Het mag geen verrassing zijn (zeker als je dat weelderige lijf van me ziet, whaha), dat ik niet vies ben van een lekker potje eten. En hoewel ik best een snack-queen ben, vind ik goed eten ook erg fijn. Als kind en tiener lustte ik vrij weinig, maar ik begin steeds meer verschillende dingen te waarderen. Lees nu meer over mijn lievelingsbroodje, mijn lievelingsrestaurant en mijn favo kookboek.

Wat is je favoriete ontbijt?
Het is dat chips niet onder de noemer ontbijt weggezet kunnen worden, haha. Maar eerlijk? Ik ben niet zo’n ontbijter. Ik stop meestal tussen het klaarmaken van de kinderen een stuk ontbijtkoek in mijn mik. Wat ik wel lekker vind is Griekse yoghurt met wat havermout, iets van nootjes en (zomer-)fruit. In de winter krijg ik dit gewoon niet weg, maar zodra de lente begint en er weer lekker fruit verkrijgbaar is, dan word ik hier wel erg blij van.

Hoe drink je je koffie?
Niet. Ik vind koffie niet te hachelen, zelfs de opgepimpte exemplaren niet. Geef mij maar een grote beker thee. English Blend met melk en suiker. Heerlak!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Thuis ben ik niet zo’n broodeter. Ik ben niet zo dol op een simpele boterham. Liever een afbakbroodje of een broodje buiten de deur. In het weekend thuis is het dan vaak een broodje met ham en gekookt ei of salami. Buiten de deur eet ik graag een broodje zalm, carpaccio of lekker ordinair kroketten op brood.

Soep of salade?
Van beiden gaat mijn hart niet perse sneller kloppen. Als het soep is, dan wel graag zelfgemaakt. De gevallen uit blik of zak vind ik altijd zo zout. Salade creëer ik het liefst ook zelf. Ik houd er dan wel van als er een bite in zit. Dus vaak gemengde rucola, wat quinoa, zaden en noten en serranoham of zo.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ai, een lastige! Ik ben absoluut een groot fan van hartig, maar rond mijn menstruatie crave ik naar chocola of andere zoete meuk. Echt geen hele repen, maar gewoon een paar hapjes is al voldoende. Maar nooit meer chips is echt een no go.

Wat is je favo foodfilm?
Ik keek laatst de film Burnt. Met Bradley Cooper. Gawd, wat is dat een leukerd! De film was ook wel oké geloof ik, haha.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chips. En dan het liefste Cheese Onion. Dat je uren daarna nog een droge stinkmond hebt, haha. Heerlak!

Thuis koken of uit eten gaan?
Zeker uit eten gaan. Ik vind het heerlijk om mijn eten te kiezen, dat het voor me gemaakt is en dat het voor mijn neus gezet gaat worden. En misschien wel het allerleukste: je hoeft de vaat niet te doen, haha.

High end of Low profile?
Ik heb nog nooit een in een sterrenzaak gegeten, maar dat lijkt me wel echt een toffe ervaring. Als Low Profile betekent dat het een wok-hol is, dan eet ik nog liever thuis. Prima hoor, op uitnodiging met bijvoorbeeld een groot gezelschap, maar ik vind het zo triest om in de rij te moeten staan voor je eten.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Caralis in Harderwijk voor heerlijk Italiaans eten. De carpaccio en de lamskoteletjes zijn daar hemels! De allerbeste sushi at ik bij Itoshi in Zwolle en voor een lekkere stuk vlees ga ik graag naar De Brass in Lelystad.

Mijn favo snack is…
Nacho’s met guacamole en kaas. En dan nog warm, weet je wel. Het liefst op een terrasje of bij de borrel. IK WIL HET NU!

Wat zit er op jouw pizza?
Mijn favo pizza is zo’n verse met rucola en Italiaanse ham. Dat je nog een beetje het gevoel hebt dat het gezond is zeg maar.

Wat lust je echt niet?

Wat lust je echt niet?
Eh, heb je even? Ik ben echt supermoeilijk. Daar ben ik ook niet trots op overigens. Wel leer ik door de jaren heen veel meer eten, maar heel veel groentensoorten vind ik niet lekker…

Wat kook je het liefste? Door de week graag iets snels en doeltreffends. Daarom ben ik ook zo blij met onze wekelijkse Marley Spoon-box. Lekker eten, vaak snel klaar en veel variatie.

Ben je ergens allergisch voor? Nee, gelukkig niet!

Wat is je foodobsessie van de laatste tijd? Euh, door de Marley Spoon-box zijn we Gnocchi gaan eten. Sodeju, dat is lekker! En ook goed te varieren!

Wat is je favoriete dessert? Ik ben niet zo’n toetjespersoon, vaak zit ik namelijk gewoon vol. Maar iets met chocola, karamel en zeezout is wel lekker hoor. Vaak neem ik dan maar een paar hapjes en eet Jeroen de rest van mijn dessert op. ?

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 
Ice Tea, zonder ijsblokjes. Meestal eerst een sparkling en daarna Green. Als er (Virgin) Mojito’s zijn, vind ik dat ook wel feestelijk.

Wat was vroeger je lievelingseten?
Boerenkool, en dan The Day After opbakken. Heerlijk! Het lukt me de laatste jaren niet meer om hem zo lekker te krijgen, beetje vergane glorie.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het is ‘s avonds nu ik dit schrijf en we hebben vanavond patatjes gegeten. Als snack erbij een satekroket. Ook ben ik nu lekker van mijn cola light aan het nippen, haha.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 
Vroeger at ik nooit uit en prei bijvoorbeeld. Nu zeker wel en vind ik het ook lekker. Ligt maar net aan hoe de bereiding is. Dit komt vooral door de Marley Spoon-box (Als ik toch eens geld kreeg voor elke keer dat ik die box noemde, haha).

Vis of vlees? 
Ik eet meer vlees dan vis, maar vis gaat er ook echt wel in. Eerder waardeerde ik rood vlees niet zo, dus toen at ik vaker vis. Maar een lekkere biefstuk verkies ik nu vaker boven een visje.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 
Meestal kies ik alleen carpaccio als voorgerecht, de rest vind ik nooit zo boeiend. Hoofdgerechten daarentegen is een stuk lastiger, haha. Ik ga dus voor alleen nog maar hoofdgerechten!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 
Eh, dat wisselt enorm… Voor onszelf koop ik niet zo snel snoep, maar voor Max wel. Wat we dan vaak toch zelf opkanen, haha. iets winegumachtigs vreet altijd wel lekker weg, toch?

Zo, nu weet je een heleboel over mijn eetgewoontes! Wat vind jij to die for en wat vind je verschrikkelijk smerig?

2 Comments

  1. Isabel François Reply

    Ik ben gek op gekookte bloemkool in een bechamelsaus met gekookte aardappelen en worst en jus.Daar kan en mag je me altijd voor wakker maken.Waar ik echt van over mn nek ga is alles met kaneel,(ruik ik van een afstand als het erin zit) en koriander (echt of ik een hap uit een stuk zeep neem ) en rijstpap/rijsttaart(Brrr die structuur in mn mond!)

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.