Over iets minder dan twee weken is het een jaar geleden dat ik beviel van Storm. Was dit mijn laatste zwangerschap? Wat had ik achteraf anders willen doen in deze zwangerschap? Wat mis ik het meeste aan zwanger zijn? Al deze vragen en meer ga ik beantwoorden. De vragen vond ik in de After Pregnancy Tag van Tamara van The mommy diaries. Lees lekker verder!

Hoe oud is je kindje nu?

Storm is nu bijna een jaar. Op 4 juni 2018 mocht ik na een superchille bevalling hem dan eindelijk ontmoeten! Dit jaar is echt omgevlogen!

Na hoeveel tijd miste je je buik?

Ik moet zeggen dat die bolle buik wel enorm handig was om mijn buikvet te maskeren, whaha. Ook durfde ik strakkere kleding te dragen om die buik lekker te showen. Dat is nu wel minder, haha.

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap? 

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap
Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?

Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij was dat een broodje zalm. Ik had hiervoor de spullen al in huis gehaald (nou ja, de bezorgmeneer van de Supermarkt deed dat, haha) voordat ik ging bevallen. Ook had ik een broodje carpaccio laten maken, maar die smaakte me toch niet zo lekker. Later in de kraamweek kwam Jeroen thuis met een bakje sushi van de supermarkt. Zo lief!

Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Ik kan me echte die hard cravings niet echt herinneren, behalve waterijsjes. Maar ja, toen kwam zwangerschapsdiabetes around the corner en ben ik streng op mijn eten gaan letten, wat overigens niet hielp. Het probleem is en blijft dat ik gewoon dol ben op chips, haha.

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Ik denk niet dat er iets is dat ik anders had willen doen. Ik heb echt genoten, vooral omdat we er zo enorm lang op hebben moeten wachten. Het einde vond ik wel enorm pittig, mede doordat ik zoveel vocht vasthield, maar ik denk niet dat ik daar invloed op had.

Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

Wat mis je het meest aan je zwangerschap?
Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

Het kopen van leuke spulletjes, het inrichten van de babykamer, de eerste schopjes, de mooie buik. Maar ook het verbaasde en stoere gevoel wat ik had tijdens en na de bevalling, dat zal ik nooit vergeten.

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Dit vind ik een lastige vraag… De weg naar mijn laatste zwangerschap was enorm moeilijk. Ik weet niet of het goed voor mij en onze relatie zou zijn als we dat nog een keer zouden moeten doormaken. Het zwanger zijn vond ik, ondanks een flink aantal tegenslagen, echt fijn en bijzonder om mee te maken. Net als de bevalling. Dat zou ik dus graag over doen. Maar ik neig steeds meer naar dat ons gezin nu perfect is. Vooral omdat de eerste maanden met Storm pittig waren en ik geen behoefte heb om dat weer door te maken. Daarnaast vind ik het nu soms al lastig om mijn aandacht te verdelen tussen mijn kinderen, man, werk en tijd voor mezelf. Dat dit nu allemaal goed gaat is mij meer waard dan de wens voor een groter gezin.

Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschaps kwaaltjes?

Ja hoor, ik kan om vrij weinig gaan janken en ik vergeet echt alles als ik het niet ergens noteer. Vocht houd ik gelukkig niet meer vast, hahaha.

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Doordat we Max natuurlijk al hadden, wist ik al wat fijn in gebruik was en wat niet. Er zijn dus niet echt miskopen gedaan. Als ik er toch een moet noemen, dan is het de Shower Glove geweest. Een aantal mensen waren hier lyrisch over, maar we hebben hem amper gebruikt.

Wat mis jij het meeste aan zwanger zijn?

1 Comment

  1. Ik moet nog even een aantal weekjes, dan kan ik daarna antwoord geven op je vraag 😉
    Ik moet zeggen dat ik juist blij ben als het er straks op zit, zwanger zijn is zó niet mijn ding haha.
    Leuke tag wel en ga hem zeker onthouden!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.