Zowel Max als Storm hadden en hebben snel last van hun billen. Ook niet zo gek als je 24/7 een luier draagt. En juist wanneer er tanden of kiezen doorkomen, zijn de zure spuitluiers hier niet onbekend. We hebben dus al een aardige routine ontwikkeld als het op de verzorging van billen aankomt. Tijd om mijn tips met je te delen!

Luiers

Zowel bij Max als nu bij Storm probeer ik verschillende merken luiers uit. De ene luier absorbeert minder fijn als de andere luier. Op dit moment zijn we erg blij met de luiers van Albert Heijn, gewoon het huismerk. Maar het huismerk van Plus (en ik geloof ook Deen) bevalt ook prima. Het is maar net in welke winkel we komen als we boodschappen doen. Ik heb ook wel eens nagedacht over wasbare luiers, maar dat staat me toch wel tegen, ondanks dat het beter voor het klimaat lijkt te zijn.

Schoonmaken

Schoonmaken
Schoonmaken

Het is natuurlijk wel zo lekker als je tijdens het verschonen de boel even lekker kunt schoonmaken. Helemaal als de billetjes flink rood zijn, moet het om verdere irritatie te voorkomen, wel goed schoon worden. Mijn ervaring is wel dat niet alle billendoekjes even prettig zijn. Menig huilbui heeft hier plaatsgevonden tijdens het verschonen omdat het ontzettend irriteerde. Ik een heel fijn product uitproberen: Biologische billenlotion. Een fijne spray zonder parabenen, chemicaliƫn, zeep en alcohol. Deze spray spuit je op wasbare billendoekjes en daarmee neem je billetjes af. De spray laat ook een beschermende laag achter die de billetjes verzorgt in een verse, schone luier. En het scheelt heel wat billendoekjes, wat ik uit duurzaamheid ook wel een mooi idee vind.

Verzorgen

Soms zijn de billetjes zo aangedaan dat ze een beetje open zijn of dat ze vuurrood blijven. In dat eerste geval gaat er een flinke wolk talkpoeder op en anders een flinke smeer sudocrem of vaseline. Zeker ook als elke luier van die herkenbare tandjespoep heeft, dan is het vooral preventief smeren. Dat scheelt weer de nodige krijspartijen bij de volgende verschoonbeurt. Of onder een broodnodige douche- of badderbeurt, want ook dat kan aardig zeer doen. Want met dat pittige jongetje van mij wil ik er alles aan doen om hem zo weinig mogelijk te laten huilen, haha.

Wat is jouw gouden babybilletjes-tip? Of is er iets wat je absoluut afraadt?

Dit artikel bevat een review over een toegestuurd product.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.