Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik SMUL van showbizznieuws. Een voorliefde die ik al heb, sinds ik van het bestaan van roddelbladen weet. Ik vind het heerlijk om alle details te weten over beroemde mensen: relaties, zwangerschappen, scheidingen en ga zo maar door. Al een tijdje speel ik met het idee om een terugkerende rubriek te schrijven. Een waarin ik mijn humor, mening en kennis kwijt kan over mijn geliefde onderwerp. Lees je snel verder?

Disclaimer: Een dilemma waar ik mee zit tijdens het bedenken en schrijven van deze rubriek: hoe schrijf ik op zo’n manier dat het niet gemeen en giftig gaat worden? Ik vind het zelf altijd verschrikkelijk als mensen van alles menen te moeten kunnen zeggen op internet. Vooral als het persoonlijk aan iemand gericht is. Het is dus geenszins mijn bedoeling om de beroemdheden hier zwart te maken, te beledigen of hoe je het ook wilt noemen. Wel wil ik op een grappige manier mijn kijk op hun situatie delen. Ik hoop dat dat mij lukt, want ik weet ook hoe makkelijk het is om wel in die valkuil te donderen. Wijs me er vooral op als je van mening bent dat ik te ver ga.

Dé Scheiding Van 2020

Dinsdagmiddag. Een Pushbericht van Nu.nl. Marco en Leontine gaan scheiden. Dit bericht wordt later aangevuld. Daar heb je me hoor. In opperste staat van paraatheid! Whut?! Maarmaarmaar! Een paar maanden geleden was alles toch nog helemaal oké en in de gloria? Je weet wel, toen er bekend werd dat Marco, ook wel bekend als De Zingende Coltrui, een scheve schaats had gereden met Iris Hond (pianiste en bekend van tv-programma “Iris en de 12 Dates”). Weliswaar, volgens hun zeggen, tien jaar geleden en erg kort, maar er beweren ook tongen dat het al tien jaar duurde en pas net beëindigd was.

Over Leontine heb ik niet zoveel te zeggen. Anders dan de muze van Leco (de MUA-goeroe van the ’90-ies), ken ik haar eigenlijk alleen als vrouw van. De Zingende Coltrui daarentegen… In mijn puberjaren heb ik luidkeels met zijn teksten meegezongen. Gelukkig is de realiteit aardig ingedaald en als ik nu precies hoor wat hij allemaal zijn strot uitkraamt, schaam ik me diep. Ik weet dat heel Libelle-lezend Nederland ontzettend wegloopt met de goedlachse krullenbol en zijn smekende hondenogen. Dat hij nog altijd stadions vol krijgt en gouden platen ontvangt. Maar ik weet het niet met Marco. De ergernis begon jaren geleden al, hoe eager en vol huidhonger hij zijn kandidaten van The Voice vastgrijpt tegen zijn borst. Nu hou ik best van een lekkere knuffel, maar hier kreeg ik de rillingen van.

Een huwelijk van ruim 20 jaar wat eindigt in een scheiding, dat is niet mis. Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk al de nodige high’s en low’s gehad als normaal stel in je rijtjeshuis, laat staan als koppel wat al zo lang in de aandacht staat. Je staat dan net even wat meer bloot aan verleidingen, want alles is mooi, veel en dol op jou. Ik kan me daarom niet voorstellen dat er in die 20 jaar nooit een moment is geweest dat een van de twee voor de charmes is gevallen van een ander. En dat daar dan meer gebeurd is. Want ook Marco zal niet al die jaren alleen maar zijn zoetgevooisde teksten gelispeld hebben aan Leontine. En ook Leontine zal haar prachtige glimlach wel eens verruild hebben voor een strakke mond als haar iets niet zinde. Ik ben dus, misschien wel net als jij, ontzettend benieuwd wat hen heeft doen besluiten te stoppen met hun huwelijk. Maar of we het ooit te weten komen…

Wat denk jij dat de reden is voor het einde van Marco en Leontine?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.