Als je net als ik grote liefde voor make-up hebt, ken je vast The Struggle van het vinden van de juiste kleur foundation. Ik vind het in ieder geval best een ding. En als je dan de juiste kleur hebt gevonden, loop je de kans dat het niet dekkend genoeg is of je je juist een cakey face krijgt. Je glimt als een discobal of het is juist zo mat dat je droge huid nog meer benadrukt wordt. Snap je mijn ergernis? Maar toen zag ik op social media een advertentie van een foundation die belooft zich aan te passen aan je huidskleur. Hoewel de advertentie wat shady overkwam, vond ik het product via Bol.com en bestelde het.

TLM Color changing foundation

In de beschrijving van TLM Color changing foundation is te lezen dat het een foundation is die makkelijk, mooi en beschermend is.

De unieke formule zorgt ervoor dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling

Ook lees ik de volgende beloftes:

  • De foundation bied volledige dekking tegen alle huidproblemen;
  • Zichtbare acne en pigmentvlekken zijn verleden tijd;
  • 24 uur bestendig;
  • Waterproof;
  • Volledige dekking van alle huidproblemen, zelfs tattoeages;
  • Bevat SPF zodat er geen zonnebrandcreme nodig is.

De foundation zit in een plastic flesje en heeft een doseerpompje, wat ik erg fijn vind, want hygienischer en makkelijker te doseren dan een “open” flacon.

TLM Color changing foundation
TLM Color changing foundation

De foundation zelf is wit van kleur, zoals je kunt zien. Wel zie je heel licht wat huidskleurige spikkeltjes, al lukte het me niet om dit op camera vast te leggen. De foundation heeft een lekkere geur, iets wat ik zelf wel prettig vind, maar wat niet iedereen kan waarderen.

Zodra je het opbrengt merk je al dat de foundation verkleurt en niet meer wit is. Ik breng de foundation op met een nieuwe bufferbrush van Essence. Op zich is deze fijn in gebruik, maar ik merk dat mijn oude vertrouwde bufferbrush van Etos net iets dekkender pakt en minder vegen achterlaat. Ik probeer dit op te lossen door nog even na te deppen met een beautyblender-achtige spons.

Hierboven zie je mijn gezicht links au naturel. Rechts draag ik de foundation en wat mascara, wenkbrauwpoeder en een lippenbalsem. De foundation glimt licht, dus ik heb deze wat afgepoederd.

Mijn ervaring en conclusie

Zoals ik hier boven al schreef, brengt de foundation prima aan en ruikt deze lekker. De foundation is niet superdekkend, je ziet mijn roodheden er nog wel doorheen. Ook blijft de foundation bij mij wat glimmen, dus heb ik deze afgepoederd. Jeroen gaf aan dat de foundation aan de lichte kant is, ik denk dat dat ook kan liggen aan de poeder. Hij slaat in ieder geval niet oranje of geel uit, haha.

Na een aantal keer dragen zie ik zelf ook dat vooral in wat killer/blauw licht, de foundation toch wat licht is. Het lukt wel redelijk dit een beetje op te werken met bronzer of blush. Voor de winter is deze foundation denk ik prima, met een iets bruinere huid in de zomer wat te licht. Echt total color changing is deze foundation dus niet, maar ik vind het verder best een prima product.

Of het de beloftes nakomt? Nah, niet echt. Want volledig dekkend tegen alle huidsproblemen en zelfs tattoeages vind ik het echt niet. Of ik moet dikker smeren, dat heb ik nog niet geprobeerd. Of het 24 uur bestendig is en waterproof, durf ik niet te zeggen, wel zit het na een paar uur nog prima. De SPF moet je met een korreltje zout nemen, want ik vind factor 15 echt niet sterk genoeg.

Eindconclusie: ik vind het een prima foundation, ondanks dat het aan de lichte kant en niet superdekkend is. Zoek je volledige dekking, dan zou ik deze zeker niet kopen. Neem je genoegen met wat minder dekkend, zeker doen!

Hier vertel ik je alles over mijn dagelijkse beauty-routine!

Wat is jouw favoriete foundationmerk?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.