Een maand of vier geleden liet ik je weten hoe het met Storm ging. De ontwikkeling van een baby gaat supersnel en er is inmiddels een hoop veranderd. In dit artikel praat ik je uitgebreid bij over hoe het nu gaat met Storm en ons gezin. Lees en kijk je mee naar het wel en wee van ons gezin?

Pittig of toch niet meer?

Waar de eerste maanden echt flink pittig waren, lijken we nu een fijne modus gevonden te hebben. Storm huilt nauwelijks, behalve als hij moe of hongerig is. Dan schuiven we er snel wat eten in of leggen we hem in bed. Het is een heerlijk en vrolijk kereltje wat veel lacht en erg nieuwsgierig is. Het grote genieten is een tijdje terug begonnen en dat doen we enorm!

Groei/Slapen/Eten

Groei/Slapen/Eten
Groei/Slapen/Eten

Volgende week mogen we weer naar het Consultatiebureau, dus eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe lang en zwaar Storm nu is. Hij is lekker chubby, ons fijne plofkipje dus ik schat dat hij net iets over de 10 kilo weegt. Hij draagt nu kledingmaat 80 en de shirtjes zitten als gegoten (sommige inmiddels alweer strak) en zijn broekjes moet ik soms nog even omslaan, maar zijn bij zijn bovenbenen en bips goed gevuld, haha.

We lijken iets van een ritme te hebben in het wakker zijn, slapen en eten. Grofweg ziet dat er als volgt uit: Hij word wakker (of wij wekken hem) om 7 uur. Dan krijgt hij een fles van 210ml. Daarna kleden we hem aan en rond 9 uur is hij weer aan zijn ochtendslaapje toe. Meestal slaapt hij tot 11 uur. Als hij wakker is krijgt hij een fruithapje en gedurende de twee uur dat hij wakker is, geven we hem water. Voor zijn middagslaapje rond 13 uur krijgt hij nog een boterham (met boter en meestal ook nog een laagje biologische aardbei en biet spread van De Kleine Keuken). Het is wisselend hoe hij ’s middags slaapt, de ene keer een uur, maar soms ook wel eens twee of drie uur achter elkaar. Na zijn tweede slaapje krijgt hij een fles van 210ml en als hij nog wakker is tijdens het avondeten, eet hij een paar hapjes mee. Meestal is hij dan wel aan het einde van zijn latijn en brengen we hem tussen 17 uur en 18 uur naar bed. Tussendoor geven we hem ook nog wel eens een minirijstewafeltje of een stukje soepstengel. Voordat wij gaan slapen, meestal rond 22 uur, geven we Storm nog een papfles. Weer 210ml met 10 gram pap. Hij slaapt ’s nachts heerlijk door en met dit ritme klagen we zeker niet!

In de eerste maanden gebruikte Storm nog een speen, maar deze is sinds december verruild voor zijn duim, die gaat meteen zijn mond in als je hem op bed legt. Dat op bed leggen gaat overigens harstikke prima. Je ziet duidelijk aan Storm als hij moe is. In zijn oogjes wrijven, aan zijn oor friemelen en wat zeurderig huilen, het bekende werk. We verschonen hem dan en leggen hem op zijn buikje op bed. Hij grijpt dan zijn favoriete knuffeltje en knuffeldoekje, legt zijn hoofdje neer en gaat meestal vrij snel slapen. We boffen echt!

Poepen/Luiers/Opvang

Waar Storm eerder nog last had van een lastige stoelgang, is dit sinds de introductie van vast voedsel helemaal goedgekomen. Hij poept dagelijks of om de dag en het is niet meer zo dun, fijn dus! Inmiddels gebruiken we volledig de luiers van Bumblies (eigen merk van o.a. Plus, Deen, Boni etc.), die bevallen prima!

Ik werk nu vier dagen in de week en op die dagen gaat Storm weer naar de gastouder. Dit was even een tijdje gestopt, omdat het vinden van een baan niet opschoot. Storm kan het nog wel lastig vinden als we hem achterlaten en huilt dan wat, maar als je hem dan gaat leiden, gaat hij ook lekker spelen. Verder heeft hij daar ook een fijn ritme en haal ik hem op als ik Max van school heb gehaald.

Ontwikkeling

Ontwikkeling
Ontwikkeling

Waar Storm eerder niet zoveel leek te doen, gaat zijn ontwikkeling nu als een speer. Kruipen lukt niet, maar als een zeehond op je buik schuiven gaat prima! Hij is stukken meer ondeugend als Max, want aan “Nee Storm, dat mag niet.” heeft hij geen boodschap. Dan lacht hij terwijl hij zijn wenkbrauw ophaalt en gaat gewoon door. Sinds een paar weken kan hij los zitten, maar het lukt hem nog niet om dit zelf te doen. Wel kan hij op zijn knietjes gaan zitten en trekt zich graag op. Het zal denk ik niet lang duren voordat hij kan staan.

Inmiddels heeft Storm al een tijdje twee ondertandjes en zijn de boventandjes ook door. De hoektandjes boven zag ik ook al verschijnen, maar de boventandjes zag ik ook al maanden en dat duurde toch nog even.

Verder is het, sinds dat we een ritme hebben gevonden, een superrelaxt ventje! Hij is blij, huilt als er echt wat is en kan fantastisch hard lachen met zijn grote broer. Het is dus zo ontzettend genieten!

1 Comment

  1. Wat een heerlijk ventje is het toch ook! Heel fijn om te lezen dat er zo’n positieve omslag is gekomen na die maanden waarin jullie het toch wel heel pittig met dit ventje hadden. Maarja, zoals je zelf altijd zegt, hij doet zijn naam Storm eer aan.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.