Als je mij volgt op Facebook of Instagram, dan heb je het nieuws al voorbij zien komen: Ik heb een nieuwe baan! Gistermiddag heb ik samen met mijn nieuwe werkgever mijn contract ondertekend en komende maandag mag ik beginnen. In dit artikel vertel ik je meer over mijn zoektocht naar werk, de sollicitatieprocedure en wat ik precies ga doen.

Mijn vorige baan

Vanaf 2012 heb ik zes jaar lang gewerkt als administratief medewerker bij een jeugdzorg-organisatie. Een heftige maar zeker ook leuke tijd met een paar schatten van collega’s. In 2018 besloot ik de organisatie te verlaten. Zo had ik even een paar maanden langer de tijd om te genieten van de baby die toen nog in mijn buik woonde. Achteraf gezien, met het vele huilen van Storm, een hele goede beslissing. Het was pittig, maar ik heb echt genoten van die maanden samen met hem. Wel had ik al snel in de gaten dat ik geen type ben dat thuisblijft bij haar kinderen en besloot ik toch rond te gaan kijken naar een leuke baan.

Solliciteren

Solliciteren
Solliciteren

In het najaar zag ik een Facebookvriend een bericht delen over een administratieve functie bij een Bewindvoeringskantoor. In de vacature vroegen ze om een kandidaat die een Sociaal Maatschappelijke opleiding heeft afgerond en administratieve ervaring heeft. Laat ik dat nu exact hebben, je snapt dat ik enthousiast raakte. Ik stuurde een brief en na een paar weken hoorde ik dat de functie niet vervuld ging worden. Wel wilden ze graag mijn CV bewaren. In mijn achterhoofd dacht ik toen: uhuh, dat zegt elk bedrijf die je afwijst.

Maar eind januari werd ik gebeld. Of ik toch alsnog op gesprek wilde komen. Natuurlijk wilde ik dat graag! In februari mocht ik op gesprek, een prettig gesprek volgde en mijn enthousiasme groeide. Na een aantal weken werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek. Iets meer gespannen dan bij het eerste gesprek, maar ook deze keer ging het voor mijn gevoel goed. De dag erna werd ik gebeld: Er werd gevraagd of ik nog steeds enthousiast was en hoe ik het vond om op 1 april te beginnen. Whoehoe! Enorm blij natuurlijk!

Administratief ondersteuner

Ik ga vier dagen in de week aan de slag als administratief ondersteuner bij een bewindvoeringskantoor. De komende maanden gaan we kijken hoe dit bevalt en als dit positief is, kan ik doorgroeien tot assistent-bewindvoerder. Ontzettend leuk dat er ook doorgroeimogelijkheden zijn en dat we dat initiatief daartoe samen kunnen nemen. Op de een of andere manier heb ik dat nodig: het vertrouwen van een werkgever dat ik verder mag en kan groeien.

Opvang voor Max en Storm

Opvang voor Max en Storm
Opvang voor Max en Storm

Net zoals mijn vorige baan is ook deze job in Lelystad, wat natuurlijk superfijn is. Ik ga vier dagen werken en mijn werktijden zijn superrelaxed: van 09.00 tot 15.00 uur. Mijn werklocatie is op steenworp afstand van de school van Max, dus ik kan hem naar school brengen en weer ophalen om 15.15 uur. Op woensdag, de dag waarop Max tot groep 3 niet naar school hoeft, heb ik vrij. Voor Max hoeven we dus geen naschoolse opvang te regelen. Storm gaat naar een gastouder. Hier is hij al een aantal keer geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Jeroen brengt hem op weg naar zijn werk en ik haal hem samen met Max op na school. Max zal in de vakanties ook bij deze gastouder zijn: superfijn dat dit kan!

Nog een paar dagen en dan mag ik beginnen! Ik zie er erg naar uit, maar tegelijkertijd vind ik het ook doodeng. Het komt goed, dat weet ik zeker!

5 Comments

 1. Woehoeee! Super goed babe! Ik wist dat je het kon 🙂 Heel veel plezier bij je nieuwe job, je gaat het rocken!

 2. Wat goed zeg, gefeliciteerd!

  En wat fijn dat je zo om 15 uur je jongens zo weer bij je hebt!

  Succes met je nieuwe baan.

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Dat klinkt echt geweldig leuk. En enorm fijn dat je het zo goed kan regelen met schooltijden! Ik ben nu thuis bij de kinderen en wil graag weer aan het werk, maar werktijden zijn best lastig aan te passen aan schooltijden. Jouw werktijden zijn echt perfect!

  • Eke Reply

   Fijn hè? Ik mag ook echt in mijn handjes knijpen hoor! En ik herken je issues. Vaak is het voor minimaal 32 uur en dat moet maar net lukken!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.