunt echt alle kanten op, dus experimenteer er op los.

Omgekeerde driehoek – Brede schouders en smallere heupen? Jij valt onder de categorie omgekeerde driehoek. Pas op voor halterbikini’s, want deze laten je schouders breder lijken. Leg de nadruk op je bikinibroekje, daarin kan en mag alles. Van brede bandjes tot drukke printjes, show it!

Ik hoop dat je nu ontzettend veel zin hebt gekregen om te gaan shoppen voor een bikini die bij jou past. Het belangrijkste advies is vooral om dragen waar jij je fijn in voelt, want dat maakt je zomerse outfit af!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.