Je hebt vast tijdens de feestdagen zitten mijmeren over de vakantie van dit jaar. Een prima tijdverdrijf toen je schoonmoeder weer aan het uitweiden was over de ingegroeide teennagel van de zus van de buurman zijn opa. Of je zwager die alweer over zijn ont-zet-tend saaie hobby’s aan het oreren was. Een ideaal moment om op je smartphone even weg te zijn uit de sleur en je (schoon)familieperikelen. De vakantie van 2020, maar waar naartoe?

Gezinsvakantie, binnen- of buitenland?

Onze eerste gezinsvakantie was naar Mallorca in 2017. We huurden een appartement via een particulier en boekten onze tickets er apart bij. Een vakantie waar we echt enorm van genoten hebben. De tweede keer was in 2018, in Nederland. Een stacaravan via de ANWB. Burgerlijker kan haast niet. Afgelopen jaar waren we lekker thuis, maar komend jaar willen we wel weer weg. Het is natuurlijk het allerfijnste om mooi weer te hebben tijdens je vakantie. Daar krijg je net wat meer energie van. Maar vliegtickets zijn in het hoogseizoen best prijzig en een lange autorit met onze jonge kinderen zien we niet echt zitten. We moeten onze zoektocht richten op een plek in Nederland, Belgiƫ of Duitsland.

Hotel, huisje, stacaravan of tent

Hotel, huisje, stacaravan of tent

Nu we besloten hebben de vakantie dichterbij huis door te brengen, moeten we gaan bepalen wat voor accommodatie fijn is. Wordt het een hotel, huisje, stacaravan of tent? Met zijn vieren op een hotelkamer lijkt me niet praktisch. Meerdere hotelkamers vind ik weer geen prettige gedachte. Een huisje, stacaravan of tent op bijvoorbeeld een camping in Limburg? In mijn jeugd kampeerden we elke zomer en ik zou het voor onze jongens ontzettend leuk vinden als ik hen dezelfde herinnering mee kan geven. Ik moet zelf als liefhebber van enige comfort toch wel een persoonlijke grens over, maar gelukkig bestaat er het fenomeen glamping in Nederland. En ik weet natuurlijk zeker dat als ik mijn kinderen zie genieten, ik dat er best voor over heb: het campingleven.

De Leistert

Een all round camping als De Leistert is natuurlijk perfect voor kinderen en hun ouders en alleen al hierom:

  • Er zijn verschillende accommodaties zoals Cabins, Bungalows, Lodges, Chalets, Glamping- en safaritenten;
  • Binnen- en buitenzwembaden, maar ook een waterspeeltuin en een waterspeelzone;
  • Een uitgebreid recreatieprogramma vanaf 1 jaar;
  • Speeltuintjes bij de accommodaties, zodat je kinderen in jouw zicht spelen;
  • Binnen een half uur met de auto in Roermond, Venlo en Duitsland.

Samen met de echtgenoot ben ik de website van De Leistert al aan het doorspitten, want deze vakantiebestemming is gewoon te leuk!

Heb jij al plannen voor een vakantie in 2020?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.