Tot vijf jaar geleden was ik een echte boekenwurm. Elke maand las ik wel een paar boeken. Daar is, door allerlei redenen, de klad in gekomen. Ik kon me tijden niet meer concentreren en raakte daardoor het plezier in lezen kwijt.

Inmiddels heb ik dan eindelijk mijn leesvirus weer terug. Ik heb voor dit jaar een mooi stapeltje klaarliggen, kijk je mee welke boeken dit zijn? Dit is deel II, eerder kon je het eerste deel van mijn boekenlijst al lezen.

Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

Het boek Op de tweesprong van moeten en willen (€ 20,99) van schrijfster Elle Luna valt onder de categorie zelfhulpboek. Dat klink, misschien wanhopiger dan het is. Het boek belooft je erachter te komen wat je ware roeping is. Als je je ware roeping gevonden hebt, leer je ook nog eens hier trouw aan te blijven.

Ook dit boek kwam ik tegen bij een andere blogger. De laatste jaren ben ik er steeds meer achter dat wat ik doe op werkgebied vooral iets is wat ik denk dat moet en dat ik het heel lastig vind om te gaan doen wat ik echt wil. Want wat ik wil, kan dat ook? En durf ik die stap te nemen? Tijd om erachter te komen met behulp van dit boek!

Bridget Jones Mad about the Boy – Helen Fielding

Bridget Jones, wie kent haar niet? Het derde boek over haar, Mad about the Boy (€ 19,95) kun je lezen over Bridget en haar eeuwige strijd met caloriën en alcohol, maar er zijn nieuwe dingen bijgekomen: Skinny jeans, twitter en ’s nachts smsen. Het boek belooft net zo hilarisch en ontroerend te zijn als de eerste twee delen.

Ik weet niet eens meer hoe vaak ik de afgelopen jaren in dit boek begonnen ben en het na een paar bladzijden weer weglegde. Dit keer begin ik opnieuw en wil ik het heerlijk uitlezen, ik kan niet wachten!

Zij, jij en ik – Julie Cohen

Zij, jij en ik (€ 7,99) van schrijfster Julie Cohen gaat over een schoonmoeder, schoondochter en kleindochter die alle drie geheimen hebben voor elkaar. Honor breekt haar heup en moet tijdelijk bij haar schoondochter en kleindochter van haar overleden zoon wonen. Dit brengt natuurlijk een ongemakkelijke situatie met zich mee. De roman maakt je aan het lachen, maar zeker ook aan het huilen.

Dit boek leende mijn schoonzus aan mij uit en tot mijn schaamte weet ik niet eens meer hoe lang ik dit boek al heb liggen. Ik gok dat deze roman prima aansluit op het genre waar ik van hou.

Wetboek voor bloggers – Charlotte Meindersma

Een boek wat iedere zichzelf serieus nemende blogger zou moeten hebben of lezen: Wetboek voor bloggers (€ 29,95) van juriste Charlotte Meindersma. Dit exemplaar is een studie-editie, waardoor het gebruikt kan worden door HBO-opleidingen waarvan de studenten te maken hebben met Intellectueel Eigendomsrecht. Het is een praktisch boek waarin problemen per gebied besproken worden.

Ook dit boek ligt alweer bijna twee jaar te wachten om gelezen te worden. Op zich ben ik redelijk op de hoogte wat een blogger wel en niet mag, maar het is natuurlijk altijd interessant om hier meer over te lezen en ook te begrijpen.

Zo, ik heb voorlopig even wat te lezen! Ik ben enorm benieuwd hoe snel ik deze boeken weglees. Ik geef mezelf in ieder geval komend jaar de tijd voor alle negen boeken, maar dat moet vast en zeker lukken! Ik heb alweer wat fijne boeken gespot voor op mijn verlanglijstje!

Wat voor genre boeken lees jij graag?

2 Comments

  1. Ik heb het wetboek voor bloggers ook liggen. Ben er nog steeds niet helemaal doorheen. Alhoewel ik er echt veel goede tips uit heb kunnen halen blijft het gewoon steeds liggen. Ik ben daarnaast van de thrillers. Heerlijk!

    • Eke Reply

      Maar het is natuurlijk ook veel fijner om even ontspannen een thriller te lezen dan vakliteratuur!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.