Sinds een aantal jaar, ik vermoed tijdens en na de zwangerschap van Max, heb ik een gezichtshuid die snel rood is. Het is geen blozen, maar definitief rode plekken, soms zelfs met puistjes. Nu was ik altijd vrij laks wat betreft huidverzorging, dus het werd tijd om hier eens serieus mee bezig te gaan. Storm was uit mijn buik en hopelijk verdwenen nu ook langzaam die hormonen die mijn huid nog onrustiger maakt. Een verzorgingset van Paula’s Choice stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus besloot ik deze aan te schaffen. Een prijzige aanschaf, want wat voor producten zijn het en is het zijn geld waard?

Paula’s Choice Skincare Calm Set

Paula’s Choice verkoopt haar verzorgingsproducten los per product, maar je kunt ze ook in setvorm bestellen. Bijna voor elke huidtype of probleem heeft Paula’s Choice producten. De omschrijving bij de door mij aangeschafte Calm Set (€ 119,-) is als volgt:

Heb je een gevoelige huid? Roodheid die maar niet weggaat? Of ook last van rosacea-achtige plekjes? En ook nog eens puistjes? Dan is deze Calm Redness Relief collectie speciaal voor jou. Deze set kalmeert je geïrriteerde, extra gevoelige huid en vermindert roodheid.

Dus echt iets waar ik naar op zoek ben! Ik vertel je welke vier producten er in de set zitten en wat hun werking is.

Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger

Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger

De Calm Nourishing Gel is een reinigingsgel voor de rode, gevoelige huid. De  luchtige reiniger in is geschikt voor de normale tot vette huid. Make-up en overtollig vet worden op een milde, maar effectieve wijze verwijderd. Tegelijkertijd wordt je rode, geïrriteerde huid tot rust gebracht. Zelfs als je een hele gevoelige huid hebt, kun je deze reiniger gebruiken.

Calm Nourishing Gel Gezichtsreiniger

Ik gebruik deze reiniger onder de douche. Het is de eerste stap van mijn verzorgingsroutine. Ik maak mijn gezicht vochtig met water (meestal gebeurt dat vanzelf onder de douche, haha), en dan breng ik met ronddraaiende bewegingen de gel aan op mijn gezicht. Daarna spoel ik het goed af. Het is een fijne, ietwat plakkerige gel. Normaal voelde mijn huid altijd droog en trekkerig na het reinigen, maar nu is dat stukken minder. Wel heb ik het gevoel dat ik er wel iets op moet smeren, want geheel comfortabel voelt mijn huid niet.

Calm 1% BHA Exfoliant

Calm 1% BHA Exfoliant

De Calm 1% BHA Exfoliant is een luchtige lotion met 1% salicylzuur die je gevoelige huid kalmeert, poriën van binnen reinigt en zorgt dat ontstekingen die een rode, overgevoelige huid veroorzaken minder worden. Het is de bedoeling dat je huid weer een gezonde uitstraling krijgt.

Calm 1% BHA Exfoliant

Na de vorige stap, het reinigen van mijn gezicht breng ik de Calm 1% BHA Exfoliant aan. Ben je allergisch voor aspirine, dan is het verstandig dit product niet te gebruiken. Het product voelt prima aan. De eerste keren merk je direct dat er iets gebeurt met je huid, maar naar mate je het vaker gebruikt, valt de heftigheid mee.

Calm Non-Greasy Dagcrème SPF 30

Calm Non-Greasy Dagcrème SPF 30

Als laatste stap in mijn huidverzorgingsroutine gebruik ik een dag- of nachtcrème. De dagcrème die bij deze set hoort is de Calm Non-Greasy Dagcrème met een SPF 30. Paula’s Choice heeft zonbescherming hoog in het vaandel staan en vooral met een gevoelige huid moet je een goede bescherming opbrengen. Je wilt natuurlijk niet dat je huid nog verder verslechterd. De luchtige lotionachtige crème is wit, net als een zonnebrandcrème. Het is wel zaak om deze even voor een spiegel op te brengen, want er blijft wel enige witte waas achter. Deze verdwijnt gelukkig wel heel snel. De crème helpt je huid te beschermen en kalmeert roodheid en huidirritatie.

Calm Lightweight Restoring Nachtcrème

Calm Lightweight Restoring Nachtcrème

Voor de nacht zit er ook een fijn product in de set: de Calm Lightweight Restoring Nachtcrème. De lichte nachtcrème bevat kalmerende ingrediënten en antioxidanten die roodheid en irritatie helpen verminderen. Het geeft je huid de nodige hydratatie zonder vet aan te voelen en verbetert de natuurlijke beschermlaag. Je huid gaat zich normaler gedragen en er gezonder en jonger uitzien.

Lightweight Restoring

Links de Calm Non-Greasy Dagcrème en rechts de Calm Lightweight Restoring Nachtcrème.

Deze crème vind ik samen met de Calm 1% BHA Exfoliant de twee fijnste producten uit de set. Ik merk namelijk dat mijn huid van deze twee echt opknapt en fijn in gebruik zijn. De crème is luchtig en trekt heerlijk snel in, al voor dat je je kussen raakt, haha.

Werken deze producten echt?

Nu ben je natuurlijk hartstikke benieuwd of deze set het geld waard is. Dat durf ik voor jou niet te beslissen, maar ik vind het een fijne set. Ik heb de set nu vier maanden in gebruik en de bodem is nog lang niet in zicht. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik niet elke ochtend en avond druk aan het reinigen en smeren ben. Ik gebruik het ’s avonds of ’s ochtends en dat is ook de reden dat mijn roodheid (nog) niet verdwenen is. Wel is mijn huid enorm opgeknapt qua puistjes. Misschien komt dit omdat de zwangerschapshormonen mijn lijf aan het verlaten zijn, maar ik merk dat als ik wel wat puistjes krijg en ik gebruik de producten, ze vrij snel verdwijnen. Dat was zonder deze set niet het geval. Misschien moet ik, om mijn roodheid minder te laten worden, aan een sterkere BHA van 2%, maar ik denk dat het hem meer zit in de regelmaat waar ik (niet) reinig en smeer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Paula’s Choice? Je kunt met de Routinezoeker uitzoeken welke producten voor jouw huid prettig zijn. Je kunt eerst proefjes of minisets bestellen, zodat je niet in een keer een klap geld kwijt bent. Kun je het mooi eerst even uitproberen!

 

1 Comment

  1. Pingback: Top of Flop: verzorgingsproducten (deel I) - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.