Lijkt me duidelijk hè, ik ben een kansloze kluns. Ik ben er een ster in. Ik kan iets nog kapot kijken. Familiekwaaltje, ik noem geen namen maar ik heb meerdere directe familieleden die ook het fantastische talent beschikken om bijvoorbeeld totaal onbedoeld iets te slopen. Vaak uit pure zelfoverschatting: “Tuuuuuuurlijk lukt ons dat!”. Maar hey, liever dit dan een onzeker bevend hertje die niets durft, toch? Al vrees ik dat niet iedereen het met me eens is, haha. In ieder geval is het leven nooit saai met mij.

Auto

Onze auto is een zeer sexy Skoda Octavia uit 2003. Een voertuig op vier wielen welke prima mee te rijden is. Ik schuw er dan ook niet voor om een stoepje mee te pakken of een paaltje aan te tikken. Ook is het me gelukt om langs de hele bestuurderskant een flinke diepe kras (understatement) te trekken. Iets met een grote kei die in de weg lag.

Smartphone

Smartphone

Toch wel mijn dierbaarste materiële bezit, die smartphone van mij. Maar goed, wellicht zou ik er dan wat voorzichtiger mee om moeten gaan, ondanks dat er telefoonhoesjes van Samsung om mijn telefoon zitten. Mijn verschillende telefoons hebben al heel wat schade geleden. Zo doken ze in toiletten (geloof me, afgelopen week nog), maar ook in bad en vlogen ze van de trap af naar beneden. Zelfs van drie hoog. Soms waren ze te redden, dankzij Samsung hoesjes, maar ook wel eens niet. Toch kan ik je echt aanraden om een screenprotector en smartphone hoesjes van Samsung voor je smartphone aan te schaffen, want dat scheelt bakken met geld.

Hoortoestel

Van kinds af aan ben ik (helaas) afhankelijk van hoortoestellen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de basisschool zat en ik thuiskwam zonder hoorapparaten en geen idee had waar die dingen gebleven waren. Dagenlang op straat wezen zoeken, geen idee waar ze gebleven zijn. Afgelopen zomer dacht ik wel even met Max van vier te kunnen spelen in het zwembadje in de tuin. Totdat Max een ongecontroleerde zwaai maakte en zo het hoortoestel van mijn hoofd mepte. Plons! Daar ging ‘ie het water in. Tot mijn grote blijdschap werkt hij tot op de dag van vandaag nog steeds.

Vloer

Zo’n honderd jaar geleden, toen we ons huis net hadden gekocht, werd er een grindvloer in de keuken en hal gegoten. ’s Avonds na het werk besloot ik het resultaat te bekijken met het mantra van Jeroen in het hoofd: “Pas je op? Het moet nog drogen. Niet op de vloer gaan staan.” En wat doe je dan met je kekke pumps aan? Dan ga je natuurlijk gewoon met je hak in de nog niet droge grindvloer staan. Al 13 jaar word ik er elke keer weer mee geconfronteerd…

Luier

Luier

Om af te sluiten, een regelrechte New Mommy-failure. Ik ging de was van Max doen toen hij een paar maanden oud was en griste nog even snel een hoopje kleding van de commode. Wat ik niet doorhad, is dat ik een luier meepakte en dus ook mee waste in de wasmachine. Als je denkt dat een papieren zakdoekje veel zooi geeft in de was, dan kom je daar rap van terug als je ooit een luier hebt mee gewassen. Sommige items heb ik uit wanhoop maar weggegooid omdat er luierpluisjes op bleven zitten.

Ben jij ook een kluns of ga je vrij vlekkeloos door het leven?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. geweldig! Ik geniet hier zo van! Mijn vader heeft hetzelfde …hij kan ook dingen kapot kijken Ikzelf ben gewoon stuntelig. Meer persoonlijke ongelukjes dan dingen stukmaken of kwijtraken

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.