Schoenen kopen: iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen, want ik vind het heerlijk om een paar leuke sneakers uit te zoeken. Ik vind het dan ook leuk om voor de kinderen mooie maar vooral ook goede schoenen te kopen. Ondanks dat ze graag op laarzen lopen, tot mijn (soms grote) frustratie. Maar waar moet je op letten als je schoenen voor je bloedjes koopt? Ik vertel je er alles over!

Do’s & don’ts

Vooral als je de eerste paar keer schoenen koopt voor je kind, vind ik het raadzaam om dit te doen bij een fysieke schoenenwinkel. Er wordt goed gekeken naar de stand van het voetje en hoe je kindje loopt. Een goed moment hiervoor is zodra je zoon of dochter los kan lopen. Voor die tijd is het dragen van schoenen (vooral van die leuke sneakertjes) niet langdurig aan te raden, omdat deze erg stug zijn. Waar kun je nog meer op letten?

  • Stevige stappers zijn niet per definitie beter, tenzij je kind een afwijkende voet heeft. Soepele schoenen schaden de natuurlijke ontwikkeling van de voet het minst. Om dit te testen kun je de schoen alle kanten op proberen te buigen, je merkt dan snel genoeg verschil in soepelheid;
  • Koop geen schoenen die te klein zijn, maar zeker ook niet te groot. Te kleine schoenen kunnen de voet vervormen, maar in een te grote schoen kan de voet gaan schuiven waardoor je kind deze kan verzwikken;
  • Zolang schoenen niet versleten zijn, kunnen deze prima doorgeschoven worden naar een jonger broertje of zusje. Tenzij de vorm of stand van de voet totaal anders is, dan is het niet aan te raden.

Schoenenwinkel

Schoenenwinkel

Ik noemde het net al: bezoek voor die eerste paren een schoenenwinkel in plaats van online te bestellen. Ik kan me voorstellen dat je als je niet zulke geduldige kinderen hebt, hier tegen op kan zien. Hoewel de gemiddelde ouder een shopsessie best kan waarderen, vinden kinderen dit vaak iets minder leuk. Helemaal als je de een na de andere schoen moet passen, terwijl je liever rondjes rent. Hoe fijn is het als je gratis voor de deur van een schoenenwinkel kunt parkeren, zodat je ook vrij snel weg kan als je kind het echt zat is? Bij ShoeRama, met verschillende vestigingen in Noord-Brabant, is dat geen probleem. ShoeRama verkoopt meer dan 100 verschillende merken zoals het sportieve Adidas, hippe Dr Martens, comfortabele Mephisto, de perfecte eerste schoentjes van Shoesme en Xsensible voor als je door gezondheidsklachten wat lastigere voeten hebt. Ook de aanwezigheid van een podoloog is een grote pré zodat je zeker weet dat je kind op de beste schoenen voor zijn of haar voet loopt. En als je dan toch in een schoenenwalhalla bent, mag je toch ook best een leuk paar voor jezelf uitkiezen?

Waar let jij op als je schoenen voor je kinderen koopt?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.